Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Πλατανιώτη των μεταλλίων, ο απολογισμός της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Δημήτρης Ντζάνης
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Πλατανιώτη των μεταλλίων, ο απολογισμός της καλλιτεχνικής κολύμβησης

bet365

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη από τις σκέψεις αποχώρησης μετά το Τόκιο, στα πρώτα μετάλλια της καλλιτεχνικής κολύμβησης σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, τι έκαναν συνολικά τα κορίτσια της εθνικής ομάδας στο «Άλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης.

Η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση έζησε ιστορικές στιγμές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, μαζί της και η Ευγγαλία Πλατανιώτη. Η 28χρονη στην έκτη παρουσία της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έφθασε στις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της.

Δύο χάλκινα μετάλλια στο τεχνικό και στο ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο ήταν ο μαγικός απολογισμός για την αθλήτρια του Νηρέα Χαλανδρίου, τα πρώτα και μονάκριβα για την καλλιτεχνική κολύμβηση σε παγκόσμια πρωταθλήματα.


Η Πλατανιώτη μετά την περιπέτεια της εθνικής ομάδας με τα κρούσματα κορονοϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σκέφθηκε να αποχωρήσει από τον πρωταθλητισμό, όμως με την παρότρυνση της ομοσπονδιακής προπονήτριας Αναστασία Γκούτσεβα, έμεινε, συνέχισε και να που την Κυριακή (26/6) επέστρεψε με τα δύο παγκόσμια μετάλλια στο στήθος της.

Μαζί με την Σοφία Μαλκογεώργου, έχουν δημιουργήσει ένα νέο ντουέτο, που στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δοκίμασε μόνο στο ελεύθερο πρόγραμμα, καταλαμβάνοντας την 6η θέση.


Σπουδαία στιγμή για την εθνική ομάδα στη Βουδαπέστη είναι και η 4η θέση της ανανεωμένης εθνικής ομάδας στο κόμπο, ενώ στο τεχνικό πρόγραμμα του ομαδικού η εθνική ομάδα κατέλαβε την ιδιαίτερα τιμητική 5η θέση.

Αναλυτικά η παρουσία της εθνικής ομάδας

Σόλο Τεχνικό Πρόγραμμα
Ευαγγελία Πλατανιώτη
Προκριματικός 3η 88,6163
Τελικός 3η 89,5110



Σόλο Ελεύθερο Πρόγραμμα
Ευαγγελία Πλατανιώτη

Προκριματικός 3η 90,4000
Τελικός 3η 91,7667

Ντουέτο Ελεύθερο Πρόγραμμα
Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου
Προκριματικός 6ες 89,3667
Τελικός 6ες 89,700

Κόμπο
Προκριματικός Εθνική ομάδα 4η 86,9333
Τελικός Εθνική ομάδα 4η 88,2000
(Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς, αναπληρωματική Λυδία Παπαναστασίου)

Ομαδικό Τεχνικό Πρόγραμμα
Προκριματικός Εθνική ομάδα 86,2775
Τελικός Εθνική ομάδα 5η 87,2261
(Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς,

Highlight (Ακροβατικό)
Προκριματικός Εθνική ομάδα 5η 87,6000
Τελικός Εθνική ομάδα 6η 87,2333
(Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Λυδία Παπαναστασίου, αναπληρωματική Ζωή Καράγγελου)

Ομαδικό Ελεύθερο πρόγραμμα
Προκριματικός Εθνική ομάδα 7η 88,4000
Τελικός Εθνική ομάδα 8η 88,1667
(Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς)


 

Τελευταία Νέα