Davis Cup: Τι θα διεκδικήσει η εθνική ομάδα τον Σεπτέμβριο στο World Group 1

Newsroom
Davis Cup: Τι θα διεκδικήσει η εθνική ομάδα τον Σεπτέμβριο στο World Group 1
Η Ελλάδα για πρώτη φορά είναι μία ανάσα μακριά από την άνοδο στην ελίτ του παγκοσμίου τένις και τον Σεπτέμβριο θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της για να μπει στις 16 καλύτερες του κόσμου.

Για πρώτη φορά από το 2004 η Ελλάδα είναι στο World Group 1 του Davis Cup στο τένις.

Ουσιαστικά με το νέο φορμάτ είναι η πρώτη φορά, με την εθνική πάντως να κάνει μία τρομερή τριετία έχοντας ανέβει δύο κατηγορίες ήδη.

Πλέον, θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της τον Σεπτέμβριο όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση για το World Group του 2024, εκεί όπου παίζουν οι 16 καλύτερες ομάδες στον κόσμο, σε ένα τύπου «Μουντιάλ» όπως το χαρακτήρισε και ο Τσιτσιπάς.

Ο αντίπαλος της εθνικής θα βγει από την κλήρωση που θα γίνει το επόμενο διάστημα από την ITF και θα είναι ένας από τους ηττημένους στα qualifiers της μεγάλης κατηγορίας (θα ολοκληρωθούν τα ξημερώματα της Δευτέρας οι πιθανοί αντίπαλοι).

Εκεί θα σχηματιστούν 12 ζευγάρια όπου οι νικητές θα προκριθούν στην μεγάλη κατηγορία (οι άλλες τέσσερις ομάδες θα αποτελούνται από τον νικητή του 2023, τον φιναλίστ και δύο wild card).

Εφ΄ όσον η Ελλάδα επικρατήσει, τότε θα πάει να παίξει στην τελική φάση της διοργάνωσης (4 όμιλοι των 4 και μετά τα νοκ άουτ ως τον τελικό). Αν ηττηθεί θα επιστρέψει στα play off του World Group 1.

Η κορυφαία διοργάνωση Davis Cup έχει το δικό της νερό, φυσικό μεταλλικό νερό Μιτσικέλι που αναβλύζει στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου

 

Τελευταία Νέα