Τσιτσιπάς για πανδημία: «Νιώθω ότι η ζωή έχει μείνει ακίνητη»

Gazzetta team
Τσιτσιπάς για πανδημία: «Νιώθω ότι η ζωή έχει μείνει ακίνητη»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τα σχέδια του εκτός τένις αλλά και για την πανδημία και τις αλλαγές στη ζωή μας.

Ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στη Μελβούρνη και προετοιμάζεται για το ATP Cup και το Australian Open μίλησε στο site του Rolland Garros για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στην πανδημία και σ' αυτά που έχουν σημασία στη ζωή.

«Τίποτε δεν προχωράει και με σταναχωρεί»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: «Νιώθω ότι η ζωή έχει μείνει ακίνητη. Δεν υπάρχει εξέλιξη, τίποτα δεν προχωράει μπροστά και αυτό με στενοχωρεί. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ένιωθα τόση μοναξιά, ότι θα ήμουν μέρος μια γενιάς που θα ζούσε κάτι τέτοιο.

Υπάρχει, όμως, πάντα η θετική πλευρά. Δεν υπάρχει μόνο η σκοτεινή πλευρά. Πάντα πρέπει να κοιτάς τα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο, τα απλά πράγματα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πάντα γεμάτος επιτυχίες, τρόπαια και λεφτά. Απλά να εκτιμάς τον εαυτό σου, αυτά που μπορείς να κάνεις, τις αξίες, τους ανθρώπους γύρω σου, τις δικές τους αξίες και να είσαι ευχαριστημένος με αυτά».

«Θέλω να εξελιχθώ»

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά δεν είναι όλη η ζωή του τένις αλλά θέλει να μεγαλουργήσει και εκτός αθλήματος:

«Προσπαθώ να βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Εντάξει, παίζω τένις αλλά αν μπορώ να έχω επιρροή ή να προσφέρω κάτι εκτός τένις, θα ήθελα να συγκεντρωθώ σε αυτό. Είτε παίζω καλά, είτε όχι, είναι στη φύση μου, είναι μέρος του εαυτού μου.

Θέλω να εξελιχθώ, να κάνω μεγαλύτερα πράγματα, όχι μόνο στο χώρο του τένις, αλλά έξω από αυτό. Μέσω της μουσικής, του vlogging, της φωτογραφίας, μέσω της δημιουργίας εταιρείας, πράγματα σαν αυτά, μπορώ να συνδέομαι με ανθρώπους, να μοιράζομαι ιδέες. Το βλέπω ως κάτι πολύ θετικό, λαμπρό για την ανθρωπότητα, για τους ανθρώπους, απλά να μπορείς να δημιουργείς χώρο ή μέρος που θα επιτρέπει την ανθρώπινη εξέλιξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Δυο χρόνια μετά τον ημιτελικό τους στο Australian Open (vid)

Τσιτσιπάς: Το τιτίβισμα για Harrods που έφερε... χαμό στο twitter! (pic)

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα