Μπερετίνι: Δέκα πράγματα για τον Ρωμαίο αντίπαλο του Τσιτσιπά (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Μπερετίνι: Δέκα πράγματα για τον Ρωμαίο αντίπαλο του Τσιτσιπά (vids)
Το gazzetta.gr παρουσιάζει 10 πράγματα για τον αντίπαλο του Στέφανου Τσιτσιπά στον 4ο γύρο του Australian Open, τον Ματέο Μπερετίνι.

Τον πρώτο του top-10 αντίπαλο στο Australian Open 2021 (4ος γύρος) θα αντιμετωπίσει την Δευτέρα (12:00, Rod Laver Arena) ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας θα παίξει με τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι ο οποίος είναι στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης και ο νικητής θα συνεχίσει στους "8" για ν' αντιμετωπίσει την Τετάρτη (17/2) τον Ράφα Ναδάλ ή τον Φάμπιο Φονίνι.

Ο Ιταλός που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς αλλά απέκλεισε τον Κάρεν Κατσάνοφ στον 3ο γύρο έχει κάνει ήδη ρεκόρ στο Australian Open.

Ποιος είναι όμως ο Ματέο Μπερετίνι; Ας δούμε 10 πράγματα για τον Ιταλό τενίστα

  1. Γεννήθηκε στην "αιώνια πόλη", στη Ρώμη στις 12 Απριλίου 1996. Ο πατέρας του, Λούκα, αλλά και η μητέρα του Κλαούντια έπαιξαν τένις σε επίπεδο κλαμπ αλλά και ο μικρότερος αδελφός του, Τζιάκοπο, είναι τενίστας.
  2. Ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 4 ετών. Μικρός ασχολήθηκε με την κολύμβηση, με το τζούντο αλλά και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του επιφάνεια είναι η σκληρή. Η επαγγελματική του καριέρα άρχισε το 2015 σε ηλικία 18 ετών.
  3. Η καλύτερη θέση που είχε στην παγκόσμια κατάταξη είναι το Νο8. Έφτασε εκεί στις 4 Νοεμβρίου 2019. Σήμερα είναι στο Νο10 και έχει 79-53 νίκες ενώ από τα prize money έχει βγάλει περισσότερα από 5,5 εκατ. δολάρια.
  4. Η σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του είναι η συμμετοχή του στο ATP Finals 2019 στο Λονδίνο. Είναι ο πρώτος Ιταλός που θα προκριθεί στην τελική φάση μετά από το 1978 και τον Κοράντο Μπαραζούτι. Έγινε μάλιστα ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει αγώνα στο ATP Finals. Κέρδισε τον φιναλίστ Ντομινίκ Τιμ.
  5. Το 2019 έφτασε στα ημιτελικά του US Open. Εκεί αποκλείστηκε από τον νικητή του τουρνουά, Ράφα Ναδάλ. Σε Grand Slam αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ενώ έχει φτάσει στον 4ο γύρο του Wimbledon (2019) και στον 4ο γύρο του US Open (2020). Στο Australian Open δεν είχε φτάσει πιο μακριά από τον 2ο γύρο αλλά φέτος είναι ήδη στον 4ο.
  6. Δεν έχει κερδίσει ούτε μια φορά τους Big-3. Έχει παίξει 2 φορές με τον Ρότζερ Φέντερερ και από μια με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ράφα Ναδάλ. Στην καριέρα του έχει 7 top-10 νίκες. Η τελευταία του ήταν στο ATP Cup 2021 κόντρα στο Νο3 κόσμου, τον Ντομινίκ Τιμ. Έχει 3 νίκες απέναντι στον Αυστριακό, 2 κόντρα στον Κατσάνοφ και από μια με Μπαουτίστα Αγκούτ και Ζβέρεφ.
  7. Αν και Ρωμαίος είναι μεγάλος φαν της Φιορεντίνα. Δεν πρόλαβε την σπουδαία εποχή των "Βιόλα" με τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα αλλά είναι πιστός οπαδός της και όποτε έχει χρόνο θα επισκεφτεί την Φλωρεντία για να δει αγώνες της. Μένει μόνιμα στο Μόντε Κάρλο.
  8. Η κοπέλα του παίζει και αυτή τένις. Είναι η Άλια Τομλιάνοβιτς από την Αυστραλία και είναι μαζί τα τελευταία δυο χρόνια. Στα Grand Slam που είναι ταυτόχρονα μαζί στην ίδια πόλη ο ένας στηρίζει τον άλλο και η κολλητή της Μαρίας Σάκκαρη θα είναι αύριο στην Rod Laver Arena για να δώσει δύναμη στον αγαπημένο της. Πριν από την έναρξη του ΑΟ το ζευγάρι είχε βγει για φαγητό στη Μελβούρνη με την Σάκκαρη αλλά και τους Βέκιτς, Τσόριτς.
  9. Στην καριέρα του έχει κερδίσει 3 τίτλους. Το 2018 στην Ελβετία αι το 2019 σε Βουδαπέστη και στην Στουτγάρδη. Το 2019 ήταν επίσης φιναλίστ στο Μόναχο.
  10. Με τον Στέφανο Τσιτσιπά έχει αγωνιστεί 2 φορές και έχει 2 ήττες. Το 2019 στον 1ο γύρο του Australian Open και το 2017 στα προκριματικά του US Open. Κανένα από τα 2 παιχνίδια δεν τελείωσε με "καθαρή" νίκη για τον Έλληνα τενίστα. Τον Ιούλιο του 2020 έπαιξαν στο τουρνουά προετοιμασίας του Μουράτογλου στη Γαλλία, το Ultimate Tennis Showdown, και είχαν από μια νίκη με 3-2. Ο Ιταλός κέρδισε τον Έλληνα στον τελικό.
 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα