Ακάθεκτη η Γραμματικοπούλου, στα ημιτελικά του Σαρμ Ελ Σεϊχ

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ετοιμάζεται για φόρχαντ
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επικράτησε με 2-0 σετ της Κάρολα Πατρίτσια Μπεζενάρου από την Ρουμανία και πέρασε στην 4αδα του τουρνουά 25.000 δολαρίων στην Αίγυπτο.

Η Γραμματικοπούλου χρειάστηκε μία ώρα και 55 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της Ρουμάνας (6-1, 7-5), με το δεύτερο σετ να έχει συναρπαστική εξέλιξη.

Στο πρώτο σετ η Γραμματικοπούλου έχασε μόνο 3 πόντους στο πρώτο της σερβίς και με δύο συνεχόμενα break, από το 1-1, έφτασε στην κατάκτησή του με 6-1, σε μόλις 30 λεπτά.

Στο δεύτερο βρέθηκε να χάνει 3-1 με break όμως βελτίωσε ξανά το σερβίς της (είχε και δύο άσους) και το 1-3, με δύο συνεχόμενα break έγινε 5-3! Εφτασε μάλιστα σε τρία match point στο σερβίς της Ρουμάνας, τα οποία και έσβησε η Μπεζενάρου.

Στο υπέρ της 5-4 είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο δικό της σερβίς, όμως η Ρουμάνα δεν τα παράτησε και μετά από τρεις ευκαιρίες, έκανε το break και ισοφάρισε σε 5-5!

Παρ΄όλα αυτά, η Ελληνίδα τενίστρια πήρε πίσω το break και σέρβιρε ξανά για τη νίκη στο 6-5 και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, κλείνοντας το σετ και το παιχνίδι. Επόμενη αντίπαλος στα ημιτελικά αύριο μία εκ των Μελνίκοβα και Σουμπλάτζε (αμφότερες από την Ρωσία).

Αποκλεισμός για Ματούλα στο Τέξας

Μία νίκη και μία ήττα είχε ως απολογισμό η Μάρθα Ματούλα στο ITF Pro τουρνουά των 80.000 δολαρίων του Τέξας, ολοκληρώνοντας έτσι τις προσπάθειές της στη διοργάνωση.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής από την Αμερικανίδα, Αλάνα Σμιθ, με 2-6, 6-3, 10-8, και έμεινε εκτός προημιτελικής φάσης.

 

Τελευταία Νέα