Τρελή κούρσα!

Τρελή κούρσα!

bet365

Στη θέση του η ταχύτητα θεωρείται προσόν. Στην καριέρα του, η υπομονή. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το Νίκο Κοροβέση, που ενδιέφερε τον Ολυμπιακό, φλέρταρε με τον Παναθηναϊκό, πολιορκείται από τον ΠΑΟΚ, αλλά παραμένει πιστός στον ΠΑΣ!

Σχολικός προσανατολισμός…

Η παροιμία για το μήλο που πέφτει κάτω από τη μηλιά είναι γνωστή. Εκείνο που πολλές φορές ποικίλλει είναι ο τρόπος με τον οποίο ο νόμος της βαρύτητας υπηρετεί την κληρονομικότητα. Ο Ηλίας Κοροβέσης ήταν ένας άγνωστος ποδοσφαιριστής, που έπαιξε σε ερασιτεχνικό επίπεδο και είχε να παρουσιάσει ως μεγαλύτερη διάκριση τη μικτή Ευβοίας. Για το γιο του, ο δρόμος θα ήταν μάλλον φυσιολογικός. Ο τρόπος, ωστόσο που ήρθε δεν ήταν μέσω της παρότρυνσης του πατέρα του, ούτε καν από επιθυμία να παίξει μπάλα από παιδί. Ήταν κομμάτι του σχολικού αθλητισμού, όπου και ο Νίκος ανακαλύφθηκε.

«Από Δ’ Δημοτικού ξεκίνησα να παίζω. Μου άρεσε πολύ… Παρακολουθούσα από πολύ μικρός και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, ασχολήθηκα αποκλειστικά με αυτό». Το πρώτο του καταφύγιο ήταν ο Λήλας Μίστρου, μια ερασιτεχνική ομάδα που στα μέσα της δεκαετίας του ’90 δημιουργήθηκε και έψαξε στα σχολεία της Χαλκίδας για να βρει παιδιά. Ο Νίκος, γεννημένος στις 10 Αυγούστου του 1990, ξεχώριζε και αμέσως του έγινε η πρόταση να ξεκινήσει ποδόσφαιρο σε ομάδα. Σύντομα θα έπαιρνε και την πρώτη του μεταγραφή, στον ΠΑΟΚ Χαλκίδας, πριν έρθει η αναγνώριση του ταλέντου του.

Ο «μικρός», που έπαιζε τότε περισσότερο ως αριστερό μπακ, θαύμαζε τον Ρομπέρτο Κάρλος – σήμερα έχει πρότυπο και τον σχεδόν συνομήλικο του Γκάρεθ Μπέιλ – και βρέθηκε σύντομα με πολλά περισσότερο απ’ όσα μπορούσε να φανταστεί. Ενδεχομένως και να διαχειριστεί. Σύντομα έγινε αρχηγός στην ομάδα του και διέπρεπε στη μικτή νέων της ΕΠΣ Ευβοίας, απ’ όπου έφτασε το όνομά του στην Αθήνα. Ο Πανιώνιος, γνωστός για τα κατά καιρούς παιδομαζώματα που κάνει, απέκτησε τον «μικρό» για την κάτω των 20 ετών ομάδα του και ίσως με τον καιρό για περισσότερα πράγματα…

Η εμπειρία και η απογοήτευση!

Αυτά τα περισσότερα είναι που πολλές φορές καταστρέφουν καριέρες. Ο Νίκος Κοροβέσης θα πάει στον Πανιώνιο στα καλύτερά του, την εποχή που ο Κώστας Τσακίρης έκανε το κουμάντο στη διοίκηση, ο Έβαλντ Λίνεν – αρχικά - στην τεχνική ηγεσία και ο Αλβάρο Ρεκόμπα στο γήπεδο! «Σε μια προπόνηση μου έχει κάνει τέσσερις προσποιήσεις και δεν πέφτω, στην πέμπτη, λέω, θα σουτάρει, πέφτω για τάκλιν, αλλά απλά με άδειασε. Πολύ μεγάλος παίκτης!», διηγήθηκε αργότερα ο Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος θα «μπολιαστεί» με επαγγελματική νοοτροπία στη Νέα Σμύρνη και θα ζήσει την καλύτερη πλευρά του ποδοσφαίρου.

