Ζάκια Κουνταντάντι: Δραπέτευσε από το Αφγανιστάν και αγωνίστηκε στους Παραολυμπιακούς!

Κώστας Ευθυμιάδης
Ζάκια Κουνταντάντι: Δραπέτευσε από το Αφγανιστάν και αγωνίστηκε στους Παραολυμπιακούς!

bet365

Τεράστια στιγμή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες καθώς η Ζάκια Κουνταντάντι κατάφερε να βγει από το Αφγανιστάν και πρόλαβε να αγωνιστεί στο Τόκιο.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα η Ζάκια Κουνταντάντι ήταν παγιδευμένη στο Αφγανιστάν και εκλιπαρούσε για βοήθεια ώστε να ξεφύγει από τους Ταλιμπάν και να φτάσει ως το Τόκιο προκειμένου να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Και τα κατάφερε πριν τέσσερις μέρες μαζί με τον αθλητή του μήκους Χοσαϊν Ρασούλι. Ηταν οι μόνοι αθλητές που μπόρεσαν να δραπετεύσουν από την χώρα και ταξίδεψαν την τελευταία στιγμή στο Τόκιο!

Ο Ρασούλι αγωνίστηκε στο μήκος χωρίς επιτυχία, κάτι που μικρή σημασία είχε για τον ίδιο, καθώς του αρκούσε που ήταν εκεί.

Το ίδιο και για την νεαρή αθλήτρια του τάε κβον ντο που σήμερα έδωσε δύο αγώνες στην κατηγορία των -44κ. Αρχικά έχασε από την Ισάκοβα (Ουζμπεκιστάν) και στη συνέχεια στα ρεπεσάζ από την Ουκρανή Μάρτσουκ, αλλά λίγο την στενοχώρησε αυτό. Πριν μερικές ημέρες βρισκόταν παγιδευμένη στην Καμπούλ και κατάφερε να ξεφύγει από τους Ταλιμπάν και να αγωνιστεί στο Τόκιο. Με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο μάλιστα, έγινε η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία της χώρας που αγωνίστηκε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Πλέον θα ψάξει να δει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στη ζωή της καθώς δεν πρόκειται να επιστρέψει στο Αφγανιστάν.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Τελευταία Νέα