Οταν ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με... κόκκινα!

Οταν ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με... κόκκινα!

bet365

Ο ΠΑΟΚ στο πέρασμα των χρόνων αγωνίστηκε με πορτοκαλί, με μπλε, με μοβ, με γαλάζιες εμφανίσεις. Όχι, όμως, και με κόκκινες! Κι, όμως, έγινε κι αυτό…

Πότε; Σαν σήμερα, πριν 33 χρόνια στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Ανδαλουσίας κόντρα στη Σεβίλλη. Εκεί, όπου ήταν η μια από τις δύο φορές που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με ολοκόκκινη εμφάνιση. Ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα η κόκκινη εμφάνιση (με μαύρη ρίγα στα μανίκια) στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας εναντίον της Λοκομοτίβ, αλλά σαν την εμφάνιση στην Ισπανία δεν υπάρχει άλλη φορά, όπου ο γεμάτος άσπρο και μαύρο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έπαιξε με κόκκινη φανέλα.

Η απόφαση λέγεται ότι ανήκε στο Χάινς Χέερ. Ο αστικός μύθος της εποχής ήθελε τον Γερμανό προπονητή, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 (με γκολ των Θωμά Σίγγα και Γιώργου Κωστίκου) να επιχειρεί να… μπερδέψει τους Ισπανούς, οι οποίοι έχουν το κόκκινο χρώμα στο σήμα και στη φανέλα τους, αλλά από τότε αγωνιζόταν, κυρίως, με ολόλευκη εμφάνιση. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ο Γερμανός προπονητής απευθύνθηκε στη γερμανική εταιρία, που "έντυνε" εκείνη την εποχή τον Δικέφαλο, ζητώντας να ετοιμάσουν κόκκινες εμφανίσεις, αφού πίστευε ότι το χρώμα θα παρέπεμπε στην αγωνιστική μαχητικότητα των μεγάλων γερμανικών ομάδων της εποχής.

Ο Χέερ όχι μόνο δεν μπέρδεψε τους Ισπανούς, ούτε οι ποδοσφαιριστές είχαν το πάθος των γερμανικών ομάδων, αλλά σε μια βραδιά που στην ιστορία της Σεβίλλης συγκαταλέγεται στο top-10 των κορυφαίων ευρωπαϊκών στιγμών της ομάδας, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 4-0 και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα