Τένις: Πέθανε σε γηροκομείο ο άνδρας που μαχαίρωσε την Μόνικα Σέλες το 1993

Η Μόνικα Σέλες
Ο Γκάντερ Πάρχε, ο άνδρας που μαχαίρωσε την Μόνικα Σέλες στο Αμβούργο το 1993, απεβίωσε… ξεχασμένος σε γηροκομείο το περασμένο καλοκαίρι.

Αδιαμφισβήτητα, το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία του τένις, ήταν το μαχαίρωμα που είχε δεχτεί η Μόνικα Σέλες στην διάρκεια του αγώνα της με την Μαλέεβα, στο τουρνουά του Αμβούργου το 1993.

Ο Γκάντερ Πάρχε, ο άνδρας που την μαχαίρωσε στην πλάτη, την ώρα που η Σέλες έπαιρνε μία ανάσα στον πάγκο της, ήταν ένας μανιακός θαυμαστής της μεγάλης αντιπάλου της Σέλες, της Στέφι Γκραφ.

Ο Πάρχε, σύμφωνα με την Bild πέθανε «ξεχασμένος» σε ένα γηροκομείο τον περασμένο Αύγουστο! Ο Γερμανός απεβίωσε στα 68 του χρόνια, έχοντας περάσει τα τελευταία από αυτά σε ένα μονόκλινο δωμάτιο σε γηροκομείο στο Νορντχάουζεν. Για 14 χρόνια ήταν ξεχασμένος εκεί και πέθανε στον ύπνο του, όπως αποκάλυψε η Γερμανική εφημερίδα.

Ο Πάρχε δεν άντεξε το ότι η Σέλες είχε πάρει το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη από την Γκραφ και είχε γίνει κυρίαρχος στο τένις. Στις 30 Απριλίου πήγε στο γήπεδο για να υλοποιήσει τον στόχο του. Με ένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών, κατάφερε ένα χτύπημα στην πλάτη της Σέλες, η οποία για καλή της τύχη πρόλαβε και απομακρύνθηκε μερικά μέτρα, γλιτώνοντας τα χειρότερα, αφού το μαχαίρι την διαπέρασε μόνο δύο εκατοστά. Ο Πάρχε συνελήφθη και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή.

Μετά την απόφαση, έζησε ήσυχα στο Νορντχάουζεν, απομονωμένος από όλους, για να κλειστεί σε γηροκομείο ως το τέλος της ζωής του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα