Αυτός είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Αυτός είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος (pics & vids)
Ο Βασίλης Τολιόπουλος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr ζήτησε από τον πολύπειρο Χριστόφορο Στεφανίδη να μας… γνωρίσει καλύτερα τον 19χρονο που έπιασε Λιμάνι.

Από τις πρώτες ημέρες των αδερφών Αγγελόπουλων στην ομάδα του Πειραιά, έγινε σαφές πως εκτός από τους τίτλους, θέλουν στον Ολυμπιακό να υπάρχει ένας ισχυρός ελληνικός κορμός. Μάντζαρης, Σλούκας, Παπανικολάου, Αγραβάνης είναι ορισμένα από τα πολλά παραδείγματα Ελλήνων νεαρών που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια οι “ερυθρόλευκοι”. Το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Ο 19χρονος γκαρντ (γενν. στις 15/06/1996, ύψος 1.88μ.) ανακοινώθηκε επίσημα κι έχει την ευκαιρία να κάνει καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Πανιώνιο και τα δύο τελευταία χρόνια έχει ρόλο σε ομάδες της Basket League. Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 μέτρησε 12 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία ως παίκτης του Ικάρου, ενώ πέρυσι ήταν στον Κολοσσό και στη regular season είχε 2.4 πόντους σε 22 συμμετοχές (08:04 λεπτά). Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Έπαιξε και στις 3 αναμετρήσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό στα playoffs (4π., 1.67ρ., 1ασ.), ενώ ήταν κι από τους κορυφαίους στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, το οποίο διεξήχθη στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ο Τολιόπουλος είχε 7.7 πόντους, 3 “σκουπίδια” και 4.3 τελικές πάσες κατά μέσο όρο στη διοργάνωση κι ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Ας τον γνωρίσουμε, όμως, ακόμα καλύτερα, πριν τον δούμε με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

ΠΛΕΟΝΚΤΗΜΑΤΑ & ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ
Καλύτερη εικόνα για τον Βασίλη Τολιόπουλο μπορεί να μας δώσει ένας πρώην συμπαίκτης του. Πάντα εκείνοι που βλέπουν έναν παίκτη όχι μόνο στα ματς, αλλά και στις προπονήσεις, είναι δεδομένο πως μπορούν να κρίνουν καλύτερα. Ο Χριστόφορος Στεφανίδης έζησε από κοντά τον Τολιόπουλο. Ο πολύπειρος γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr κι ανέλυσε αρχικά το αγωνιστικό προφίλ του 19χρονου άσου, που στο εξής ανήκει στον Ολυμπιακό. «Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Βασίλη είναι το αγωνιστικό του θράσος. Έχει μπασκετικό θράσος, ένστικτο κι είναι πολύ καλός σκόρερ. Στο αμυντικό κομμάτι έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την προσωπική άμυνα πάνω στη μπάλα, ενώ είναι αρκετά έξυπνος για να προσαρμοστεί και στο ομαδικό πλάνο. Επίσης έχει αρκετά αξιόπιστο σουτ», μας είπε.

Όσο για τα μειονεκτήματα και τους τομείς που πρέπει να δουλέψει. «Το κορμί του πρέπει να δυναμώσει. Γενικά στους τομείς του παιχνιδιού που χρειάζεται επαφή, πρέπει να δουλέψει αρκετά. Στο physical game δηλαδή… Από εκεί και πέρα, θα έλεγα πως πρέπει να βελτιωθεί στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι κυρίως scorin point guard κι αυτό είδαμε στον Κολοσσό. Βέβαια, στο Παγκόσμιο φάνηκε καλύτερος στον τομέα της δημιουργίας, ωστόσο χρειάζεται δουλειά ως καθαρός πλέι μέικερ. Να βελτιώσει τις οργανωτικές του ικανότητες», σχολίασε ο Στεφανίδης.

ΔΕΚΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Ρωτήσαμε τον Στεφανίδη και για τη διάθεση του Τολιόπουλου στο παρκέ. «Δουλεύει πολύ, αλλά είναι δεδομένο πως πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο. Το θετικό είναι πως έχει διάθεση και θα τον βοηθήσει και το περιβάλλον. Θα συνεργαστεί με έμπειρους προπονητές, καταξιωμένους γυμναστές και σπουδαίους παίκτες -όπως ο Σπανούλης- που δουλεύουν σε μεγάλη ένταση. Είναι δεκτικός στην πληροφορία και πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά. Ακόμα πιο συγκεντρωμένος σε κάθε συμβουλή που θα του δίνουν στον Ολυμπιακό», ανέφερε ο πολύπειρος γκαρντ μιλώντας στο gazzetta.gr.

Όσο για το αν θα… πιάσει στον Ολυμπιακό, είπε: «Εξαρτάται από τον ίδιο. Όταν είσαι 19 χρονών κι υπογράφεις συμβόλαιο αρκετών ετών με ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, είναι καθαρά στο χέρι σου αν θα πετύχεις. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια σωματικά, ψυχικά, αλλά και πνευματικά. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Μπορεί να βρεθεί εκτός δωδεκάδας σε πολλά ματς. Πρέπει να είναι έτοιμος να βάλει σώμα και πνεύμα στη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάζεται».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα