Τσιτσιπάς: «Η σιωπή και η μοναξιά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόοδο»

Κώστας Ευθυμιάδης
Τσιτσιπάς: «Η σιωπή και η μοναξιά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόοδο»
Η πρώτη ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τον αποκλεισμό από το US Open.

Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον Κάρλος Αλκαράθ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε λίγες ημέρες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ήταν ένα δύσκολο ψυχολογικά κυρίως τουρνουά για τον ίδιο, από τη στιγμή που όλοι ασχολούνταν με άλλα εξωαγωνιστικά πράγματα γύρω από το πρόσωπό του και όχι με το παιχνίδι του. Και το κοινό ήταν εχθρικό εξαιτίας αυτού στη Νέα Υόρκη.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από μερικές ημέρες ξεκούρασης, έκανε τον απολογισμό του και σε ποστάρισμά του στα σόσιαλ ανέφερε πως οι βιαστικές αποφάσεις δεν οδηγούν πάντα σε επιτυχία, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να φτάσεις σε αυτήν.

Το ποστάρισμα του Τσιτσιπά

«Έχει περάσει ένα λεπτό από τότε που πήρα χρόνο να ξεκουραστώ ή χρόνο για τον εαυτό μου. Πάντα νιώθω ότι βιάζομαι και πρέπει να προχωρήσω με κάποιον τρόπο, αλλά σιγά -σιγά έμαθα ότι δεν είναι απαραίτητα αυτός ο σωστός τρόπος. Η σιωπή και η μοναξιά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε πρόοδο. Με τα χρόνια έχω αποστασιοποιηθεί τόσο πολύ με τη δουλειά και τα ταξίδια που δεν είχα το χρόνο να επιτρέψω στον εαυτό μου να νιώσει τόσο ευτυχισμένος ή λυπημένος όσο θα έπρεπε. Όταν κάποιος είναι στο μάτι του κόσμου, οι άλλοι βλέπουν και προσέχουν μόνο τα ψηλά, αλλά δεν γνωρίζουν τα χαμηλά. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, το όλο πράγμα με άγγιξε και ήταν μια εμπειρία που μου άνοιξε τα μάτια τουλάχιστον. Δώστε έμφαση στην ευημερία σας, αγαπήστε όσο μπορείτε και αφιερώστε αυτόν τον επιπλέον χρόνο για τον εαυτό σας. Σύντομα θα ακολουθήσει η εκπλήρωση και η ικανοποίηση».


 

Τελευταία Νέα