Απόστολος Τσιτσιπάς: «Οι σκέψεις μας στην Θεσσαλία, έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση»

Κώστας Ευθυμιάδης
Πλάνο από την συνέντευξη Τύπου για το Davis Cup
Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου των προπονητών για το Davis Cup, με τον Απόστολο Τσιτσιπά να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις πλημμύρες στην Θεσσαλία.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς πριν αναφερθεί στην συνέντευξη Τύπου για το διήμερο της Εθνικής κόντρα στην Σλοβακία στο Καλλιμάρμαρο, αναφέρθηκε στα όσα έχουν διαδραματιστεί από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία.

«Είναι υποχρέωσή μας να διεξάγουμε αυτή τη διοργάνωση, όμως έχουμε πάντα στο μυαλό μας ό,τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Η σκέψη μας είναι εκεί και τα παιδιά θα προσπαθήσουν να κάνουν τους αγώνες όσο το δυνατόν πιο ταπεινά. Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης», ανέφερε ο Απόστολος Τσιτσιπάς που κατάγεται από την Καρδίτσα.

Απόστολος Τσιτσιπάς και Τόμπι Τοτ

Οσον αφορά την επιστροφή του στο κοουτσάρισμα με τους δύο γιους του, Στέφανο και Πέτρο (δεν ήταν στο Αμερικανικό Tour μαζί τους), είπε:

«Είναι όμορφο να συναντάς πάλι τα παιδιά σου στην ομάδα του Davis Cup. Να έχουν έρθει από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι στην Αμερική και να βλέπεις τα παιδιά σου να προχωρούν μόνα τους σε αυτό το άθλημα που είναι τόσο απαιτητικό. Σίγουρα νιώθω περηφάνια που είμαστε πάλι εδώ και θα παλέψουμε πάλι μαζί για τον σκοπό μας. Νομίζω ότι βαίνουν όλα καλώς, θα είμαστε έτοιμοι να χαρούμε αυτές τις μέρες. Θα έλεγα ότι η ψυχή μου ήταν κοντά τους, η αγάπη μου ήταν εκεί (στην Αμερική)».

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της ΕΦΟΑ,Σπύρος Ζαννιάς, σχολίασε:

«Είμαστε με διπλά συναισθήματα εδώ. Ο λόγος είναι οι καταστροφές που έγιναν πρόσφατα στην πατρίδα μας και που στοίχισαν τη ζωή σε συμπολίτες μας, αλλά και χάθηκαν περιουσίες σημαντικές σε μια πολύ νευραλγική περιοχή της χώρας, από όπου κατάγεται και ο κάπτεν Απόστολος Τσιτσιπάς. Δεν μπορούμε να χαρούμε όσο θέλαμε αυτή τη διοργάνωση και από το βήμα αυτό θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις οικογένειες όλων των πληγέντων, των θυμάτων και τα θερμά συλλυπητήρια της ΕΦΟΑ. Ταυτόχρονα είμαι υποχρεωμένος να καλωσορίσω την εθνική ομάδα της Σλοβακίας».

Καλλιμάρμαρο γήπεδο τενις

Το σχόλιο για την απουσία του Σακελλαρίδη

Στην συνέντευξη Τύπου έγινε ερώτηση και για την απουσία του Στέφανου Σακελλαρίδη, του καλύτερου τενίστα στο ranking πίσω από τον Στέφανο.

«Αυτό το θέμα το είχα αναλάβει προσωπικά, όπως είχα κάνει με όλους τους αθλητές. Έκανα αρκετές συνομιλίες με την οικογένεια, με τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό του πρόγραμμα. Δυστυχώς ο Στέφανος αγωνίζεται στην Ασία και προφανώς επειδή πήγαινε καλά, αποφάσισε να παρατείνει στην Κίνα την αγωνιστική του δραστηριότητα. Είναι σε μια άνοδο αγωνιστική, δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για τίποτα. Είναι μια απόφαση προσωπική. Είναι πολύ μικρός σε ηλικία, δεν είναι καν 19 ετών, οπότε το σεβόμαστε αυτό και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Σε ένα μελλοντικό Davis Cup θα είναι κοντά μας» ανέφερε.

Ακόμη, ερωτώμενος για το τουρνουά ΑΤΡ που πέρυσι είχε προαναγγείλει μέχρι και ο πρωθυπουργός ότι θα διεκδικήσει η Ελλάδα, ο κ. Ζαννιάς απάντησε:

Καλλιμάρμαρο γήπεδο τενις

«Εδώ και αρκετά χρόνια είχα πει ότι η Ελλάδα δικαιούται ένα τουρνουά της ATP, χωρίς να μπει στη διαδικασία των ενοικίων και των αγορών, του παζαριού με δεδομένο ότι άνοιξε ξανά τον χορό των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων με τεράστιους συμβολισμούς. Και είχα πει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η πόρτα έχει ανοίξει και νομίζω ότι θα πρέπει να ελπίζουμε από εδώ και πέρα να διεκδικήσουμε άλλη μια εξαίρεση από την ATP, πάντα με την παρουσία του Στέφανου, αλλά και του Πέτρου που είναι κοντά στο Top 100 και διεκδικεί με πολύ μεγάλες πιθανότητες την είσοδό του στην ολυμπιακή ομάδα. Η συνεργασία του ομίλου αντισφαίρισης Αθηνών δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε πραγματικά, διότι έχει τρία outdoor γήπεδα, ότι θα μπορέσουμε κατ' εξαίρεση να διοργανώσουμε ένα τέτοιο τουρνουά».

Αύριο στις 11 το πρωί θα γίνει η κλήρωση για τους αγώνες του διημέρου, καθώς και η συνέντευξη Τύπου των πρωταγωνιστών.

 

Τελευταία Νέα