Το «τρίποντο» top10 του Διαμαντίδη! (vids)

Το «τρίποντο» top10 του Διαμαντίδη! (vids)

Άρης Λαούδης
Το «τρίποντο» top10 του Διαμαντίδη! (vids)

bet365

To gazzetta.gr έψαξε και βρήκε τα 10 μεγαλύτερα τρίποντα στην καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη, είτε αυτά έκριναν τίτλο είτε πρόκριση ή τέλος πάντων ο βαθμός δυσκολίας τους είναι αξεπέραστος. Είναι τόσα πολλά, που θα μπορούσε να λέγεται... Δημήτρεις!

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να σκεφθείς για να «στήσεις» θέμα. Απλά, να σου ρθει στο νου ένα μεγάλο σουτ, μια μεγάλη νίκη και να ανατρέξεις αμέσως στο παρελθόν για να θυμηθείς όλα όσα έχεις δει μπροστά στα μάτια σου.

Διαμαντίδης λοιπόν και το πρώτο πράγμα που σου 'ρχεται στο μυαλό είναι το περιβόητο «βαλ' το αγόρι μου», ένα τρίποντο, ένας τίτλος, μια επική ατάκα του Σκουντή, μια ολόκληρη καριέρα πάνω σε ένα σουτ που πέρασε στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Κι αν σκεφθείς ένα, θα σκεφθεις και δεύτερο και τρίτο και τότε θα συνθέσεις το παζλ των μεγάλων στιγμών που έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια ο Διαμαντίδης.

Χωρίς αφορμή λοιπόν, έτσι απλά επειδή είναι ο Διαμαντίδης, σας ετοιμάσαμε τα 10 «μεγαλύτερα τρίποντα» του αρχηγού του Παναθηναϊκού. Τρίποντα που είτε έμειναν στην ιστορία επειδή έκριναν τίτλο, είτε επειδή είναι αξεπέραστος ο βαθμός δυσκολίας τους.

Εχει βάλει με ταμπλό, έχει βάλει με φόλοου, έχει βάλει με δεύτερη σερί προσπάθεια, μόνο... πεσμένος δεν έχει ευστοχήσει, αλλά μέχρι να σταματήσει την καριέρα του, θα 'ρθει η ώρα και γι αυτό.

Πάμε λοιπόν για Final Countdown...

Για... ζέσταμα πριν το Τοπ-10 - Τρίποντο... φόλοου: Σπανούλης πασάρει, Διαμαντίδης εκτελεί σε πρώτο χρόνο για να προλάβει το χρονόμετρο κι ένα ωραιότατο buzzer beater στην άνετη νίκη με 90-56 επί του Αρη.

Νο 10 - 13πόντοι σε... 75 δευτερόλεπτα: Σε ενάμιση λεπτό έκανε τα πάντα. Απίστευτο τρίποντο, εκπληκτικό επιθετικό ριμπάουντ και στο καναβάτσο η Ολίμπια που είδε το ματσάκι να χάνεται στην παράταση.

Νο9 - Τρίποντο από το κέντρο και σε Ευρωλίγκα: Απέναντι στη Σιένα στο ΟΑΚΑ κι έκανε σαν να μην συνέβη το παραμικρό! Κλασικός Διαμαντίδης...



Νο 8 - Θα σουτάρω μέχρι να το βάλω... : Λίγοι παίκτες σουτάρουν «καπάκι» μετά από άστοχο σουτ, αλλά ο Διαμαντίδης το έκανε -και μάλιστα με λύσσα- απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο τελικό της σεζόν 2012-13.





Νο7 - Σύνολο επτά, μυθικό το τελευταίο: Με τη Μάλαγα στην Ισπανία, ολοκληρώνει μια απίστευτη ανατροπή, αλλά όλα τα λεφτά είναι οι οδηγίες του Ζοτς στο τάιμ άουτ που εφαρμόζονται κατά γράμμα στο τελευταίο σουτ.





Νο 6 - Και δεν πανηγυρίζει καν: Φέτος, στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, όλοι θυμούνται την ασίστ στον Μπατίστα, αλλά ίσως ξεχνάνε το μεγάλο τρίποντο της ισοφάρισης! Αν παιζόταν στο στοίχημα, μάλλον θα ήταν φραγμένο...





Νο5 - Νίκη με... ταμπλό: Παναγιώτη Γιαννάκη από τα παλιά κι ωραία στις εποχές του Άρη, θύμισε το τρίποντο με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (65-63) τη σεζόν 2012-13.





Νο4 - Ενας τελικός που τον πήρε μόνος του: Εδώ δεν είναι ένα, είναι τρία τρίποντα κι έκριναν τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το 2009. Διαλέξτε εσείς το καλύτερο...





Νο 3 - Ο εφιάλτης του Τζαουαί: Και οι Ισπανοί ακόμη ψάχνουν αν έπρεπε να γίνει ή όχι αλλαγή στο σκριν... Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 65-66





Νο 2 - ΛεΜπρόν, είπες κάτι; Μουντομπάσκετ 2006, ο ΛεΜπρόν την πατάει σαν τον Τζαουάι και ο Διαμαντίδης εξελίσσεται από καλός σε μεγάλος σουτέρ, δικαιώνοντας τον Τομζάνοβιτς που είχε μιλήσει για «ανάγκη περιορισμού του σουτέρ Διαμαντίδη μια μέρα πριν τον αγώνα», κάνοντας τον παραδοσιακά ντροπαλό Διαμαντίδη να πει: «εγώ σουτέρ; Μάλλον δεν έχουν κάνει καλό scouting οι Αμερικανοί». Όντως δεν είχε προετοιμαστεί καλά η Team Usa, αλλά ο 3D αποδείχθηκε μπόμπερ από τους λίγους...


Νο1 - Ενα τρίποντο, μια ολόκληρη καριέρα: Ετσι απλά... Βάλτο αγόρι μου, χωρίς επεξήγηση, αλλά με μια υποσημείωση. Όπως λέει ένας συμπαίκτης του: «Ο Δημήτρης μέχρι το ματς εκείνο δεν έκανε ιδιαίτερη προπόνηση στα τρίποντα. Από το ματς με τους Γάλλους και μετά, περνούσε ώρες ολόκληρος σουτάροντας. Στην κυριολεξία, αυτό το σούτ του άλλαξε την καριέρα. Και τη δική μας...»




Bonus

Γι αυτό τα βάζει...





Ναι, έβαλε μέχρι κι αυτό...





Αυτός και ο Κόμπι έχουν βάλει τέτοιο...





Υ.Γ.: Θα ακολουθήσει το Τοπ-10 του Βασίλη Σπανούλη!
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα