«Ο Όγκαστ θα είναι στις επιλογές των αιωνίων»! (pics & vids)

«Ο Όγκαστ θα είναι στις επιλογές των αιωνίων»! (pics & vids)

bet365

Ο κόουτς της Γκαζιαντέπ, Στέφανος Δέδας, παρακολουθεί στενά τα κατορθώματα του Ζακ Όγκαστ στην Τουρκία και εξηγεί στο gazzetta.gr ότι ο ομογενής σέντερ μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη επιπέδου EuroLeague!

Έπειτα από τους πρώτους μήνες προσαρμογής του στα δεδομένα και τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ζακ Όγκαστ βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή του και είναι ο λόγος που η Ουσάκ Σπορτίφ βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στην Τουρκία. Η είδηση, μάλιστα, ότι ο 23άχρονος σέντερ θα αποκτήσει άμεσα ελληνικό διαβατήριο θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής ομάδας ήλθε ως συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεών του, όπου εξήγησε ότι θέλει να φορέσει τα γαλανόλευκα και να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!

Ο Όγκαστ κάνει εξαιρετική χρονιά στην Τουρκία με την Ουσάκ Σπορτίφ ενώ κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στο Basketball Champions League έχοντας 13.4 πόντους και 8.8 ριμπάουντ σε 11 ματς. Ο προπονητής της Γκαζιαντέπ, Στέφανος Δέδας, ο οποίος με τη σειρά του οδηγεί την τουρκική ομάδα στα playoffs της TBL, ανέλυσε στο gazzetta.gr τα πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες και την προοπτική του Όγκαστ, εξήγησε ότι το ελληνικό διαβατήριο αποτελεί τεράστια υπόθεση και παραδέχτηκε ότι ο ομογενής σέντερ μπορεί να βοηθήσει την Εθνική!

«Ο Όγκαστ είναι ένα κλασικό αθλητικό 5άρι, με καλό size. Σε ό,τι αφορά τα προτερήματά του, είναι πολύ αθλητικός, τρέχει πολύ καλά στο γήπεδο και ακολουθεί τις φάσεις με επιθετικά ριμπάουντ ενώ κινείται σαν πρώτο trailer, δηλαδή φεύγει πρώτος στον αιφνιδιασμό.Είναι επίσης πολύ καλός στα pick-n-roll. Ένας κλασικός αθλητικός ψηλός, ωστόσο έχει κακά τελειώματα εφόσον ο αντίπαλος είναι μπροστά του. Αν, δηλαδή, δεν σκοράρει εξ επαφής με λέι απ, κάποιο κάρφωμα ή άλει ουπ, έχει μεγάλο πρόβλημα στα hook shots. Δεν έχει καλή τεχνική, καλά τελειώματα.

Έχει, όμως, καλή κίνηση που κάνει προσποίηση up and under, δηλαδή μια προσποίηση που προσπαθεί να βγάλει τον αντίπαλο εκτός ισορροπίας, αλλά υστερεί αρκετά ακόμα στα τελειώματα. Θα το βελτιώσει προφανώς στην πορεία. Αμυντικά, δεν είναι πολύ δυνατός. Δεν είναι Ντάνστον ή Μπιρτς, αλλά έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης, και σωματικά, στο να βάλει δηλαδή λίγη δύναμη στο παιχνίδι του αν μιλάμε για επίπεδο Ευρωλίγκας.


Νομίζω ότι αν πάρει διαβατήριο, που θα πάρει έτσι όπως μου είπε, θα είναι σίγουρα στις επιλογές των μεγάλων ομάδων, του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού, θα έχει μια γρήγορη ευκαιρία, σαν μπακ απ στην αρχή! Αν βελτιώσει τις βολές και τα τελειώματά του, μπορεί να παίξει. Είναι καλής πάστας παίκτης, είναι καλός αθλητικός ψηλός, συγκριτικά ένα σκαλί κάτω από τον αντίστοιχο περσινό Μπιρτς, αλλά είναι καλύτερος πχ. του Μπάκνερ που έπαιζε και στην Ουσάκ. Το επίπεδό του για τους φιλάθλους είναι κάτι μεταξύ Μπάκνερ και Μπιρτς. Καλύτερος του Μπάκνερ, πιο κάτω από τον Μπιρτς.

Το γεγονός ότι θα πάρει διαβατήριο φυσικά του δίνει πλεονέκτημα έτσι αφού δεν χρειάζεται να σπαταλήσει κάποιος θέση ξένου. Αμυντικά είναι πολύ καλός στον αέρα, καλός στα χετζ-άουτ, ακόμα κάνει γρήγορα φάουλ γιατί είναι λίγο άπειρος. Σε γενικές γραμμές ο χρόνος θα είναι υπέρ του, εφόσον έχει κάποια βάση έτσι κι αλλιώς αθλητικότητας.

Κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερος αν βελτιώσει το σουτ από μέση απόσταση και τις βολές. Μπορεί να γίνει ένας καλός παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας. Αν πάρει διαβατήριο, αξίζει να κληθεί στην Εθνική, τουλάχιστον στην προεπιλογή και να σιγά σιγά να εγκλιματιστεί. Δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, αλλά μελλοντικά θα γίνει μέλος της Εθνικής. Αυτό είναι καλό και για τον παίκτη, και για την Ελλάδα αφού δεν έχουμε πολλούς καλούς αθλητικούς ψηλούς. Συν το ότι είναι αξιόλογος παίκτης».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα