Κρόφορντ: Επιστρέφει στα 40 γιατί το μπάσκετ θέλει... μαγεία! (vids)

Κρόφορντ: Επιστρέφει στα 40 γιατί το μπάσκετ θέλει... μαγεία! (vids)

Νίκος Καρφής
Κρόφορντ: Επιστρέφει στα 40 γιατί το μπάσκετ θέλει... μαγεία! (vids)

bet365

Oι Νετς πρόσθεσαν στο δυναμικό τους τον 40άρη Τζαμάλ Κρόφορντ και το gazzetta.gr γράφει για τον... μάγο που θα απολαύσει κάθε στιγμή της συμμετοχής του στη... φούσκα του Ορλάντο.

Σίγουρα αν κάποιος έψαχνε την πιο αποδυναμωμένη ομάδα στο restart του ΝΒΑ, ένα όνομα θα του ερχόταν στο μυαλό. Μπρούκλιν Νετς.

Η ομάδα του δεν θα έχει στην επανέναρξη της σεζόν τους Κέβιν Ντουράντ, Κάιρι Ιρβινγκ, Σπένσερ Ντινγουίντι, Τζάρετ Άλεν, ΝτιΆντρε Τζόρνταν, Πρινς και Κλάξτον.

Μοιραία θα έπρεπε να γίνουν κάποιες προσθήκες για να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική στη... φούσκα, παρόλο που γνωρίζει πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα σκουπιστεί στον πρώτο γύρο των playoffs. Μόνο με θαύμα θα μείνει εκτός postseason.

Ο Τζάμαλ Κρόφορντ έρχεται στο Μπρούκλιν για τον τελευταίο... χορό του και θέλει να μας χαρίσει μερικές τελευταίες... πινελιές αγνής μπασκετικής αλητείας.

O άρχοντας του Shake n' Bake

Όταν ακούς shake n' bake το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ο χαρισματικός Τζαμάλ Κρόφορντ. Γενικότερα όταν υπάρχει η λέξη ντρίμπλα, κάθε fan του ΝΒΑ που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να ξεχάσει τον Κρόφορντ.

Ο JCrossover από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη δεν έχει σταματήσει να τρελαίνει κόσμο με τις απίθανες ντρίμπλες του, αφού λίγοι χειρίζονται τη μπάλα όπως εκείνος. Ξέρει τον τρόπο να ομορφαίνει το επιθετικό παιχνίδι κάθε ομάδας, αφού εκτός των άλλων είναι και χαρισματικός σκόρερ. Σίγουρα ένας από τους παίκτες που θα ήθελες να δει σε ένα ανοιχτό γηπεδάκι να κάνει τα... δικά του σε μονάκι.

Άλλωστε είναι αυθεντία και στο street basketball και από εκεί έχει πάρει πολλές κινήσεις του.

Όταν.... ντύθηκε Τζόρνταν στα 39 του

Στο παιχνίδι των Σανς με τους Μάβερικς την άνοιξη του 2019, ο έμπειρος γκαρντ έκανε όργια και έγραψε ιστορία. Στα 38 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ ερχόμενος από τον πάγκο, σημείωσε 51 πόντους (!) έχοντας 11/17 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 8/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 4 λάθη!

Έτσι Έγινε ο πιο μεγάλος σε ηλικία παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε 50+ πόντους σε κάποιο ματς, αφήνοντας πίσω του τον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος το είχε καταφέρει όταν ήταν 38 χρονών και 315 ημερών.

Από τότε δεν έχει ξαναπαίξει στο ΝΒΑ και θα το κάνει πλέον με τους Νετς.

Όταν θύμισε Κόμπι

Ο Τζαμάλ Κρόφορντ έχει καταφέρει να βάλει το ονομα του δίπλα σε ακόμα έναν θρύλο, τον αείμνηστο, Κόμπι Μπράιαντ. Ο άρχοντας του shake n bake έκανε σπουδαία πράγματα κόντρα στους Νικς.

Αφού έπαιξε για 26 λεπτά και σε αυτά κατάφερε να μοιράσει 14 ασίστ.

Με αυτόν τον αριθμό έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Black Mamba που καταφέρνει ένα τέτοιο νούμερο στην 19η σεζόν τους στο ΝΒΑ ή και αργότερα.

O άνθρωπος των ειδικών καταστάσεων

Είναι clutch, θέλει τη μπάλα στα χέρια του όταν ζυγίζει τόνους.

Τον Νοέμβρη του 2018 είχε χαρίσει τη νίκη στο Φοίνιξ κόντρα στους Μπακς με winning shot.

Εκείνο ήταν και το 10ο νικητήριο σουτ στην καριέρα του, που τον είχε τοποθετήσει στην έκτη θέση των εν ενεργεία παικτών.

Στην κορυφή τότε βρισκόταν ο Καρμέλο Άντονι με 19, ενώ την τριάδα συμπλήρωναν οι Κάρτερ και Νοβίτσκι που πλέον έχουν αποσυρθεί.

Η μεγάλη αποχή ίσως τον επηρεάσει

Ο Κρόφορντ έχει να παίξει σε επίσημο ματς από τον Απρίλη του 2019, τότε που έκανε και το ρεκόρ με τη φανέλα των Σανς.

Σίγουρα η τεράστια αποχή μπορεί να παίξει τον ρόλο της, μπορεί να τον επηρεάσει. Ειδικά τώρα που οι παίκτες είναι μπροστά σε μια κατάσταση που δεν θα έχουν ξαναζήσει στη φούσκα.

Στα 4ο του σίγουρα θα θέλει ειδική διαχείριση για να μπαίνει και να δίνει τα ποιοτικά λεπτά που τόσο θα λείψουν από τους Νετς. Πάντως το γεγονός πως παρόλο που έμεινε εκτός για παραπάνω από ένα χρόνο και κατάφερε να βρει ομάδα, παλεύοντας για το μπάσκετ που λατρεύει, λέει πολλά για την αξία του.

Jamal for sixth man

Αν ψάχνετε το ΤΟP 5 των κορυφαίων έκτων παικτών στην ιστορία, τότε ο Κρόφορντ δεν γίνεται να λείπει από τη λίστα.

Ο Τζαμάλ είναι ο άνθρωπος σας. Πάντα ήξερε να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει άγρια ομορφιά στο ματς με τις επινοήσεις και τα... ταχυδακτυλουρικά που έκανε στο παρκέ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει πάρει τον τίτλο του sixth man of the year 3 φορές. Το 2010, το 2014 και το 2016. Μαζί με τον Λου Ουίλιαμς, είναι οι 2 παίκτες της λίγκας που το έχουν καταφέρει. Κάτι που μαρτυρά πολλά για τα όσα προσφέρουν στις ομάδες τους.

Δύσκολα ξεχνάς τα πανό που είχαν οι φίλαθλοι των Κλίπερς στο Staples Center με το περίφημο «Jamal for sixth man», θέλοντας να καταθέσουν την ψήφο τους για την ψηφοφορία του κορυφαίου έκτου παίκτου.

 

NBA Τελευταία Νέα