Η κυνική Τασία και οι «διασυνδέσεις» που... ψαλιδίζουν όνειρα των Πανελληνίων!

Μιχάλης Τσαμπάς
Η κυνική Τασία και οι «διασυνδέσεις» που... ψαλιδίζουν όνειρα των Πανελληνίων!
Την μέρα που χιλιάδες νέοι και νέες ρίχνονται στην μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων για ένα καλύτερο μέλλον, ο Μιχάλης Τσαμπάς (όπως κι όλη η Ελλάδα) ακούει την Τασία Χριστοδουλοπούλου να αναφέρεται σε «διασυνδέσεις και γνωριμίες που αξιοποιήθηκαν» επίσης για ένα καλύτερο μέλλον.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης κάνει το γύρο του διαδικτύου. Έγινε μέσα σε λίγα λεπτά viral και στα social media το πάρτι δεν έχει τελειωμό. Ο λόγος για την... κυνική ατάκα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου όσο αφορά την κόρη της και τον τρόπο που αποσπάστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και τον τρόπο μετάταξης στην συνέχεια.

Η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον τους «μυημένους» δεν τους σόκαρε. Μπορεί αρκετοί να παραξενεύτηκαν, αλλά προφανώς δεν είναι κάτι πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά. Γνωστά είναι όλα αυτά χρόνια τώρα. Ούτε η πρώτη που το έκανε είναι, ούτε δυστυχώς θα είναι η τελευταία. Απλά πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο που και η ομολογία δεν κάνει κανέναν να ντρέπεται. Τουλάχιστον έτσι φάνηκε με τον άνετο τρόπο που το... εξομολογήθηκε στην εκπομπή του Alpha, η πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής! Ακόμη κι όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης το «ναι μεν, αλλά» ήταν αυτό που κυριάρχησε.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου προφανώς και δεν είναι η εξαίρεση. Δεν είναι καν η μία στους 300. Είναι μάλλον ο κανόνας. Άλλωστε αν υπήρχε η δυνατότητα κανείς να ψάξει, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα βρει πολλές και πολλούς «Εθνοπατέρες» να έχουν σκεφτεί και να έχουν πράξει ανάλογα. Πολλούς από αυτούς που σε ακριβώς ένα μήνα θα αναζητήσουν, ξανά, την ψήφο μας, είτε για να συνεχίσουν το έργο τους, είτε για να... αλλάξουν την Ελλάδα. Ανάλογα από ποια πλευρά βλέπει κανείς το νόμισμα.

Την ώρα που η αντιπρόεδρος της Βουλής, τόνιζε, χωρίς περιθώρια για πολλές παρερμηνείες πως «υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις, δεν το συζητάμε αυτό», την ίδια ώρα πολλοί νέοι βρίσκονται στο εξωτερικό γιατί η δική μας χώρα δεν μπορούσε να τους προσφέρει κάτι για το μέλλον τους ή άλλοι προσπαθούν μάταια να ξεφύγουν από τα... δίχτυα της εφιαλτικής ανεργίας!

Επίσης την ίδια ώρα χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές σε όλη την Ελλάδα καθισμένοι στα θρανία βίωναν την δική τους αγωνία στην πρεμιέρα των Πανελληνίων εξετάσεων! Εκατοντάδες ώρες μπροστά από τα βιβλία, χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια, στερήσεις, αγωνίες, κόποι να παίζονται μέσα σε λίγες ώρες. Τόσες όσο θα κρατήσουν οι εξετάσεις.

Παιδιά που σε μια δύσκολη περίοδο, αυτή της κρίσης, θέλουν να ανοίξουν την δική τους... περπατησιά στην κοινωνία, να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο, να την πάρουν στα χέρια τους. Κάποια θα πετύχουν. Κάποια άλλα όχι. Κάποια στο τέλος του δρόμου θα φτάσουν ως την πηγή. Θα πιουν νερό και θα χαρούν.

Κάποια άλλα θα δουν όλους αυτούς τους κόπους να πηγαίνουν... στράφι. Θα λυπηθούν, θα στεναχωρηθούν, αλλά οφείλουν να μην βάλουν κάτω. Η ζωή συνεχίζεται και στην περίπτωση αυτή. Θα σηκώσουν κεφάλι, θα κοιτάξουν μπροστά και θα βρουν το δικό τους μονοπάτι. Θα το παλέψουν. Σε κάθε περίπτωση χιλιάδες παιδιά μπαίνουν για τα καλά στην «μάχη της ζωής».

Με δεκάδες όνειρα. Που όμως ψαλιδίζονται μέρα με την μέρα. Ψαλιδίζονται όταν θα ξέρουν πως δεν παίζουν με ίδιες πιθανότητες και όρους. Ψαλιδίζονται όταν οι ίδιοι ή οι γονείς τους δεν έχουν «ούτε γνωριμίες, ούτε διασυνδέσεις». Ψαλιδίζονται όταν με το «καλημέρα» ξεκινούν με... μειονέκτημα! Το οποίο μάλιστα δεν το φαντάζονται απλά.

Το πληροφορούνται και σε πανελλήνια μετάδοση, από τόσο επίσημα χείλη όπως αυτά της κυρίας Τασίας...