Ράφα Ναδάλ: «Μεγάλωσα με τις μάχες Σάμπρας-Άγκασι» (vid)

Newsroom
Ράφα Ναδάλ: «Μεγάλωσα με τις μάχες Σάμπρας-Άγκασι» (vid)
O Ράφα Ναδάλ μίλησε για τις "μάχες" του Άγκασι με τον Σάμπρας και εξηγεί ποια στοιχεία πήρε από τους Αμερικανούς τενίστες.

Ένα από τα σπουδαιότερα rivalry στην ιστορία του τένις είναι αυτό του Άντρε Άγκασι με τον Πιτ Σάμπρας.

Στην δεκαετία του '90 οι δυο Αμερικανοί έφεραν πολλούς νέους φαν στο τένις και ο Σάμπρας ήταν εκείνος που συνήθως κέρδιζε αφού έχει 20 νίκες έναντι 14 του Άγκασι.

Ένα από τα παιδιά που έβλεπαν αυτές τις μονομαχίες ήταν και ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας που σήμερα έχει 20 Grand Slam όταν ήταν παιδί δεν έχανε τα παιχνίδια των δυο Αμερικανών.

«Ως παιδί μου άρεσε να βλέπω τα παιχνίδια τους. Όταν έπαιζαν μεταξύ τους ήταν κάτι μοναδικό που δεν έπρεπε να χάσω. Ο Σάμπρας με ενέπνευσε με το επιθετικό στυλ παιχνδιού του και ο Άγκασι με το μαχητικό του πνεύμα. Οι συναντήσεις τους ήταν συναρπαστικές λόγω του ότι είχαν διαφορετικά στυλ παιχνδιού», είπε ο Ράφα Ναδάλ.

Επιπλέον σημείωσε ότι πήρε πράγματα και από τον σημερινό του προπονητή, τον Κάρλος Μόγια, και πως του άρεσε το παιχνίδι του Ίλιε Ναστάζε.

Ο Ναδάλ πρόλαβε πάντως να παίξει 2 φορές με τον Άγκασι και να φύγει εις διπλούν νικητής από το κορτ ενώ τον Σάμπρας που ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2002 δεν τον πρόλαβε.

 

Τελευταία Νέα