ATP Cup: Μαθαίνει αντιπάλους η Ελλάδα του Τσιτσιπά

Newsroom
ATP Cup: Μαθαίνει αντιπάλους η Ελλάδα του Τσιτσιπά
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει για 3η χρονιά στο ATP Cup (1-9/1/2022) και θα μάθει το Σάββατο τις τρεις ομάδες που θα είναι στον όμιλο της.

Στο Σίδνεϊ και στην Ken Rosewall Arena θα διεξαχθεί από την 1η έως την 9η Ιανουαρίου 2022 το ATP Cup 2022.

Το ATP Cup είναι τουρνουά εθνικών ομάδων που φιλοξενεί η Αυστραλία στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Australian Open και το έχουν κερδίσει η Ρωσία (2021) και η Σερβία (2020).

H Ελλάδα που έχει στις τάξεις της το Νο4 κόσμου τον Στέφανο Τσιτσιπά συμμετείχε χωρίς να καταφέρει να προκριθεί από τον όμιλο και το 2020 και το 2021 και θα είναι παρούσα και το 2022 στο Σίδνεϊ.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Μιχάλης Περβολαράκης ενώ αρχηγός της θα είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Οι ομάδες και τα "αστέρια"

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν 16 ομάδες και θα σχηματιστούν 4 όμιλοι των 4 ομάδων μετά από την κλήρωση της 4ης Δεκεμβρίου ενώ το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 6/12.

Στο ATP Cup δεν θα δούμε τον Ράφα Ναδάλ και τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά η Σερβία θα έχει στη σύνθεση της τον Νόβακ Τζόκοβιτς (εάν ταξιδέψει στην Αυστραλία), η Ρωσία τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, τον Ασλάν Καράτσεφ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ, η Γερμανία τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, η Ιταλία τον Ματέο Μπερετίνι και τον Γιανίκ Σίνερ, η Νορβηγία τον Κάσπερ Ρουντ, η Πολωνία τον Χούμπερτ Χούρκαρς, η Αυστρία τον Ντομινίκ Τιμ και η Αργεντινή τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν είναι οι: Ελλάδα, Σερβία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Νορβηγία, Ρωσία, Γερμανία, Πολωνία, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία, Αργεντινή, Αυστρία, Χιλή, Αυστραλία, Γεωργία.

Στο διάστημα 1-6/1 θα διεξαχθούν οι αγώνες της φάσης των ομίλων, στις 7 και 8 Ιανουαρίου οι ημιτελικοί και στις 9/1 ο τελικός.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα