Τσιτσιπάς - Κοπίλ 2-0: Ο Στέφανος έκανε το... χρέος του και 1-0 η Ελλάδα την Ρουμανία (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Μάρκους Κοπίλ με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και έκανε το 1-0 για την Ελλάδα κόντρα στη Ρουμανία, στο World Group 1 του Davis Cup, στα Ανω Λιόσια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ως... όφειλε το πρώτο βήμα για την άνοδο της Ελλάδας στο World Group 1 κατηγορίας του Davis Cup.

Κέρδισε τον Ρουμάνο Μάρκους Κοπίλ με 2-0 σετ (6-3, 6-4 σε μία ώρα και 17 λεπτά) μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές στα Ανω Λιόσια και έκανε το 1-0 στο tie της Ελλάδας με την Ρουμανία.

Ο Στέφανος, παρά τα προβλήματα στο πρώτο σερβίς και το πολύ καλό παιχνίδι του Ρουμάνου, έβρισκε λύσεις στους κρίσιμους πόντους και εκμεταλλεύτηκε σημαντικά break point και έφτασε στη νίκη.

Το ματς

Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του παρά το 0-30 στο ξεκίνημα και έφτασε αμέσως μετά σε δύο break point, από ένα αβίαστο λάθος και ένα διπλό λάθος του Κοπίλ. Ωστόσο ο Ρουμάνος βρήκε δύο καλά σερβίς και με άσο ισοφάρισε 1-1.

O Κοπίλ πίεσε τον Στέφανο αμέσως μετά, μετατρέποντας το 40-0 break point, αλλά ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 2-1.
Αφού επιβίωσε στο σερβίς του, έκανε και το break αμέσως μετά με ένα ωραίο φόρχαντ, κι ενώ πριν είχε προηγηθεί 0-40, με τον Κοπίλ να σβήνει τις δύο από τις τρεις ευκαιρίες.

Ως φυσική εξέλιξη, ο Στέφανος έφτασε στο 4-1 και αμέσως μετά στο 5-2 με ένα love game.

Ο Κοπίλ μείωσε σε 5-3, αλλά με δύο ωραία βολέ στη σειρά, ο Τσιτσιπάς τελείωσε το σετ.

Ο Κοπίλ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ και αφού προηγήθηκε με love game, έφτασε και σε διπλό break! Στην δεύτερη ευκαιρία οι διαιτητές έδωσαν μέσα ένα οριακό σερβίς του Στέφανου (διαμαρτυρήθηκε ο Κοπίλ ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα βίντεο) και τελικά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε.

Ο Κοπίλ ωστόσο συνέχισε το πολύ καλό του παιχνίδι και με άσο προηγήθηκε 2-1 πριν το πρώτο change over στο δεύτερο σετ. Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους και στο 3-3, ο Στέφανος με μια τρομερή επιστροφή winner με το μπάκχαντ στη διαγώνιο, έφτασε σε διπλό break point. Ο Κοπίλ έκανε το λάθος και έδωσε πλεονέκτημα στον Τσιτσιπά 4-3.

To 5-3 ήρθε με love game, με τον Κοπίλ να μειώνει, αλλά τον Τσιτσιπά να τελειώνει αμέσως μετά το ματς, για να κάνει το 1-0 για την Ελλάδα.

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα