H τιμωρημένη Ρωσία, κορυφαία δύναμη στο τένις το 2021 (vids)

Αντώνης Πατσούρας
H τιμωρημένη Ρωσία, κορυφαία δύναμη στο τένις το 2021 (vids)
Οι Ρώσοι ήταν πρώτοι στον πίνακα μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ενώ κατέκτησαν το Davis Cup και το Billie Jean King.

Οι Ρώσοι τενίστες και τενίστριες κυριάρχησαν στις διεθνείς διοργανώσεις του τένις στο 2021 που μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες.

Η Ρωσία τιμώρηθηκε από την WADA για το εργαστήριο της Μόσχας και έτσι δεν μπορούσε να στείλει στις μεγάλες διοργανώσεις και φυσικά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες αθλητές και αθλήτριες με την σημαία της.

Οι τενίστες και οι τενίστριες της χώρας παρότι δεν φορούσαν τα διακριτικά της, παρότι δεν άκουσαν τον εθνικό ύμνο της Ρωσίας συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις και σάρωσαν.

Πρώτια σε μετάλλια στους Ολυμπιακούς

Στο Τόκιο οι Ρώσοι κατέκτησαν την 1η θέση στον πίνακα των μεταλλίων! Μπορεί το "βαρύ" τους όνομα, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ να αποκλείστηκε στα προημιτελικά αλλά κέρδισαν 3 μετάλλια στο Τόκιο.

Στο διπλό μικτό, Αναστασία Παβλιουτσένκοβα μαζί με τον Αντρέι Ρούμπλεφ πήραν το χρυσό παίζοντας στον τελικό με τους συμπατριώτες τους, τον Ασλάν Καράτσεφ και την Έλενα Βέσνινα.

Το 3ο μετάλλιο ήρθε από τον Κάρεν Κατσάνοφ ο οποίος έφτασε στον τελικό στο απλό και ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Με 2 μετάλλια ακολούθησαν οι Κροάτες, οι Τσέχοι και οι Ελβετοί.

Θρίαμβος στη Μαδρίτη

Η χρονιά έκλεισε θαυμάσια για τους άνδρες της Ρωσίας. Κατέκτησαν το φημισμένο Davis Cup κερδίζοντας στη Μαδρίτη με 2-0 την Κροατία.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο Αντρέι Ρούμπλεφ και ο Ασλάν Καράτσεφ ήταν το φαβορί από την αρχή σε ένα τουρνουά όπου δεν υπήρχε ο Ράφα Ναδάλ ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς αν και "κατέβηκε" με την Σερβία δεν είχε τους συμπαίκτες που θα τον βοηθούσαν να πάρει τον τίτλο.

Η παρέα του Ντανίλ Μεντβέντεφ σάρωσε και στο ATP Cup 2021 που είναι τουρνουά εθνικών ομάδων που δεν έχει βέβαια την αίγλη του Davis Cup.

Οι Ρώσοι άνοιξαν τη χρονιά με το ATP Cup στην Αυστραλία και την έκλεισαν με το Davis Cup στην Μαδρίτη.

Ρωσίδες για φίλημα

Λίγο νωρίτερα από τους άνδρες κατέκτησαν το αντίστοιχο Davis Cup που είναι το Billie Jean King Cup και οι γυναίκες.

Οι Ρωσίδες έκαναν την υπέρβαση στα τελικά στην Πράγα και έγραψαν ιστορία. Απέκλεισαν με 2-1 στον ημιτελικό τις ΗΠΑ και στον τελικό "καθήλωσαν" με 2-0 την Ελβετία.

Την ομάδα της Ρωσίας αποτέλεσαν οι: Ντάρια Κασάτκινα, Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, Βερόνικα Κουντερμέτοβα, Εκατερίνα Αλεξάντροβα και Λιουντμίλα Σαμσόνοβα.

Ανέβηκαν στην κορυφή μετά από 13 χρόνια απουσίας.

Ο "Τσάρος" της Νέας Υόρκης

Οι Ρώσοι τα πήγαν εξαιρετικά και στο επαγγελματικό επίπεδο, δηλαδή στα τουρνουά της ATP, της WTA και στα Grand Slam.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατέκτησε μεταξύ άλλων στο 2021 το US Open ενώ έκλεισε στο Νο2 κόσμου. Μάλιστα στον τελικό στη Νέα Υόρκη επικράτησε με 3-0 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του στέρησε ένα μοναδικό ρεκόρ.

Οι Ρώσοι είχαν δυο παίκτες στην πρώτη πεντάδα της ATP αφού ο Αντρέι Ρούμπλεφ ολοκλήρωσε στο Νο5. Ο Μεντβέντεφ έπαιξε και στον τελικό του Australian Open και έδειξε στο 2021 ότι είναι ο καλύτερος τενίστες στον κόσμο μετά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Από την άλλη, στις γυναίκες, δεν είχαμε παίκτρια στο top-10 αλλά η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα έπαιξε στον τελικό στο Roland Garros και έχασε τον τίτλο από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Οι Ρώσοι είχαν δυο εκπροσώπους στο ATP Finals, τους Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ.

@Photo credits: Twitter Davis Cup
 

Τελευταία Νέα