Τσιτσιπάς: Ο Μουζέτι τον διατήρησε στο Νο.4

Newsroom
Τσιτσιπάς: Ο Μουζέτι τον διατήρησε στο Νο.4
Τι σημαίνει η νίκη του Λορέντζο Μουζέτι επί του Κάρλος Αλκαράθ στο Αμβούργο για τον Στέφανο Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Λοτρέντζο Μουζέτι νίκησε τον Κάρλος Αλκαράθ με 2-1 σετ στον τελικό του Αμβούργου Όπεν, κατακτώντας τον παρθενικό του τίτλο στο tour.

Παράλληλα ο 20χρονος Ιταλός στέρησε από τον Κάρλος Αλκαράθ να βρεθεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης ή για να το γράψουμε από την άλλη όψη του νομίσματος, διατήρησε τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.4 του κόσμου.


Ο Αλκαράθ παρότι δεν πήρε τον τίτλο στο Αμβούργο κέρδισε μια θέση, έναντι του Κάσπερ Ρουντ και από τη Δευτέρα (25/7) θα είναι στο Νο.5 με 4.895β. για ένα νέο ρεκόρ καριέρας. Αν ο 19χρονος κατακτούσε τον τίτλο θα έριχνε στο Νο.5 τον Τσιτσιπά (5.045β.).

Ο Ρουντ κατακτώντας νωρίτερα τον τίτλο στο Γκστάαντ διατηρήθηκε στους 4.890β., μιας και ήταν και πέρυσι νικητής στο 250άρι ελβετικό τουρνουά, όμως είδε τον Αλκαράθ να τον ξεπερνά κατά πέντε βαθμούς.

Ο Μουζέτι με την πορεία του στο 500άρι τουρνουά στο Αμβούργο, προωθήθηκε κατά 31 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξης και στο Νο.31 για το δικό του ρεκόρ καριέρας.

 

Τελευταία Νέα