Ο Ούμπιδες είναι ένας από εμάς (pics, vids)

Ο Ούμπιδες είναι ένας από εμάς (pics, vids)

Ο Ούμπιδες είναι ένας από εμάς (pics, vids)

bet365

Ο Αργεντινός ήρθε τον Ιούνιο του 2009 πρώτη φορά στη χώρα μας, «ρίζωσε» και στα χρόνια που αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας
Ο χρόνος είναι ο μόνος αντίπαλος στην μπάλα που δεν μπορείς να κερδίσεις και ο Χαβιέ Ούμπιδες συμπεριλαμβάνεται πλέον στους ποδοσφαιριστές που «λύγισαν» απέναντί του. Ο Αργεντινός κοσμεί για χρόνια τα ελληνικά γήπεδα και κατά γενική ομολογία είναι από τα καλύτερα παιδιά που αγωνίστηκαν στα μέρη μας.
Γεννημένος στο Σαντιάγκο Ντελ Εστέρο της Αργεντινής αλλά πλέον ένας από εμάς, ο 39χρονος θα μείνει στα εδώ δρώμενα, αφού ναι μεν ανακοίνωσε πως θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του και αύριο (15/5) κόντρα στο Βόλό θα αγωνιστεί για παίξει για τελευταία φορά με τη φανέλα του Ατρόμητου, όμως όλα δείχνουν πως θα αναλάβει πόστο στις ακαδημίες του συλλόγου.
Ηταν λοιπόν καλοκαίρι του 2009 όταν μαζί με τον Βιθέντε Μόνχε έφτασαν στην πατρίδα μας (την ίδια ημέρα) για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου της τότε Β' Εθνικής και συνολικά έχει αγωνιστεί σε 361 παιχνίδια των «ερυθρολεύκων», του Αρη που συνέχισε μετά αλλά και των Περιστεριωτών, όπου και μετακινήθηκε τη σεζόν 2013/14 ύστερα από μία χρονιά του στην Τουρκία με την Ορντούσπορ.
Ας θυμηθούμε με πινελιές την εν Ελλάδι πορεία του...

Η άφιξή του

Στις 30 Ιουνίου του 2009 ο Χαβιέ Ούμπιδες, μαζί με τον Βιθέντε Μόνχε, έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να... γράφει.

Το ντεμπούτο του

Στις 30 Αυγούστου του 2009 ντεμπουτάρισε στα ελληνικά γήπεδα, στο 4-0 του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναργειακού για το Κύπελλο. Σκόραρε, έβγαλε ασίστ και με το «καλημέρα» άφησε να... εννοηθεί τι θα επακολουθήσει.
Το report του αγώνα είναι από panargeiakos.blogspot.com/

Η άνοδος στη Super League

Η ομάδα του Βόλου πήγε... τρένο εκείνη τη σεζόν (2009/10) και στο φινάλε της κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή. Στις 16 Μαΐου φιλοξενήθηκε τυπικά από τον Εθνικό στο ΕΑΚ και μετά τη λήξη του ματς έγινε η φιέστα της ανόδου και η απονομή του πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός ήταν εκ των κορυφαίων στην ξέφρενη πορεία της.

Το ντεμπούτο στα «σαλόνια»

Στις 28 Αυγούστου του 2010 ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, στην πρεμιέρα της Super League. Ο Ούμπιδες ντεμπουτάρισε στα «σαλόνια», σε ένα ματς όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0, χάρις σε γκολ του Μπρέσκα.

Το πρώτο γκολ στη μεγάλη κατηγορία

Περίπου 1 μήνα μετά ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξένησε την ΑΕΚ και επικράτησε με 3-1. Εκείνος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ και σημείωσε το πρώτο του γκολ στα «σαλόνια».

Ευρωπαϊκό «ντεμπούτο»

Ο Ολυμπιακός Βόλου τα πήγε εξαιρετικά τη σεζόν 2010/11 και εξασφάλισε ένα «εισιτήριο» για το Europa League της επόμενης χρονιάς. Αρχικά απέκλεισε την Ντίφερντανζ και επόμενο «θύμα» του ήταν η Ραντ. Στο 1-0 του Βελιγραδίου στις 14 Ιουλίου του 2011 σήμανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο και μάλιστα το γκολ-πρόκρισης του Μάρτιν (1-1 το πρώτο παιχνίδι) προήλθε από τα πόδια του.

Συνέχεια στον Αρη

Ομως λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε και ο Ούμπιδες βρέθηκε στον Αρη. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης ήταν ο 2ος εν Ελλάδι σταθμός του και εκεί έμεινε μία χρονιά. Ακολούθησε η Τουρκία και η Ορντούσπορ.

Η επιστροφή για τον Ατρόμητο

Στις 26 Ιουνίου του 2013 ο Ούμπιδες έφτασε ξανά στην Αθήνα, αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ατρόμητου. Ηταν ημέρα Τετάρτη. Λίγες ώρες μετά την άφιξή του υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα, που έμελλε να αποτελέσει πλέον το 2ο σπίτι του.

Ντεμπούτο με γκολ

Περίπου 2 μήνες μετά, κόντρα στον Εργοτέλη, έκανε το ντεμπούτο με το «αστέρι» στο στήθος και μάλιστα σκόραρε (2-2 το αποτέλεσμα). Ηταν το πρώτο από τα 277 παιχνίδια του σε 8 σεζόν με τη φανέλα του Ατρόμητου. Αύριο (15/5) κόντρα στο Βόλο θα παίξει για 278η φορά.

Η αφιέρωση στην αδερφή του

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2015 ο Ατρόμητος επικράτησε του ΠΑΟΚ με 4-0 και εκείνος στο 51' διπλασίασε με σουτ τα τέρματα της ομάδας του. Αμέσως σήκωσε τη φανέλα και κοίταξε στον ουρανό, ενώ έκανε την εμφάνισή της η φράση ««Hoy el cielo esta de fiesta. Feliz cumple», που σημαίνει «Σήμερα γιορτάζουν στους ουρανούς. Χρόνια πολλά». Ηταν η αφιέρωσή του στην αδικοχαμένη αδερφή του Σολεδάδ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2014 και αν ζούσε εκείνη την ημέρα θα γιόρταζε τα γενέθλιά της. Απαντες έτρεξαν στο πλευρό του.

Η «άλωση» της Στοκχόλμης

Στις 30 Ιουλίου του 2015 ο Ατρόμητος «άλωσε» την Στοκχόλμη, καθώς επικράτησε με 3-1 της ΑΪΚ και έβαλε τις βάσεις για την μετέπειτα πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας του. Εκείνος στο 80' ευστόχησε από την άσπρη βούλα και σημείωσε το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το εκπληκτικό γκολ της Σλοβακίας

Μάλιστα ήταν εκ των πρωταγωνιστών και στη 2η ευρωπαϊκή πρόκριση της ομάδας του. Στις 25 Ιουλίου του 2019 κέρδισε στη Σλοβακία την Ντουνάισκα με 2-1, χάρις σε ένα εκπληκτικό δικό του γκολ στο 25' και την ασίστ στον Μανούσο. Το 3-2 της ρεβάνς του Περιστερίου έστειλε τον Ατρόμητο στην επόμενη φάση.
Ο Ούμπιδες ήρθε Αργεντινός, αλλά πλέον είναι ένας από εμάς. Τα τρία του παιδιά αποτελούν τους «αγγέλους» του, προέρχεται και εκείνος από πολύτεκνη οικογένεια, και δεν είναι τυχαίο πως έχει κάνει τατουάζ τα πρόσωπά τους (το 2019 ήρθε στη ζωή το νέο μέλος) και τα οποία φιλά κάθε φορά που σκοράρει. Εφτασε στη χώρα μας μη γνωρίζοντας άλλη γλώσσα πλην των ισπανικών, αλλά ρίζωσε, εγκλιματίστηκε, τα παιδιά του μιλούν εξαιρετικά ελληνικά, εκείνος το ίδιο και ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον ασχοληθεί και με το αγαπημένο του τένις. Μπορεί και με τον κολλητό του Ναπολεόνι, αν εκείνος αποφασίσει να γυρίσει στα μέρη μας. Για την ώρα θα διδάσκει τα μυστικά της μπάλας αλλά και θα προσφέρει απλόχερα το ήθος του στους πιτσιρικάδες, τους αυριανούς «πρωταγωνιστές».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα