Τσιτσιπάς: «Το ματς με τον Κύργιο η πιο άβολη κατάσταση που έζησα»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Το ματς με τον Κύργιο η πιο άβολη κατάσταση που έζησα»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την φετινή σεζόν στην Cosmote TV.

Η κόντρα με τον Νικ Κύργιο τράβηξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης που έδωσε στην Cosmote TV ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω βρεθεί ξανά σε μια τόσο άβολη κατάσταση, να προσπαθεί τόσο έντονα ο αντίπαλός μου να με βγάλει εκτός ρυθμού. Χρησιμοποιώντας τα πάντα, ό,τι είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει εναντίον μου, κάτι που βρήκα πολύ ανήθικο. Υπήρχε μια αντίδραση μετά, για την οποία φυσικά και δεν είμαι περήφανος, ακόμα και τώρα όταν το σκέφτομαι δεν ξέρω πως συνέβη αυτό. Ήταν μια αυτόματη αντίδραση και πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός στο μέλλον για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

Για την βραδιά του αντίο στον Φέντερερ: «Ήθελα να πάω να κάτσω δίπλα του, αλλά μετά σκέφτηκα πως εκείνη η θέση άνηκε στον Nadal. Δεν μου είπε κανείς τίποτα, αλλά το ένιωσα. Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη στιγμή και ταυτοχρόνως θλιβερή, γιατί το τένις έχασε έναν θρύλο. Έκλαιγα για 2 συνεχόμενες μέρες, ακόμα και το επόμενο πρωί όταν ξύπνησα, μου ήταν δύσκολο να διανοηθώ τι συνέβη. Ο Federer για μένα σήμαινε τα πάντα. Ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να παίζω τένις και να ονειρεύομαι να κερδίζω το Wimbledon και φυσικά ένας απ' τους λόγους που ξεκίνησα να παίζω με το ένα χέρι backhand. Δεν πίστευα ότι ήταν αλήθεια και μου πήρε λίγο χρόνο να το επεξεργαστώ, αλλά φυσικά ήταν μια πολύ ξεχωριστή βραδιά που θα μου μείνει αξέχαστη για το υπόλοιπο της ζωής μου»

Για το αν θα τον ήθελε για προπονητή του και για τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς: «Ψιλοακριβούτσικος ο Ρότζερ… Πιστεύω ότι θα ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο. Θα ήταν μεγάλη τιμή αν γινόταν. Για το αν θα του έκανα πρόταση να με αναλάβει; Θα του έδινα μερικά χρόνια ακόμη. Και ο Ναδάλ έχει καλό… μάτι. Μια συμβουλή του ήταν να μη χρησιμοποιώ πολλά δάχτυλα στα διπλά. Ο Τζόκοβιτς… δεν πίνουμε καφέ. Δεν μιλούσαμε για τένις, αλλά πάντα με ενδιέφερε τι κάνει με την δίαιτά του.

Για το αν τον έχει επηρεάσει ότι έχει αφήσει πολλά από την παιδική ηλικία για το τένις: «Δεν έχω χάσει κάτι. Το τένις μου ανταποδίδει τις θυσίες. Κάνω αυτό που αγαπώ από παιδί. Μπορεί να μην είχα την ευκαιρια να βγαίνω με φίλους, αλλά είχα τέτοια αγάπη για το άθλημα…Το να βγαίνω στο γήπεδο ήταν μεγάλη η ικανοποίηση. Σου δίνει και μία ιδέα ότι το τένις μπορεί να δέσει ανθρώπους. Γιατί στην αρχή νιώθεις μόνος σου. Εχεις όμως τον κόσμο μαζί σου, αλλά και την ομάδα σου»

Για το πως ξεκίνησε να παίζει τένις: «Δύσκολο να μην πιάσεις ρακέτα όταν οι γονείς σου προέρχονται από το τένις. Εκαναν προπονήσεις στη Βουλιαγμένη και κάθε μέρα πριν ή μετά το σχολείο έβλεπα μικρά παιδιά να κάνουν προπόνηση. Κατάλαβα ότι μου αρέσει το τένις»

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να σταματήσει: «Μου έχει περάσει από το μυαλό. Το τένις ζητάει πολλά. Σωματικά και ψυχολογικά. Στα 16 μου το σκέφτηκα. Δυσκολευόμουν πολύ και σκέφτηκα να σταματήσω. Δεν μπορούσα όμως να αφήσω αυτό που ήθελα να κάνω σαν παιδί. Το τένις ήταν το μέλλον μου. Με κάνει πιο ολοκληρωμένο ως άνθρωπο.»

Για γονεις και εντάσεις στο γήπεδο: «Μπορεί να φαίνεται εξωφρενικό αυτό που βλέπει ο κόσμος στην τηλεόραση από το box. Συμφωνώ. Φαίνεται σαν… τρελοκομείο. Εμενα με έχει κάνει πιο σκληροτράχηλο. Ειδικά από τη μεριά της μητέρας μου. Που έχει και την… σοβιετική ανατροφή. Σε πειθαρχεί. Το βιώνω από μικρή ηλικία αυτό. Με βοήθησε στο να είμαι σκληρός στον εαυτό μου. Είχα συγκρούσεις με τον πατέρα μου και… γενικώς, αλλά με βοήθησε να προχωρήσω. Είμαι προετοιμασμένος για τέτοιες καταστάσεις»

Για Μαρκ Φιλιππούση: «Ειναι άνθρωπος που δεν προσπαθεί να βάλει εμπόδια στο τι γίνεται με την οικογένειά μου γιατί κι αυτός είχε ανάλογη εμπειρία. Το καταλαβαίνει. Βαζει σε προτεραιότητα αυτό που θέλω εγώ. Τον σέβομαι γι΄’ αυτό που κάνει και έχει πολύ καλές γνώσεις για το άθλημα. Εχει εμπειρίες που λίγοι προπονητές έχουν τενιστικά. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο παιχνίδι πάνω στο φιλέ. Χρειαζόμουν έναν άνθρωπο στην ομάδα μου, να μου πει συγκεκριμένα πράγματα με πιο ήρεμη φωνή. Η διαφορά με τον πατέρα μου είναι ότι ο πατέρας μου θα χρησιμοποιούσε 250 λέξεις να μου το εξηγήσει και ο Μαρκ τρεις».

Για τους χαμένους τελικούς: «Επρεπε να έχω κερδίσει μερικούς. Η δεύτερη θέση ποτέ δεν σε ευχαριστεί. Σε πονάει. Η ευχαρίστηση είναι να κερδίζεις τίτλους».

Για το ποιος είναι ο στόχος του για το 2023: «Το Νο1 του κόσμου»

 

Τελευταία Νέα