Σάκκαρη: «Είμαι Ολυμπιακός, με πήγαινε ο πατέρας μου στο γήπεδο»

Newsroom
Σάκκαρη: «Είμαι Ολυμπιακός, με πήγαινε ο πατέρας μου στο γήπεδο»
Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τα Ολυμπιακά της αισθήματα, για το τι την ενοχλεί στον πρωταθλητισμό και το σημείο που ένιωσε ότι έχασε τον εαυτό της.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, που έχει αγγίξει το νούμερο 3 του κόσμου μίλησε για τη στιγμή που έχασε τον εαυτό της, για το της λείπει από την Ελλάδα όταν δεν είναι εδώ και φυσικά τον Ολυμπιακό που στηρίζει από παιδί.

H συνέντευξή της στο Down Town και την Αμάντα Φούντη:

Σε βλέπουμε συχνά και στο γήπεδο σε αγώνες ποδοσφαίρου. Δηλώνεις Ολυμπιακός και ασχολείσαι ενεργά. Είναι από τα αθλήματα που παρακολουθείς;

Η αλήθεια είναι ότι πλέον είναι γνωστό πως είμαι fan του Ολυμπιακού και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ – μου αρέσουν και τα δύο αθλήματα πάρα πολύ. Ως αθλήτρια μου αρέσει να ακολουθώ τον αθλητισμό και να βλέπω την ομάδα που αγαπώ και ο πατέρας μου με πήγαινε από μικρή στο γήπεδο. Οπότε, όταν το επιτρέπει το πρόγραμμά μου, πάντα προσπαθώ να πηγαίνω.

Τι σου λείπει από την Ελλάδα και τι δεν ξεχνάς να κάνεις ποτέ όταν έρχεσαι;

Αυτό που μου λείπει πιο πολύ από την Ελλάδα όταν λείπω είναι το φαγητό και προφανώς όταν έρχομαι δεν ξεχνάω ποτέ να πάω στη γιαγιά μου να φάω, γιατί φτιάχνει το πιο ωραίο σπιτικό φαγητό απ’ όλους.

Υπάρχουν πράγματα που έχεις στερηθεί λόγω του πρωταθλητισμού;

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που θεωρώ πως δεν έχω κάνει. Δεν νιώθω πως έχω στερηθεί. Αισθάνομαι πως ο αθλητισμός και το τένις μού έχουν δώσει τόσο πολλά ωραία συναισθήματα, τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσω με οτιδήποτε άλλο κάνω στη ζωή μου μετά από αυτό. Όλα αυτά που μπορεί ο κόσμος να νομίζει ότι στερούμαι είναι απλά πράγματα που μπορώ να κάνω σε όλη μου τη ζωή. Για παράδειγμα, διακοπές ή άλλα χόμπι έχω πολλά χρόνια μπροστά μου να τα κάνω, οπότε δεν το βλέπω σαν θυσία.

Πίστευες ποτέ ότι θα έφτανες μέχρι εδώ;

Tο νούμερο 3 στον κόσμο δεν περίμενα ότι θα έρθει τόσο γρήγορα. Κάποιες φορές δεν πίστευα ότι θα έρθει γενικότερα,αλλά πλέον αισθάνομαι ότι το αξίζω. Έχω δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ και είναι κάτι τεράστιο, που μου πήρε πάρα πολύ καιρό να συνειδητοποιήσω. Δεν ήταν εύκολο γιατί μεγάλωσα στο κλίμα του ελληνικού τένις που όλοι έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρω να μπω όχι στο νούμερο 3 αλλά στο top 100. Εκεί που δεν το πίστευε κανείς, ξαφνικά έφτασα σε αυτό το σημείο, οπότε μου πήρε χρόνο να το διαχειριστώ.

Η Οσάκα μίλησε για το ζήτημα της ψυχικής υγείας και της πίεσης που βίωνε. Έχεις βιώσει αντίστοιχη πίεση από τα μέσα; Να νιώθεις πως ζορίζεσαι και δεν μπορείς να συνεχίσεις;

Αυτό για το οποίο μίλησε η Οσάκα είναι κάτι το οποίο βίωσα κι εγώ φέτος. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήθελα να συνεχίσω, στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω επειδή απλώς δεν μπορούσα να διαχειριστώ την πίεση. Εκεί είναι που μετράει τι ανθρώπους έχεις γύρω σου και ποιος μπορεί να σε βοηθήσει πραγματικά, γιατί μόνο έτσι μπορείς να το ξεπεράσεις.

Ένιωσες ποτέ να χάνεις τον εαυτό σου;

Ναι, ένιωσα φέτος να χάνω τον εαυτό μου για ένα τρίμηνο- τετράμηνο πάρα πολύ. Μόλις έφτασα στο νούμερο 3 δεν ένιωθα ο εαυτός μου γιατί δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό. Άρχισα να πιέζω περισσότερο τον εαυτό μου, άρχισα να έχω πιο μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες. Μου πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να μάθω να το διαχειρίζομαι και να το αντιμετωπίζω. Πλέον, εδώ και δύο μήνες αισθάνομαι πως είμαι ο εαυτός μου και ίσως μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

 

Τελευταία Νέα