Πολ Τζορτζ: Πρέπει να... ξυπνήσει, αλλιώς οι Κλίπερς θα έχουν πρόβλημα! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ο Πολ Τζορτζ πραγματοποιεί κάκιστες εμφανίσεις στα 2 τελευταία ματς με Μάβερικς και το gazzetta.gr γράφει για τον χαρισματικό παίκτη που πρέπει να... εμφανιστεί για να έχουν τύχη οι Κλίπερς για τίτλο και να μην αποτύχουν για άλλη μια σεζόν.

Δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση ο Πολ Τζορτζ. Οι εμφανίσεις του στα Game 2 και Game 3 των Κλίπερς με τους Μάβερικς έχουν γεμίσει αμφιβολίες τους φιλάθλους της ομάδας του LA, ενώ έχουν δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να ξεσπαθώσει εναντίον του.

Το δεύτερο βιολί της ομάδας του Ντοκ Ρίβερς ψάχνεται και πρέπει να.. εμφανιστεί γρήγορα για να αυξήσει τις πιθανότητες των Κλίπερς για τίτλο.

Το gazzetta.gr στέκεται στην αστοχία του χαρισματικού – κατά τα άλλα – PG13 στα 2 πρώτα ματς, ο οποίος αν δεν... ξυπνήσει από τον λήθαργο γρήγορα, οι Κλίπερς θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Το 7/33 δεν είναι ποσοστό Πολ Τζορτζ

Οι Κλίπερς κατάφεραν και πήραν την νίκη κόντρα στους Μάβερικς, αλλά ο Τζορτζ ήταν σε ακόμα ένα ματς κακός. Στο Game 3 δεν στοιχισε, όμως στοίχσε στο 2ο παιχνίδι της σειράς.

Ο PG13 είχε μόλις 11 πόντους στο Game 3, σουτάροντας με το τραγικό 3/16 και μετρώντας 1/8 τρίποντα. Αν βάλουμε στην... εξίσωση και το 2ο παιχνίδι, θα δούμε ότι ο Πολ Τζορτζ έχει συνολικά 7/33 σουτ με ποσοστό 21.2%. Σίγουρα αυτό δεν μπορεί να τον κάνει χαρούμενο.

Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά πως αυτά τα ποσοστά δεν ανταποκρίνονται στην αξία του. Αναμφίβολα στα καλά του, ο PG13 είναι παίκτης που ανήκει στο TOP 10-15 του ΝΒΑ.

Τα λόγια του Τσαρλς Μπάρκλεϊ σίγουρα θα αποτελέσουν κίνητρο για έναν παίκτη που έχει επιστρέψει από πολύ δυσκολότερες καταστάσεις.

«Δεν μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου Playoff P και να χάνεις συνέχεια. Εμένα δεν με έλεγαν Championship Chuck», ήταν τα λόγια του Sir Charles που δεν έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα στην καριέρα του, παρόλο που έφτασε κοντά με τους Σανς.

Ο άνθρωπος που φορά το «13» στους Κλίπερς παραδ'εχθηκε πως περνά δύσκολη περίοδο, ενώ έβαλε στην... εξίσωση τον Τζέιμς Χάρντεν: «Προφανώς δυσκολεύομαι, έχω δυσκολία στο σουτ μου, αλλά είναι αυτό που είναι. Δεν μας επηρέασε σήμερα, οπότε θα συνεχίσω να μην χάνομαι. Όταν χάνω κάποια σουτ πρέπει να συνεχίζω να είμαι επιθετικός. Δεν είναι δική μου δουλειά μόνο να σκοράρω. Πρέπει να παίζω. Προσπαθώ να κάνω τα πάντα. Περνάω μια δύσκολη περίοδο, αλλά είμαστε στο 2-1 και δεν έχω σουτάρει καλά. Δεν είμαι ο Τζέιμς Χάρντεν, δεν είναι σκοπός μου να σουτάρω και να σκοράρω. Μπορώ αλλά θα υπάρχουν βραδιές σαν και αυτές και δεν μπορώ να επιτρέψω να χαλάσουν το παιχνίδι μου. Προσπαθώ να είμαι επιθετικός, αλλά κάνω ότι μπορώ. Κάποιες βραδιές δεν θα μπουν τα σουτ, αλλά προσπαθώ να κάνω την διαφορά».

Όταν γεννήθηκε το... Playoff P

Γενικότερα ο Πολ Τζορτζ ξέρει να κάνει μεγάλες εμφανίσεις στα playoffs. Δεν του κόλλησαν τυχαία το παρατσούκλι Playoff P. Έχει παίξει στην καριέρα του 2 φορές σε τελικούς Ανατολής με τους Πέισερς και έχει ζορίσει αφάνταστα την Big-3 των Χιτ (ΛεΜπρόν-Ουέιντ-Μπος). Μάλιστα μέχρι και ο Βασιλιάς τον είχε παραδεχθεί, περιμένοντας τον μετά από timeout στην 4η περίοδο για να του δώσει το χέρι και τα εύσημα για τα όσα έκανε στο παρκέ.

Από το 2012-13 που έκανε το step up και μετά οι αριθμοί του στο σκοράρισμα στα playoffs είναι άξιοι αναφοράς. Το 2012 είχε 19.2 πόντους μέσο όσο και στη συνέχεια μέτρησε 22.6, 27.3, 28, 24.7 και 28.6 πέρυσι. Σίγουρα αυτό μαρτυρά κάτι για την αξία του παίκτη. Ακόμα μεγαλύτερη αξία του δίνουν οι εμφανίσεις του στα playoffs του 2012 και 2013 κόντρα στους Χιτ σε μία από τις πιο απολαυστικές σειρές των τελευταίων ετών. Μπορεί το Μαϊάμι να είχε πολύ μεγαλύτερη ποιότητα σαν ομάδα και μια απίθανη Big-3, αλλά ο Τζορτζ πάλεψε μέχρι τελικής πτώσεως και κέρδισε τον σεβασμό, παρόλο που τελικά δεν προκρίθηκε.

Ο Λέοναρντ έχει ανάγκη τον περσινό Τζορτζ

Τη σεζόν 2018-19, ο Τζορτζ βρέθηκε στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, δείχνοντας πως έχει αφήσει για πάντα πίσω του τον σοκαριστικό τραυματισμό κατά τη διάρκεια ματς μεταξύ των παικτών της Team USA.

Ο PG13 βγήκε ξανά στο «αφρό» και έκανε... παπάδες με τη φανέλα των Θάντερ στη regular season, όντας τρίτος στην ψηφοφορία για ΜVP πίσω από Αντετοκούνμπο και Χάρντεν. Τελείωσε τη σεζόν με 28 πόντους (39% τρίποντα), 8.4 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ και 2.2 κλεψίματα. Career high και στις 4 κατηγορίες.

Πέρα από αυτό αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων two-way players της λίγκας, κάνοντας σπουδαία πράγματα σε άμυνα και επίθεση.

Ο Λέοναρντ για να πάει στους Κλίπερς, είχε πει στη διοίκηση πως θα καταφέρουν να τον κάνουν δικό τους, αν πάρουν μαζί και τον Πολ Τζορτζ. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Δεν είναι τυχαίο να σε θέλει ο MVP των περσινών τελικών για να φτάσετε μαζί στο πρωτάθλημα. Ο Τζορτζ κάνει κάτι καλά και ο Klaw το γνωρίζει αυτό. Δεν υπάρχει ομάδα στο ΝΒΑ που διαθέτει τέτοιο δίδυμο με two-way players.

Ποιοτικότατοι στον επιθετικό τομέα, αλλά ικανοί να κλειδώσουν κάθε αντίπαλο στην άμυνα και να κάνεις τη ζωή δύσκολη στον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να σκοράρει ή να δημιουργήσει. Tρομακτική δυάδα, όταν παίζουν και οι 2 σε ένα 80-90% της ποιότητας τους.

Όταν όλοι τον είχαν ξεγραμμένο, αλλά εκείνος... απάντησε

Όπως είπαμε και παραπάνω ο Πολ Τζορτζ έχει βγει νικητής από πολύ πιο δύσκολα πράγματα. Έχει δώσει την μάχη του με τον φόβο και τον έχει νικήσει! Όταν η Team USA ετοιμαζόταν για το Παγκόσμιο του 2014, ο Τζορτζ βίωσε την δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του την 1η του Αυγούστου. Στο διπλό προπονητικού χαρακτήρα της ομάδας του Σιζέφσκι, προσπάθησε να κόψει τον Τζέιμς Χάρντεν, όμως έπεσε άτσαλα στο έδαφος και το πόδι του διαλύθηκε!

Μια σκηνή που ελάχιστοι μπορούν να δουν. Όλοι οι συμπαίκτες του πάγωσαν, καθώς ο τραυματισμός ήταν τόσο σοβαρός που υπήρχαν άνθρωποι που πίστευαν πως δεν θα μπορούσε να επιστρέψει ποτέ μετά από αυτό. Χρειάζεται κότσια για να βγεις δυνατός μέσα από τέτοιο περιστατικό. Πρέπει να το λέει η... ψυχούλα σου για να επιστρέψεις ακόμα καλύτερος από εκεί σταμάτησες όταν η μοίρα αποφάσισε να σου παίξει πολύ άσχημο παιχνίδι.

Ένας αληθινός μαχητής που νίκησε τα τερτίπια της μοίρας, έκλεισε την... πόρτα στον φόβο και πλέον φέτος έχει την ευκαιρία για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Ο ίδιος ξέρει πως θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοση του για να βοηθήσει τον Καούαι Λέοναρντ στα απαιτητικά ματς που έρχονται στα playoffs και να μην χάσει την ευκαιρία για το δαχτυλίδι.

Δεν τον λύγισε κάτι που για τους περισσότερους θα ήταν ο τραυματισμός που θα τους τέλειωνε την καριέρα! Θα είναι πολύ δύσκολο να τον... λυγίσουν 2 κακά ματς. Ο Πολ Τζορτζ πρέπει να... ξυπνήσει γιατί οι Κλίπερς τον χρειάζονται, τον έχουν ανάγκη. Και φυσικά τον χρειάζεται ο Λέοναρντ. Μπορέι ο Klaw να είναι ένα... ρομπότ μέσα στο παρκέ, ωστόσο θα χρειαστεί βοήθεια από το 2ο βιολί της ομάδας για να φτάσει στην κορυφή του ΝΒΑ για 2η σερί σεζόν.