O… ταξιδιάρης Σοάρες έρχεται στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ! (pics & vids)

O… ταξιδιάρης Σοάρες έρχεται στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ! (pics & vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
O… ταξιδιάρης Σοάρες έρχεται στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ! (pics & vids)

bet365

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια λατρεύει το «άσπρο και το μαύρο», όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και της Γκιμαράες, με τον «Δικέφαλο» να είναι έτοιμος να πάρει τον 24χρονο Ράφα Σοάρες από τους «Vimaranenses» της Πορτογαλίας.

Bwin - Η δράση όλων των σπορ, τώρα πιο αληθινή από ποτέ! |21+

Ο Λουίς Ράφαελ Σοάρες Άλβες, η απλά Ράφα Σοάρες, μπορεί να είναι μόλις 24 ετών, αλλά δόξα τω Θεό έχει προλάβει να ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου. Όποιος κάνει μια… βόλτα στην προσωπική σελίδα του στο Instagram, θα του είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει, βλέποντας φωτογραφίες από δεκάδες ταξιδιωτικούς προορισμούς του.

Από το «booking» του Πορτογάλου δε θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα. Βρέθηκε στα μέρη μας πριν δύο χρόνια, φωτογραφήθηκε στην Ακρόπολη, και απόλαυσε μαζί με την παρέα του τις παραλίες της Ύδρας και των Πόρων προτού μας αποχαιρετίσει, ενδεχομένως, για κάποιον άλλον προορισμό.

Πάντως, η Ελλάδα μπορεί, μετά το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, να γίνει μόνιμος προορισμός για τον αριστεροπόδαρο μπακ της Γκιμαράες, διεθνή με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Αυτός είναι ο «εκλεκτός» των «ασπρόμαυρων» και ο ποδοσφαιριστής στον οποίο κατέληξαν από κοινού Μάριο Μπράνκο και Αμπέλ Φερέιρα.

Με πολλά ίδια στοιχεία και χαρακτηριστικά με τον συνομήλικο του Δημήτρη Γιαννούλη, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής διακρίνεται για το «φαρμακερό» αριστερό πόδι, την ικανότητα να προωθείται γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση, αν χρειαστεί μπορεί να παίξει και ως εξτρέμ, όπως έκανε σε δύο φετινά παιχνίδια της ομάδας του, στοιχεία που ήταν αρκετά για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2017.

«Η Λίβερπουλ είναι μια μεγάλη ομάδα και μόνο ότι το όνομα μου συνδέεται με τον σύλλογο αποτελεί μια τεράστια τιμή για μένα. Παρακολουθώ τη Λίβερπουλ από πολύ μικρός και ανατριχιάζω κάθε φορά που ακούω το You'll Never Walk Alone, είναι κάτι το μοναδικό!», είχε πει τότε μιλώντας στα βρετανικά media.

O Σοάρες μπορεί να δήλωνε κολακευμένος από το ενδιαφέρον της μεγάλης Λίβερπουλ, αλλά ο κύριος στόχος του ήταν να πείσει τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο να τον κρατήσει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Στο τέλος εκείνου του καλοκαιριού, μπορεί να μην πήρε μεταγραφή, μπορεί να μην παρέμεινε στην Πόρτο, αλλά τουλάχιστον βρέθηκε στην Αγγλία, όπου κατέληξε ως δανεικός στη Φούλαμ.

Λέγεται και έτσι είναι, ότι η υπόθεση της απόκτησης του από την αγαπημένη ομάδα του Αντρέ Βιεϊρίνια στην Πορτογαλία, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο «Δικέφαλος» θέλει να τον βάλει στη μηχανή του είτε για τους επόμενους έξι μήνες, με «οψιόν» αγοράς των δικαιωμάτων του το καλοκαίρι, είτε με αγορά από τώρα αντί 2,5 εκατ. ευρώ, όπως γράφουν σήμερα στην πατρίδα του.

Το who is who του

Ο Λουίς Ράφαελ Σοάρες Άλβες, γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1995 στο Μάρκο ντε Καναβέζες, μια μικρή πόλη στην ευρύτερη περιφέρεια του Πόρτο, οπότε δεν προκάλεσε καμία έκπληξη το ξεκίνημα του στις φημισμένες ακαδημίες των «Δράκων», όπου εντάχθηκε το 2005 από την Αλπεντοράδα.

Η συμμετοχή με τη Β΄ ομάδα της Πόρτο, σε ηλικία 18 ετών, έδειχνε να είναι στη σωστή κατεύθυνση (μέτρησε 61 συμμετοχές, 8 γκολ και 12 ασίστ) για την «κλάση των 95αρηδων». Όμως, τα επόμενα βήματα έγιναν μακριά από το «Ντραγκάο».

Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 αγωνίστηκε ως δανεικός σε Ρίο Άβε (38 συμμετοχές, 3 γκολ και 5 ασίστ) και Ακαντέμικα Κοϊμπρα (15 συμμετοχές, 1 γκολ και 5 ασίστ), ενώ πρόλαβε να κάνει και ένα πέρασμα από την Αγγλία και την Championship.

Αρχικά, δεν «χώρεσε» στο ρόστερ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με το «κόψιμο» από την πρώτη ομάδα της Πόρτο να φέρνει το νέο δανεισμό, αυτή τη φορά στην αγγλική Φούλαμ. Στο Λονδίνο δεν αισθάνθηκε ποτέ καλά, έμοιαζε έξω από τα νερά του, αγωνίστηκε σε μόλις τρία παιχνίδια με τους «Cottagers», λόγω ενός τραυματισμού πριν τερματιστεί αμοιβαία ο δανεισμός του και επιστρέψει στην Πορτογαλία.

Πρώτος σταθμός ήταν η Πορτιμονένσε (11 συμμετοχές, 2 ασίστ) στο δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στη Γκιμαράες, όχι δανεικό, αλλά με κανονική μεταγραφή. Οι «Vimaranenses» πλήρωσαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην Πόρτο για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του για τα επόμενα τρία χρόνια. Στον ενάμιση χρόνο παραμονής στο «D. Afonso Henriques» μέτρησε 46 συμμετοχές και 7 ασίστ.

Ο Ράφα θυμάται ότι η ανακοίνωση της μεταγραφής του έγινε μέσω… FaceTime! Οι άνθρωποι της ομάδας τον κάλεσαν στο τηλέφωνο, αυτός απάντησε με λίγη καθυστέρηση είναι αλήθεια, όμως μετά τις υποσχέσεις για έντονη προσπάθεια και βοήθεια έδωσε το σύνθημα: Vamos!

- Οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο λογαριασμό του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή στο Instagram.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα