Τα ρωσικά γονίδια κυριαρχούν στο παγκόσμιο top-5

Αντώνης Πατσούρας
Τα ρωσικά γονίδια κυριαρχούν στο παγκόσμιο top-5
Οι τέσσερις (Μεντβέντεφ, Ρούμπλεφ, Ζβέρεφ, Τσιτσιπάς) από τους πέντε τενίστες του top-5 της ATP για το 2021 έχουν σχέση με την Ρωσία.

Η χρονιά για το τένις ανδρών όσο αφορά το ATP Tour έφτασε στο τέλος της.

Στο Νο1 έκλεισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, στο Νο2 ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, στο Νο3 ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στο Νο4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στο Νο5 ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Τι κοινό έχουν οι 4 από τους 5 τενίστες; Τα ρωσικά γονίδια, είναι η απάντηση!

Οι "καθαροί" Ρώσοι

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έκλεισε όπως το 2020 και το 2021 στο top-5 αλλά το 2021 είχε και παρέα. Στο Νο5 τελείωσε ο έτερος Ρώσος ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Αντρέι ήταν πέρσι στο Νο8 και ανέβηκε στο Νο5 ενώ ο Ντανίλ ήταν Νο4 και έκλεισε Νο2.

Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος είναι από την Μόσχα και είναι "παιδιά" του ρωσικού τένις που έχει βγάλει σπουδαίους παίκτες στο παρελθόν όπως τους Σάφιν, Καφέλνικοφ, Μεντβέντεφ.

Από το Σόσι στο Αμβούργο

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας. Οι γονείς του, ο Αλεξάντερ και η Ιρίνα, είναι Ρώσοι με τον πατέρα του να έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο με την σημαία της ΕΣΣΔ και να έχει φτάσει έως το Νο175.

Τόσο ο μπαμπάς όσο και η μαμά Ζβέρεφ, που έπαιζε και εκείνη τένις στα νιάτα της, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Σόσι. Ο αδελφός του Νο3 κόσμου, ο Μίσα, γεννήθηκε στη Ρωσία πριν η οικογένεια μετακομίσει στο λιμάνι του Βορρά στη Γερμανία.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πολιτογραφήθηκε Γερμανός αλλά έχει δηλώσει πως αγαπάει την Ρωσία και διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τους Μεντβέντεφ-Ρούμπλεφ.

Μιλάει φυσικά την ρωσική γλώσσα.

Ο εγγονός του Ολυμπιονίκη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) είναι γιος του Απόστολου Τσιτσιπά που έχει καταγωγή από το Προάστιο Καρδίτσας και της Γιούλια Σαλνίκοβα που είναι από την Ρωσία.

Η μαμά του Έλληνα τενίστα είναι κόρη του "χρυσού" Ολυμπιονίκη του 1960 με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της ΕΣΣΔ τον Σεργκέι Σαλνίκοφ.

Η Γιούλα Σαλνίκοβα υπήρξε σπουδαία τενίστρια και έφτασε στο Νο1 στα Juniors στην ΕΣΣΔ ενώ το 1990 είχε φτάσει στο Νο194 κόσμου.

Μέσω του τένις γνώρισε τον Απόστολο και απέκτησαν μια ευτυχισμένη οικογένεια με τέσσερα παιδιά με πρώτο τον Στέφανο.

Ο Έλληνας τενίστας μιλάει ρωσικά και θα ήθελε να κερδίσει και εκείνος Ολυμπιακό μετάλλιο όπως και ο παππούς του.

Μιλώντας για την καταγωγή του και από την Ρωσία ο Στέφανος είχε πει: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα που έχω και δεύτερο υπόβαθρο, που έχω δυο διαφορετικές κουλτούρες στη ζωή μου, την ελληνική και τη ρωσική. Μου έχει δώσει μια εντελώς διαφορετική θεώρηση για τα πράγματα».

@Photo credits: Twitter ATP

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα