Σάκκαρη – Σβίοντεκ: Ημιτελικός με… ευχάριστες αναμνήσεις

Κώστας Ευθυμιάδης
Σάκκαρη – Σβίοντεκ: Ημιτελικός με… ευχάριστες αναμνήσεις
Η Ιγκα Σβίοντεκ για δεύτερη φορά στον δρόμο της Σάκκαρη, σήμερα στην Οστράβα.

Τον έκτο της ημιτελικό για το 2021 θα παίξει σήμερα η Μαρία Σάκκαρη, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Ιγκα Σβίοντεκ (15:00, Cosmote Sport 6) στην Οστράβα.

Η Ελληνίδα τενίστρια που έχει ήδη εξασφαλίσει νέα άνοδο, στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, ψάχνει την πρόκριση στον τελικό, απέναντι σε μια τενίστρια που πρόσφατα είχε ωραίες αναμνήσεις απέναντί της.

Η Σβίοντεκ, κάτοχος ενός Grand slam (Roland Garros, 2020) και μόλις 20 ετών, αντιμετώπισε μόνο μία φορά την Σάκκαρη στο παρελθόν και συγκεκριμένα στα προημιτελικά του Roland Garros φέτος.

Εκεί η Μαρία την κέρδισε με 6-4, 6-4 και για πρώτη φορά στην καριέρα της βρέθηκε σε ημιτελικό grand slam. Ήρθε και η δεύτερη φορά πρόσφατα στο US Open, με την Σάκκαρη να παίζει δεύτερο σερί ημιτελικό σήμερα.

Στον ημιτελικό της Οστράβα ήταν και πέρυσι, αλλά ηττήθηκε από την Κβίτοβα. Αυτή τη φορά θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω καθώς πρόκριση στον τελικό θα σημαίνει… Top 10, σε περίπτωση που στον άλλο ημιτελικό αποκλειστεί η Κβίτοβα από την Κόνταβεϊτ.

Βέβαια, μπορεί και να… κατακτήσει τον τίτλο άσχετα με το ποια θα έχει αντίπαλο, κάτι που θα την στείλει απευθείας στο Νο9. Δεν είναι βέβαια αυτό που την απασχολεί την δεδομένη στιγμή, αλλά η πρόκριση, απέναντι σε μια τενίστρια που στα 20 της χρόνια έχει 3 τίτλους WTA και ρεκόρ 141-42.

 

Τελευταία Νέα