Μόγια: «Ο Ναδάλ επιστρέφει, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

Κώστας Ευθυμιάδης
O Ραφαέλ Ναδάλ υποδέχεται την μπάλα
Ο προπονητής του Ράφα Ναδάλ, Κάρλος Μόγια, μίλησε για την επιστροφή του Ισπανού στην ενεργό δράση από το τουρνουά της Ντόχα.

Ο Κάρλος Μόγια, πρώην Νο1 του κόσμου, είναι ο προπονητής του Ναδάλ τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε δηλώσεις του τόνισε πως ο Ισπανός είναι καλύτερα μέρα με την μέρα και θα επιστρέφει σύντομα από το τουρνουά στη Ντόχα. Δεν θα παίξει ωστόσο στο Ντουμπάι, αφού δεν πήρε wild card.

«Ο Ράφα βελτιώνεται. Είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να είμαστε. Αρχίζουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε και πάλι σε ρυθμό προπόνησης. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά αρκετά σοβαρό για να μην παίξει στο Australian Open, το οποίο ήταν ένας από τους μεγάλους του στόχους για φέτος», είπε αρχικά ο Μόγια.

«Με αυτούς τους δύσκολους μήνες που πέρασε είδε τον εαυτό του τόσο κοντά στην επιστροφή και συνέβη αυτό. Είναι πολύ κρίμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τραυματισμού χρειάζεται μια αποχή 3-4 εβδομάδων. Είμαστε κατά κάποιο τρόπο τυχεροί που η θλάση δεν είχε προχωρήσει περισσότερο. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό, ωστόσο είναι γεγονός ότι ο ψυχολογικό πλήγμα ήταν δυνατό καθώς φαινόταν προετοιμασμένος για να επανέλθει και ξαφνικά είδε και πάλι το παρελθόν μπροστά του» πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Ναδάλ, όπως επιβεβαίωσε ο Μόγια, θα παίξει στη Ντόχα και από εκεί απευθείας θα πάει στις ΗΠΑ για το Sunshine Double (Indian Wells και Miami Open), πριν την χωμάτινη σεζόν.

«Οι αλλαγές στην επιφάνεια δεν είναι εύκολες. Αν και είναι αλήθεια ότι το χώμα είναι η καλύτερη επιφάνεια για τις αρθρώσεις, πηγαίνοντας από σκληρή επιφάνεια σε χώμα και μετά πάλι στις ΗΠΑ για σκληρή επιφάνεια και πάλι πιστεύαμε ότι ήταν λίγο υπερβολικό. Γι’ αυτό επιλέξαμε να διαμορφώσουμε το ημερολόγιο χωρίς μεγάλες αλλαγές στις επιφάνειες» ανέφερε επίσης ο Μόγια για τον Ναδάλ, που θα επιστρέψει στη Ντόχα μετά από 8 χρόνια.

 

Τελευταία Νέα