«Ο Τσακίρης είναι καλός άνθρωπος και σωστός σε όλα του. Ήταν πολύ οργανωμένα, οι εγκαταστάσεις που δουλεύαμε ήταν άρτιες, γενικά το κλίμα και οι συνθήκες πολύ καλές. Συμμετείχα δυο χρονιές, στο Πρωτάθλημα Νέων, ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα καθώς έπαιρναν μέρος πολλοί επαγγελματίες που δεν έπαιζαν στην πρώτη ομάδα, από μεγάλους συλλόγους». Μετά από δύο χρόνια έμαθε και την άλλη πλευρά του επαγγελματισμού. Εντελώς ξαφνικά ο Πανιώνιος τον άφησε ελεύθερο. Λέγεται πως αιτία ήταν μια προστριβή του εκπροσώπου του με το σύλλογο της Νέας Σμύρνης, που είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν όλοι οι παίκτες τους οποίους εκπροσωπούσε. «Η αλήθεια είναι πως, όταν έφυγα, κάπου απογοητεύτηκα… Είπα μέσα μου, μήπως είχα κάνει λάθος, μήπως έπρεπε να τα παρατήσω, αλλά τελικά είχα θέληση», εξήγησε ο Κοροβέσης, που εκτός από θέληση είχε και τύχη. Χρειάζεται πάντα τέτοια για να υπάρχει καριέρα.

Μπετόν… καριέρα!

Υπάρχουν στιγμές που όταν γίνονται δεν τους δίνεις καμία σημασία. Κι αργότερα έρχονται και καθορίζουν την πορεία σου. Μετά τον Πανιώνιο, ο Νίκος έψαχνε για μια ευκαιρία, χωρίς να κοιτάει ονόματα, κατηγορίας, πόλεις… Δοκιμάστηκε για μια μέρα στις αρχές του καλοκαιριού στον Παναιγιάλειο και το κλικ έγινε. Ο Δημήτρης Σπανός, τότε τεχνικός της ομάδας θα προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον Νίκο Κοροβέση και θα αλλάξει την καριέρα του. «Είχα έρθει σε μια προπόνηση πέρσι το καλοκαίρι, για να με δει ο προπονητής ο κ. Σπανός. Του άρεσα, στη συνέχεια μου έδωσε την ευκαιρία και εγώ την άρπαξα!».

Με την ομάδα του Αιγίου θα παίξει κυρίως ως αριστερό μπακ και θα πάρει την πρώτη του εμπειρία από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα έχει μια γεμάτη σεζόν με 23 συμμετοχές και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του Απόλλωνα Σμύρνης, όπου θα πάρει μεταγραφή το επόμενο καλοκαίρι. Κι εκεί θα ξεκινήσει η… τρελή κούρσα του Νίκου Κοροβέση. Μια κούρσα που τον έφερε να παίζει άλλοτε αριστερό χαφ, άλλοτε ακόμα και «δεκάρι», μια κούρσα που τον έκανε να σκοράρει πέντε φορές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να πανηγυρίζει την άνοδο στο τέλος της σεζόν, μια κούρσα που τον έφερε εκ νέου στο προσκήνιο.

«Πιστεύω και θέλω να συνεχιστεί κι άλλο αυτό. Από τη χαρά δεν καταλαβαίνεις τίποτα την ώρα που στέλνεις την μπάλα στα δίχτυα. Δεν καταλαβαίνεις τι λες… Δηλαδή, μετά, άμα με ρωτήσεις, δεν θυμάμαι να σου πω τι έκανα. Μόνο το… τρελαίνομαι θυμάμαι!», θα απαντήσει μετά το ματς με το Ρουβά, στο οποίο θα πετύχει και τα δύο γκολ του Απόλλωνα και θα συνεχίσει τη συνήθειά του να τρέχει στο γήπεδο και να φωνάζει «τρελαίνομαι». Στη Ριζούπολη θα του κολλήσει το παρατσούκλι «μπετατζής» λόγω του χτιστού σωματότυπού, εκεί θα βάλει τα κλάματα μετά την αποβολή του στο ματς με την Προοδευτική, εκεί θα βλέπει το μέλλον του.

«Υπέγραψα για ένα χρόνο, αλλά εννοείται πως θέλω να μείνω… Όλοι οι ποδοσφαιριστές παρακαλάνε να έρθουν στον Απόλλωνα και εγώ που είμαι εδώ δεν υπήρχε περίπτωση να μη θέλω να μείνω. Είμαι σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας. Ο Απόλλων ιδρύθηκε το 1891 στη Σμύρνη, είναι τιμή μου, έχουν παίξει τεράστιοι παίκτες. Θα μιλήσω με τη διοίκηση το καλοκαίρι και θα δούμε, εφόσον φυσικά με θέλει και η ομάδα». Ο Απόλλων τον ήθελε. Αλλά δεν ήταν ο μόνος…

Η πρόκληση του ΠΑΣ!

Όταν έγινε η μεταγραφή του, λίγοι ασχολήθηκαν να την προτάξουν. Ο ΠΑΣ λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών, έπρεπε να στραφεί σε λύσεις νεαρών ποδοσφαιριστών και ο Γιάννης Χριστόπουλος έκανε την εισήγησή του. Ο Νίκος Κοροβέσης βρέθηκε από τη Γ’ Εθνική στη Super League και σε μονοπάτια που ούτε ο ίδιος φανταζόταν ότι θα διαβεί. Ήταν κι εκείνη η ίωση που τον είχε καταβάλλει τις ημέρες που υπέγραφε το συμβόλαιό του, που λογικά δεν ήξερε πού πατούσε και πού βρισκόταν.

«Για να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα, ότι ερχόμενος από τον Απόλλωνα Σμύρνης στον ΠΑΣ Γιάννινα, θα εξελιχθούν όλα τόσο ιδανικά για μένα και την ομάδα», θα δηλώσει στη διάρκεια της σεζόν κι ενώ το καλοκαίρι εκστασιασμένος απ’ όσα ζούσε ανυπομονούσε να πάρει μια ευκαιρία. «Ήρθα σε μια ομάδα που για μένα είναι τεράστια. Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος. Αν δεν ήμουν έτοιμος, δε θα ερχόμουν. Ο στόχος μου είναι να παίξω και να κατορθώσω να παραμείνω σε αυτό το επίπεδο. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Από το καλοκαίρι που πήγα στην ομάδα πείσμωσα. Περίμενα την ευκαιρία. Στον πρώτο αγώνα πήγα καλά, ένιωσα ότι πάταγα καλά στα πόδια μου».

Το ντεμπούτο του θα έρθει την 1η Οκτωβρίου. Ο Γιάννης Χριστόπουλος θα τον εμπιστευτεί για βασικό και ο Νίκος Κοροβέσης θα κερδίσει πέναλτι, το οποίο θα χάσει ο Ίλιτς, αλλά στη συνέχεια θα σκοράρει κιόλας. «Σας είχα πει ότι τα παιδιά τα πιστεύουμε, εμείς τα φέραμε στην ομάδα και να ξέρετε ότι έρχονται πολλοί ακόμα από πίσω», έλεγε μετά το ματς ο τεχνικός του ΠΑΣ, που σταδιακά θα καθιέρωνε τον 22χρονο άσο, αλλά σε διαφορετική θέση από εκείνη που είχε συνηθίσει.

«Η αλήθεια είναι πως δεν είχα παίξει ως αριστερό χαφ. Ως μπακ έπαιζα και έτσι ήρθα, αλλά τελικά η θέση του πιο προωθημένου μού πάει καλύτερα και σκοράρω. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω όλη την πλευρά. Και ως μπακ και ως χαφ», έλεγε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που μέρα με τη μέρα γινόταν καλύτερος. Καθιερώθηκε ως βασικός, σκόραρε εφτά φορές και σύντομα άρχισε ο χορός γύρω από τον όνομά του. Τον Δεκέμβριο υπήρξε φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ, κατά το Μάρτιο εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, τον Μάιο ο Παναθηναϊκός και τον Ιούνιο ο ΠΑΟΚ. Κόντρα σε όλα αυτά, ο Κοροβέσης κρατούσε χαμηλούς τόνους και δεν έχανε το μυαλό του από τα σενάρια.

«Η δουλειά μου είναι στο γήπεδο. Θέλω να είμαι προσγειωμένος και να κάνω τη δουλειά μου καλά. Έχω 1,5 χρόνο συμβόλαιο ακόμα και θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και οι οποίοι με στηρίζουν καθημερινά. Για τη μεταγραφή υπάρχουν άλλοι να αποφασίσουν», έλεγε στις αρχές και στις 9 Ιουνίου δεσμεύτηκε με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ως το 2017. «Υπόσχομαι τόσο σε αυτούς όσο και στους φιλάθλους μας ότι θα προσπαθώ πάντα να βελτιώνομαι και να βοηθώ με όλες μου δυνάμεις την ομάδα μας». Η πραγματικότητά του είναι ο ΠΑΣ, αλλά είναι ακόμα μικρός και δικαιούται να ονειρεύεται. Ένα όνειρο η Εθνική ομάδα κι ένα άλλο να παίξει Champions League. Κάποτε το ήθελε με τον Απόλλωνα. Το μέλλον ίσως του επιφυλάσσει άλλη ομάδα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα