Σακελλαρίδης στο Gazzetta: «Στόχος μου να καταφέρω να αγωνίζομαι σταθερά στα Grand Slam»
Η Ελλάδα πήρε μεγάλη πρόκριση στο World Group I του Davis Cup, επικρατώντας με 3-2 της Αιγύπτου σε ένα πολύ κλειστό tie. Μεγάλος πρωταγωνιστής της «γαλανόλευκης» ήταν ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος χρειάστηκε δύο φορές να ισοφαρίσει για την Εθνική, η οποία βρέθηκε ισάριθμες φορές πίσω στο προβάδισμα.
Ο νεαρός τενίστας μίλησε στο Gazzetta, εκφράζοντας τα συναισθήματά του για το ονειρικό ντεμπούτο του. Μάλιστα, ο 20χρονος αποκάλυψε πως ένιωσε κάτι πρωτόγνωρο στο Ace Tennis Club με τον κόσμο που παρευρέθηκε και τον υποστήριξε σε κάθε πόντο, τον οποίον και ευχαρίστησε.
Ακόμα, αναφέρθηκε στην πολύ καλή εμφάνιση της Εθνικής, τονίζοντας πως υπάρχει μέλλον για την ομάδα στο Davis Cup. Ξεκαθάρισε πως επιθυμεί να βρίσκεται στο επόμενο tie της Ελλάδας, τον επόμενο Σεπτέμβριο, με την ευχή να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στα Qualifiers του 2026 του θεσμού.
Τέλος, υπογράμμισε πως ο μεγάλος του στόχος είναι η πρόκριση στα Grand Slam και η σταθερή παρουσία του σ' αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις της ATP.
Όσα δήλωσε ο Στέφανος Σακελλαρίδης στο Gazzetta
Για τα συναισθήματα της πρόκρισης στο World Group I
«Τα συναισθήματα είναι απίστευτα, είμαι πολύ χαρούμενος με όλη την ομάδα που κατάφερε να ξεπεράσει αυτή την πρόκληση στο τελευταίο ματς».
Για το ντεμπούτο του στη διοργάνωση με τη «γαλανόλευκη»
«Δεν το φανταζόμουν έτσι, πραγματικά. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη και ευχαριστώ πολύ για την στήριξη. Δεν έχω ξανανιώσει τέτοια υποστήριξη σε αγώνα μου στο παρελθόν, έτσι ώστε με κάνει ν' ανυπομονώ για το επόμενο.
Γενικά δεν έχω κάποιο στυλ αναφορικά με το... παιχνίδι με τον κόσμο. Πιέστηκα λίγο στο δεύτερο σετ, αλλά όταν πήρα το break θέλησα να εκφράσω τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή και ήθελα τον κόσμο μαζί μου σε αυτό».
Για το μέλλον της Ελλάδας στο Davis Cup:
«Ελπίζω να βρίσκομαι και στο επόμενο tie και να είμαστε όσο πιο δυνατοί γίνεται. Μακάρι να προχωρήσει η ομάδα και να φτάσει στην υψηλότερη κατηγορία, στην οποία δεν έχουμε φτάσει στο παρελθόν.
Η αλήθεια είναι πως μετά από αυτή την αναμέτρηση, χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά, αποδείξαμε πως υπάρχει μέλλον σε αυτή την ομάδα».
Για τους προσωπικούς του στόχους:
«Είμαι χαρούμενος με το επίπεδό μου. Έχει γίνει καλή δουλειά με την ομάδα μου τους τελευταίους μήνες. Πιστεύω πολύ στο παιχνίδι μου και αυτό φάνηκε στους αγώνες που προηγήθηκαν κόντρα στην Αίγυπτο. Έχω υψηλή αυτοπεποίθηση και θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι, αρπάζοντας την κάθε ευκαιρία που μου εμφανίζεται.
Μεγάλος μου στόχος είναι να καταφέρω την πρόκριση στα Grand Slam και να αγωνίζομαι σε αυτές τις διοργανώσεις σταθερά. Με την κατάλληλη δουλειά είμαι σίγουρος πως θα το καταφέρω».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.