Πούιγ - Τσιτσιπάς 0-2: Με άνεση στους «16» στη Μαδρίτη

Πούιγ - Τσιτσιπάς 0-2: Με άνεση στους «16» στη Μαδρίτη
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε 67 λεπτά ξεπέρασε το εμπόδιο του Λούκας Πούιγ και συνεχίζει στο Όπεν της Μαδρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει τον Γάλλο, Λούκας Πούιγ με 6-3, 6-4 και να περάσει στη φάση των «16» του Όπεν της Μαδρίτης. Εκεί το απόγευμα της Πέμπτης (5/5), λίγο μετά τις 18:30 θα παίξει με τον Βούλγαρο, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για μια θέση στα προημιτελικά.

Το «μπλε βέλος» («blue arrow»), όπως υπέγραψε ο Τσιτσιπάς στην κάμερα αποχωρώντας από το κεντρικό κορτ, δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά και ιδιαίτερα στο παιχνίδι του, απέναντι στον 28χρονο Γάλλο, που δεν μπορούσε να απειλήσει.

Ο 23χρονος Έλληνας θα παίξει τώρα με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, απέναντι στον 31χρονο Βούλγαρο έχει τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, με τελευταία πριν από μερικές εβδομάδες ξανά στους «16» στο Όπεν της Βαρκελώνης με 6-1, 6-4. Ο Ντιμιτρόφ στο δικό του σημερινό παιχνίδι στη Μαδρίτη ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν (6-0, 6-3).

Το πρώτο σετ του αγώνα του Τσιτσιπά με τον Πούιγ χαρακτηρίστηκε από τα τρία διαδοχικά μπρέικ, ο Τσιτσιπάς έκανε τo πρώτο με για το 3-1, ο Πούιγ απάντησε με love game για το δικό του μπρέικ (3-2), με τον Τσιτσιπά να απαντά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για το 4-2, κρατώντας τα ηνία, φθάνοντας στο 6-3 σε 30 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς πήγε στο 0-40 στο 1ο γκέιμ του β' σετ, πέτυχε νέο μπρέικ, παίρνοντας αμέσως τον έλεγχο. Ο Πούιγ έδειξε σημείο αντίδρασης στο 4ο γκέιμ, όταν από το 0-40 με σερί πόντους μείωσε σε 3-2, όμως η χαμένη ευκαιρία δεν πτόησε τον Τσιτσιπά, που υπερασπιζόμενος με άνεση το σερβίς του έφθασε στο 5-4 και στο πρώτο match point που δημιούργησε, το εκμεταλλεύτηκε και με άσο τελείωσε το σετ 6-4 και μαζί τον αγώνα.


 

Τελευταία Νέα