Στα προημιτελικά του απλού στο Μπουένος Αϊρες η Παπαμιχαήλ

Κώστας Ευθυμιάδης
Στα προημιτελικά του απλού στο Μπουένος Αϊρες η Παπαμιχαήλ
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ απέκλεισε και την Σολάνα Σιέρα και θα είναι παρούσα στις «8» του τουρνουά στο Μπουένος Αϊρες.

Εξαιρετική πορεία πραγματοποιεί στο τουρνουά του Μπουένος Αϊρες η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Η Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε και την Σολάνα Σιέρα με 2-0 σετ (7-6, 6-4 σε 2 ώρες και 10 λεπτά) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Παπαμιχαήλ κέρδισε ένα… αλλόκοτο παιχνίδι καθώς συνολικά έγιναν 15 μπρέικ σε 23 games που παίχτηκαν). Τα 8 τα έκανε η Παπαμιχαήλ, με τα 6 από αυτά να τα κάνει στο πρώτο σετ, όπου άλλα πέντε είχε εκεί η αντίπαλός της.

Με καμία να μην μπορεί να κρατήσει το σερβίς της, το σετ κρίθηκε στο tie break το οποίο πήρε η Παπαμιχαήλ με σκορ 8-6.

Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα, Νο199 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε άλλα δύο μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 5-2 και με σερβίς δικό της. Είχε διπλό match point το οποίο πέταξε στα σκουπίδια, καθώς η Σιέρα με τέσσερις συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 5-3! Η τενίστρια από την Αργεντινή είχε στο σερβίς της 2 ευκαιρίες για το 5-4, όμως η Παπαμιχαήλ απάντησε με τρεις σερί πόντους και βρέθηκε με match point! Δεν κατάφερε όμως να κλείσει το ματς, με την Σιέρα να μειώνει τελικά σε 5-4.

Η Παπαμιχαήλ σέρβιρε εκ νέου για τη νίκη και βρέθηκε με τριπλό match point. Δεν άφησε αυτή τη φορά την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήρε το εισιτήριο για την 8αδα.
Στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει αύριο την Ουγγαρέζα Αννα Μποντάρ, Νο135 στον κόσμο.

Η Παπαμιχαήλ αύριο θα παίξει και στα ημιτελικά του διπλού στην Αργεντινή μαζί με την Μαρία Κάρλι από την Αργεντινή (περιμένουν να μάθουν αντίπαλο).


 

Τελευταία Νέα