Μάσμπερν στο gazzetta.gr: «Ο Αντετοκούνμπο είναι ευλογία για το ΝΒΑ!»

Νίκος Καρφής
Μάσμπερν στο gazzetta.gr: «Ο Αντετοκούνμπο είναι ευλογία για το ΝΒΑ!»

bet365

O πρώην ΝΒΑer Τζαμάλ Μάσμπερν μίλησε στο gazzetta.gr και υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ θυμήθηκε τα χρόνια που ήταν παίκτης του Ρικ Πιτίνο στο Κεντάκι.

Με άρωμα ΝΒΑ έγινε το ματς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι της Euroleague παρακολούθησε από κοντά ο πρώην NBAer και All Star (2003), Τζαμάλ Μάσμπερν, ο οποίος έπαιξε υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο στο NCAA στο Κεντάκι από το 1990 μέχρι το 1993 και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη για 12 χρόνια.

Στο ΟΑΚΑ τα είπε με τον coach Πιτίνο (ήταν προσκεκλημένος του) μετά το τέλος της αναμέτρησης και θυμήθηκαν τον παλιό καλό καιρό στους Wildcats. Ξεχωριστό το γεγονός πως και τώρα ο γιος του Πιτίνο (Ρίτσαρντ) έχει παίκτη τον γιο του Μάσμπερν (Τζαμάλ Μάσμπερν τζούνιορ) στους Μινεσότα Golden Gophers.

Ο πρώην φόργουορντ των Μάβερικς, των Χιτ, των Σάρλοτ Χόρνετς και των Νιού Όρλεανς Χόρνετς μίλησε στο gazzetta.gr και αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη δουλειά του Πιτίνο, αλλά και τον τρόπο που εξελίσσεται το μπάσκετ.

«Ο coach Πιτίνο ήταν ο προπονητής μου στο κολέγιο, στο Κεντάκι. Βλέπω τον τρόπο που παίζει η ομάδα του στην Ευρώπη. Ο τρόπος που κινείται η μπάλα στην επίθεση, οι πάσες, τα σουτ. Ήταν αυτό που ήθελε από μένα στο Κεντάκι με το στυλ που παίζαμε, αλλά και στο πέρασμα του από τους Νικς. Μου αρέσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει επιρροή από το ΝΒΑ. Αρχίζεις να βλέπεις τους σέντερ να τραβιούνται προς τα έξω όλο και περισσότερο. Εγώ έπαιξα με σέντερ σαν τον Πάτρικ Γιούιν, τον Χακίμ Ολάζουον. Ο Χακίμ το έκανε περισσότερο αυτό. Επίσης αν δεν μπορείς να πασάρεις καλά και να διαβάσεις το ματς, δεν μπορείς να παίξεις πλέον. Και αυτό θέλω να βλέπω. Ένα όμορφο παιχνίδι που να ξεδιπλώνονται οι αρετές των παικτών», απάντησε όταν ρωτήθηκε για τον Ρικ Πιτίνο και την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Όταν η κουβέντα πήγε στον Greek Freak, τότε ο Τζαμάλ του… υποκλίθηκε: «Νομίζω πως έχει μεγάλη προοπτική. Κατάφερε να βγει MVP και ακόμα έχει περιθώρια να αναπτυχθεί, να γίνει καλύτερος παίκτης. Όταν σκέφτομαι τον Greek Freak μου έρχεται στο μυαλό ο Κέβιν Γκαρνέτ. Μοιάζουν πολύ. Ειδικά σαν νέος αθλητής. Συνεχώς βελτιώνεται. Είναι ευλογία για το ΝΒΑ να έχει έναν νέο άντρα σαν αυτόν. Και με τον χαρακτήρα που έχει. Θέλει να νικάει, σκέφτεται πολύ το καλό ομάδας του. Το βλέπεις όταν παίζουν οι Μπακς, το καταλαβαίνεις πόσο το θέλει»

Για τις προβλέψεις του ενόψει τελικών έδειξε την στήριξη του στους Μπακς: «Πιστεύω πως θα παίξουν τελικούς οι Μπακς και θα κερδίσουν τον τίτλο κόντρα στους Λέικερς. Εύχομαι να πάρει ένα πρωτάθλημα ο Γιάννης και να συνεχίσει να βελτιώνει το παιχνίδι του. Στην Ανατολή εκτός των Μπακς υπάρχουν και οι Σέλτικς. Επίσης οι Χιτ έχουν μια καλή ευκαιρία για να τα καταφέρουν. Ίσως τους λείπει ένας παίκτης για το βήμα παραπάνω.

Στη Δύση θεωρώ πως έχουν προβάδισμα οι Λέικερς και οι Κλίπερς. Μην ξεχνάμε και τους Ρόκετς με το εξωτερικό σουτ και τον τρόπο που παίζουν με το small ball. Πάντως όπως είπα και πριν, θεωρώ πως οι τελικοί θα είναι Μπακς κόντρα στους Λέικερς. Θα είναι όμορφο γιατί θα υπάρχουν 2 superstars. Ο ΛεΜπρόν από τη μία και ο Γιάννης από την άλλη»

Ο Μάσμπερν ήταν ένας εξαιρετικός σκόρερ. Δεν είναι τυχαίο πως τελείωσε την καριέρα του με 19.1 πόντους μέσο όρο, ενώ η κορυφαία σεζόν του στο σκοράρισμα ήταν το 1994-95, τότε που είχε 24.1. Ακόμα και στην τελευταία του χρονιά στη λίγκα με τους Χόρνετς, είχε 20.8, δείχνοντας και πάλι την κλάση του σε αυτό τον τομέα.

Στο τέλος ρωτήθηκε για το αν του λείπει όλο αυτά που ζούσε στο ΝΒΑ, τα παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου: «Όχι δεν μου λείπει. Θα ήθελα να παίξω σε παραπάνω All Star Game. Όμως έτσι είναι τα πράγματα. Έπαιξα 12 χρόνια, ήταν αρκετά για μένα. Δεν μετανιώνω για ότι έκανα. Έχω τον γιο μου που παίζει για τον γιο του coach Πιτίνο στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα και έχει την ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας παίκτης. Απολαμβάνω να βλέπω ΝΒΑ. Μου αρέσει να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου και τους φίλους μου και να το βλέπω από μια διαφορετική οπτική. Όταν παίζεις, είσαι τόσο πολύ μέσα σε αυτό. Δεν έχεις την ευκαιρία να το απολαύσεις. Τώρα μπορώ να το απολαύσω».

 

NBA Τελευταία Νέα