H Piatti Tennis Center δίδαξε τα μυστικά του αθλήματος στο ΟΑΚΑ! (pics)

Newsroom
H Piatti Tennis Center στο ΟΑΚΑ
ΤΟ OAKA υποδέχθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Tennis Workshop της Piatti Tennis Center, με τον ιδρυτή της και καταξιωμένο τεχνικό, Ρικάρντο Πιάτι, να δίνει το «παρών», μετά από πρόσκληση του Κώστα Καλφακάκου και της ακαδημίας ASICS K Tennis Center.

Το τένις κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ελληνικό κοινό και κινήσεις όπως αυτή της φιλοξενίας της Piatti Tennis Center, δείχνουν ότι υπάρχει επιθυμία το επίπεδο να ανέβει ακόμα περισσότερο και το υπέροχο αυτό άθλημα να γίνει πιο γνωστό, από ανθρώπους που το γνωρίζουν όσο ελάχιστοι!

Γνωρίζοντας τα μυστικά της Piatti Tennis Center

Το όραμα της Piatti Tennis Center είναι η ολιστική προετοιμασία των επαγγελματιών και των νεαρών αθλητών, που ονειρεύονται επαγγελματική καριέρα στο τένις. Η προσέγγισή του Ρικάρντο Πιάτι είναι ξεχωριστή, γιατί καταπιάνεται με την προετοιμασία των αθλητών από όλες τις σκοπιές, ούτως ώστε να είναι σε όλα τα επίπεδα έτοιμοι να ανταπεξέλθουν. Ο Πιάτι, άλλωστε, γνωρίζει καλά από πρωταθλητές. Είναι προπονητής από το 1982 και στη μακρά πορεία του έχει συνεργαστεί με αστέρια όπως ο Ιβάν Λιούμπιτσιτς (πρώην Νο.3), ο Μπόρνα Τσόριτς, ο Φάμπιο Φονίνι και η Μαρία Σαράποβα. Για ένα έτος δούλεψε με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Γιάνικ Σίνερ.

Φωτογραφία από τις δράσεις στο ΟΑΚΑ

Το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο της Piatti Tennis Center διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένας αθλητής και εδρεύει στην Μπορντιγκέρα της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται 45 λεπτά από το αεροδρόμιο της Νις και απέχει 20 λεπτά από το Μονακό. Είναι ανοιχτό όλον τον χρόνο και οι αθλητές μπορούν να το επισκέπτονται, αν θέλουν μαζί με τους προπονητές τους και να λαμβάνουν καθοδήγηση και οδηγίες, τις οποίες μπορούν στη συνέχεια να εφαρμόσουν στη χώρα τους.

Αυτή η τεχνογνωσία, λοιπόν, συστήθηκε και στην Ελλάδα! Η ακαδημία ASICS K Tennis Center του Κώστα Καλφακάκου, προσκάλεσε τον αναγνωρισμένο προπονητή με την ομάδα του στις εγκαταστάσεις της STADIO 2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο και έδωσε την ευκαιρία σε προπονητές και αθλητές να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να μυηθούν στα μυστικά του αθλήματος.

Η Piatti Tennis Center στην Ελλάδα

Η ημέρα περιελάβανε λεπτομερή παρουσίαση του μοντέλου προπόνησης της Piatti Tennis Center από τον ίδιο τον Ρικάρντο Πιάτι και την ομάδα του, με πρακτική εφαρμογή στο γήπεδο καθώς και workshops με θεωρητική ανάλυση και την υποστήριξη οπτικού υλικού (video).

Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η ξεχωριστή εμπειρία θα έχει και συνέχεια, καθώς συνεργασία αυτή είναι το ξεκίνημα μιας δυναμικής προοπτικής για το ελληνικό τένις και της εξέλιξης των αθλητών στη χώρα μας με την ASICS K Tennis Center να δεσμεύεται για αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα