McΑναβολή!

McΑναβολή!

Μαριάννα Αξιοπούλου
McΑναβολή!

bet365

Ο χρόνος περνάει γρήγορα όταν περνάς καλά! Όπως οι δικηγόροι του Μάκη Ψωμιάδη με την ελληνική δικαιοσύνη. To gazzetta.gr παρουσιάζει ένα χρονικό γεμάτο ασθένειες, αιμοπτύσεις, έγγραφα και μια δίκη που βρίσκεται διαρκώς στην αναβολή!

1. Ο αγχωμένος δικηγόρος!

Η ιστορία ξεκινάει… Ή έτσι τουλάχιστον φαντάζονταν όσοι έγραφαν για τη δίκη των πλαστών τιμολογίων της οικογένειας Ψωμιάδη για την εποχή που ήταν στην ΑΕΚ. Οι δικηγόροι της υπόθεσης ζητούν την πρώτη αναβολή. Αιτία; Ο φόρτος εργασίας…!! Το δικαστήριο αρνείται, όμως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να οδηγήσεις μια δίκη σε αναβολή…

«Η πλευρά του Ψωμιάδη ζήτησε αναβολή, με τον ισχυρισμό του δικηγόρου ότι την επόμενη ημέρα εκδίκαζε άλλη υπόθεση και δεν πρόλαβε να υποστηρίξει αυτή. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, κάτι βέβαια που θέλει και η ΑΕΚ, αφού οι συχνές αναβολές μπορούν να οδηγήσουν στην παραγραφή των χρεών, κάτι που θα ζημιώσει το σύλλογο.

Έτσι, η εκδίκαση ξεκίνησε κανονικά, ωστόσο στη διάρκεια της κατάθεσης του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ ο Χαρίλαος Ψωμιάδης δημιούργησε ένταση. Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει και στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως απουσίαζε ένας ουσιώδης μάρτυρας, ο κ. Αντώνης Κατσαρός. Πρόκειται για τον εργολάβο κατασκευαστή, που έκανε τα έργα σε Θρακομακεδόνες και Νέα Φιλαδέλφεια και ο οποίος διώκεται για έκδοση πλαστών τιμολογίων. Έτσι, δόθηκε αναβολή στην υπόθεση, για τις 5 Μαρτίου με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να τονίζει πως η παρουσία του Αντώνη Κατσαρού είναι επιβεβλημένη, ακόμα και αν χρειαστεί να προσαχθεί βιαίως».

2. Γεμάτο απουσιολόγιο!

Στις 5 Μαρτίου το ραντεβού ήταν και πάλι δεδομένο, όμως και πάλι υπήρχαν απουσίες. Ο Γιάννης Γρανίτσας, ως μάρτυρας κατηγορίας, έλειπε και η δίκη πήρε αναβολή για τις 18 Ιουνίου!

3. Δίκη και ποινή!

Στις 18 Ιουνίου αναβολή δεν υπήρχε. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής, ο Μάκης Ψωμιάδης και τα ξαδέλφια του βρέθηκαν ένοχοι. «Ποινή πέντε χρόνων με ανασταλτικό χαρακτήρα επέβαλλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον Μάκη Ψωμιάδη, τα ξαδέρφια του Χ.Π.Ψωμιάδη, Χ.Γ.Ψωμιάδη και την λογίστρια της ΠΑΕ ΑΕΚ (επί των ημερών της διοίκησης της οικογένειας Ψωμιάδη), Τριανταφυλλιά Γεωργίου, για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων για τα... υποτιθέμενα έργα στο προπονητήριο των Θρακομακεδόνων. Ο Μάκης Ψωμιάδης και τα ξαδέρφια του εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους. Το δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους καταδικασθέντες, αφού έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις που ασκήθηκαν με την ανακοίνωση των ποινών τους».

Δεν ήταν η πρώτη δίκη που κέρδιζε η ΑΕΚ. Στις 4 Νοεμβρίου του 2003 είχε κατατεθεί η πρώτη αγωγή και κατόπιν απόφασης του δικαστηρίου που θεωρητικά ήταν τελεσίδικη στις 8 Φεβρουαρίου του 2008, αποφασίστηκε ότι η οικογένεια Ψωμιάδη χρωστάει στην ΑΕΚ 44.361.139 ευρώ. Η απόφαση επιδόθηκε στους εναγόμενους στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, με την πλευρά της οικογένειας να καταθέτει αίτηση αναίρεσης. Η υπόθεση συνεχίζεται…

4. Ο Έλληνας ασθενής!

Καινούργιο ραντεβού. Η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ακόμα ευρώ από τον Μάκη Ψωμιάδη, παρότι ενδιάμεσα έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατάσχεσης των λογαριασμών του, τα έχει κερδίσει πρωτοδίκως, αλλά τα έχασε στο εφετείο. Στις 18 Μαΐου ένα επιχείρημα από τα παλαιά επανέρχεται. Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν παρουσιάζεται στο εφετείο με τους δικηγόρους του να προσκομίζουν στο δικαστήριο έγγραφο νοσηλείας, από τις 14 Μαΐου, με διάγνωση χρόνιας αναπνευστικής πνευμονοπάθειας. Ορίζεται νέα δικάσιμος για τις 25 Μαΐου.

5. Νοσηλευόμενος με αιμοπτύσεις…

Μια εβδομάδα αργότερα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ίσως μόνο η κατάσταση της υγείας του Μάκη Ψωμιάδη που επιδεινώθηκε. Ο δικηγόρος του τότε ισχυρού άντρα της Καβάλας υποστηρίζει ότι ο πελάτης του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της μακεδονικής πόλη με αιμοπτύσεις. Η υπόθεση παίρνει αναβολή για τις 7 Δεκεμβρίου.

6. Εκτός συνόρων…

Τον Δεκέμβριο τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην. Η υπόθεση παίρνει νέα αναβολή καθότι ο Μάκης Ψωμιάδης από τις 9 Νοεμβρίου έχει συλληφθεί – για άλλη υπόθεση – στα Σκόπια και βρισκόταν εν εξελίξει η έκδοσή του στην Ελλάδα. Ορίζεται νέα δικάσιμος για τις 4 Απριλίου του 2012. Καλή χρονιά!

7. Πήρε σειρά ο ξάδελφος!

Στο μεσοδιάστημα η ΑΕΚ έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα κι έτσι στις 4 Απριλίου υπήρχε ραντεβού στην Ευελπίδων! Μόνο που και πάλι βρίσκεται ένα τρικ για αναβολή. Οι νομικοί κι ενώ ο Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ακόμα στα Σκόπια, ισχυρίζονται ότι ο Χαρίλαος Ψωμιάδης υπέστη έμφραγμα και είναι σε νοσοκομείο στην Καβάλα.

8. Η ζωή στα Σκόπια!

Εφτά μήνες μετά η ιστορία συνεχίζεται… Το δικαστήριο κάνει το ετήσιο reunion και μετά αποφασίζει να δώσει νέα αναβολή. Στις 21 Νοεμβρίου παίρνει ορίζεται νέα ημερομηνία για τις 4 Φεβρουαρίου, επειδή δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα το χαρτί έκδοσης από τα Σκόπια. Ο Μάκης Ψωμιάδης, αντιθέτως, έχει φτάσει.

9. Δε βαριέσαι τώρα…

Φεβρουάριος του 2013 και ο Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται στην Ελλάδα. Το χαρτί ακόμα όχι, οπότε δίκη δεν μπορεί να γίνει. Για να γλιτώσει, μάλιστα, το δικαστήριο τον κόπο να μαζεύονται χωρίς λόγο κάθε τρις και λίγο, αποφασίζει την επ’ αόριστο αναβολή της δίκης.

10. Σσσσς… Αρχίζει!

Στις 13 Μαρτίου, το πολυπόθητο και πολυσυζητημένο χαρτί φτάνει. Ορίζεται δικάσιμος για τις 22 Μαΐου και προς έκπληξη όλων το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων του Μάκη Ψωμιάδη για αναβολή! Η δίκη ξεκίνησε, όμως διακόπηκε για τις 30 Μαΐου!

11. Αλήθεια, το πιστέψατε;

17 μέρες αργότερα, όλοι είναι λίγο σοφότεροι. Το δικαστήριο θα κρίνει ότι τα έγγραφα έκδοσης του από τις Αρχές των Σκοπίων δεν έχουν τελεσιδικήσει και δεν έχει πάρει σχετική έγκριση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η υπόθεση αναβάλλεται για τις 18 Σεπτεμβρίου.

12. Προέχει ο Άκης!

Εσείς, δηλαδή, πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα, ώστε να κατηγορείτε τους δικηγόρους; Στις 18 Σεπτεμβρίου αποφασίζεται νέα αναβολή. Αιτία ότι οι δύο εκ των δικηγόρων θα αγορεύουν την ίδια ημέρα στην δίκη Τσοχατζόπουλου.

13. Ένοχος εγώ!

Στις 29 Οκτωβρίου το σκηνικό αλλάζει. Αφού δεν πήγαινε για αναβολή, πήγαμε για αγωγή. Ο Νίκος Αντωνιάδης, εκ των δικηγόρων του Μάκη Ψωμιάδη, θα καταθέσει αγωγή εις βάρος του προέδρου του δικαστηρίου, με αιτία «την προσβολή επαγγελματικής προσωπικότητας» και πατάει στην απόφαση του προέδρου προ ημερών να απορρίψει ως καταχρηστικό το αίτημα αναβολής που είχε κατατεθεί. Η δίκη δε γίνεται να συνεχιστεί, απ’ τη στιγμή που ο πρόεδρος βρίσκεται σε διαμάχη με έναν εκ των συνηγόρων της υπόθεσης.

14. Δε σου ζητώ παραπάνω...

Αυτή τη φορά, ο Μάκης Ψωμιάδης παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. «Η δίκη είναι κομβική για μένα. Έχω ταλαιπωρηθεί πολύ μ' αυτή την υπόθεση της ΑΕΚ. Δώστε μου, παρακαλώ μία σύντομη αναβολή για να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός! Σας παρακαλώ να μου δώσετε αυτή τη μικρή αναβολή. Θέλω να δικαστώ με τους δικηγόρους μου κι όχι με δικηγόρους διαδρομιστές», θα πει στο δικαστήριο στις 4 Νοεμβρίου και αυτή η μικρή παράταση θα δοθεί.

15. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε…

Πάνω που πίστευαν όλοι ότι τα επιχειρήματα είχαν σωθεί και στις 29 Νοεμβρίου η δίκη θα συνεχιζόταν, το ραντεβού θα ανανεωνόταν για τις 4 Δεκεμβρίου. Αιτία αυτή τη φορά η ασθένεια που δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Εντάξει, κρύο έχει και ο καθένας μπορεί να αρπάξει μια γριπούλα…

To be continued… Σίγουρα, όμως!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα