Ίρβινγκ & Ντουράντ: Θέλουν τον πρωταθλητισμό, «γεννούν» ερωτηματικά!

Ίρβινγκ & Ντουράντ: Θέλουν τον πρωταθλητισμό, «γεννούν» ερωτηματικά!

Αντωνία Σπανού
Ίρβινγκ & Ντουράντ: Θέλουν τον πρωταθλητισμό, «γεννούν» ερωτηματικά!

bet365

Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ βγαίνουν μπροστά για τους Νετς, ο στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν κάποια ερωτηματικά.

«Παίζουμε για το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να πω ότι οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία, αλλά παίζουμε για το πρωτάθλημα και θα χτίσουμε την ομάδα ανάλογα». Αυτά ήταν τα λόγια του Στιβ Νας για τους στόχους της φετινής σεζόν και είναι πλέον ξεκάθαροι. Οι Μπρούκλιν Νετς ρίχνουν τα... βαριά χαρτιά τους στο τραπέζι και την φετινή σεζόν είναι ξεκάθαρα μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Ίρβινγκ και Ντουράντ έχουν αρχίσει να προπονούνται μαζί και έχοντας ένα δίδυμο κορυφαίων ο στόχος είναι μόνο ένας. Παράλληλα, η απόφαση να είναι ο Στιβ Νας στον πάγκο δείχνει ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν για το σωστό αποτέλεσμα, έχοντας ρόλους που θα πρέπει όμως όλοι, στο τέλος της ημέρας, να δεχτούν.

Οι ρόλοι αυτοί πριν καν πατήσουν παρκέ δείχνουν να είναι, ο Ντουράντ ο απόλυτος ηγέτης εντός και εκτός παρκέ, ο Ίρβινγκ στο πλευρό του έχοντας πάντως την θέληση να δώσει τα κρίσιμα στον KD, τουλάχιστον αυτό φαίνεται για την ώρα και ο Στιβ Νας σε έναν ρόλο πιο πολύ συμβουλευτικό σε σχέση με εκείνο του προπονητή, αφού είναι γνωστή και η φιλία που τον συνδέει με τον KD.

Ο στόχος του Μπρούκλιν είναι αδύνατον να είναι άλλος, από το πρωτάθλημα, αφού επέλεξε να πληρώσει πανάκριβα έναν παίκτη τραυματία, αλλά με τεράστια ποιότητα, ενώ επένδυσε και στον Ίρβινγκ που αδιαμφισβήτητα έχει ποιότητα, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν είναι σταθερός και κάνει δηλώσεις που μπορούν να βάλουν... φωτιά στην ομάδα του.

Με δύο σούπερ σταρ στην ομάδα και έναν κόουτς θρύλο τα πράγματα είναι... απλά και αν τελικά δεν είναι σίγουρα θα ανοίξουν μια νέα κουβέντα.

ΠΡΕΠΕΙ Ο ΝΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ, ΟΛΑ ΓΥΡΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ KD

Ο Ντουράντ έχει να βρεθεί στο παρκέ από τότε που έκοψε τον αχίλλειο του τον περσινό Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 11 όταν είχε επιστρέψει και αγωνίστηκε στο Game 5 των Τελικών στο παιχνίδι των Ουόριορς με τους Ράπτορς. Πολλά είχαν γραφτεί και ακουστεί τότε, αφού ο Ντουράντ ήταν και πάλι τραυματίας και... πιέστηκε για να βγει στο παρκέ και να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Το Μπρούκλιν τον πήρε πέρυσι τραυματία και έχει πει πολλές φορές ότι θα κάνει υπομονή με την περίπτωση του σταρ της ομάδας και όντως έκαναν. Δεν τον πίεσαν ποτέ, επένδυσαν σε εκείνον και πλέον εύχονται να έκαναν καλά.

Κάποια δημοσιεύματα που τον ήθελαν φέτος να αγωνίζεται και συγκεκριμένα να επιστρέφει στην φούσκα γρήγορα απαντήθηκαν και ο KD ήταν απόλυτος και ξεκάθαρος. Όσα είχαν γίνει την περασμένη σεζόν με τον Ντουράντ και τους Ουόριορς μάλλον του έγιναν μάθημα και φέτος δεν κάνει πίσω.

«Έπρεπε να ηρεμήσω και να συγκεντρωθώ σε εμένα και σε όσα θέλω. Για πρώτη φορά ένιωσα ότι ήμουν στον δικό μου χώρο για αποθεραπεία. Δεν ένιωσα ότι έπρεπε να είμαι μέρος της ομάδας, να ταξιδεύω με την ομάδα και να κάνω όσα έκαναν όσοι έπαιζαν. Μπορούσα να πάρω τον χρόνο μου και να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου καθημερινά.

Δεν νιώθω πιεσμένος. Αυτό είναι τέλειο. Έβαζα πίεση στον εαυτό μου στους προηγούμενους τραυματισμούς μου, ήθελα να βιαστώ να επιστρέψω. Είδα τους συμπαίκτες μου να διασκεδάζουν και ήθελα να είμαι εκεί έξω. Αυτή την φορά ένιωσα ότι ήμουν πιο υπομονετικός κυρίως πνευματικά και να μην ενθουσιάζομαι πάρα πολύ ότι η ομάδα μου παίζει καλά ή έχω μια καλή ημέρα στην αποθεραπεία. Πηγαίνω τα πράγματα δευτερόλεπτο με το δευτερόλεπτο και προσπαθώ να βλέπω τι είναι καλό μακροπρόθεσμα».

Kevin Durant and Kyrie Irving were in the lab together today! How many wins for Brooklyn in 2020-21?

Δημοσιεύτηκε από NBA Buzz στις Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Όλα αυτά είναι η ιστορία του KD μέχρι εδώ, αλλά πλέον όλα είναι διαφορετικά. Πατάει παρκέ, προπονείται με τον Ίρβινγκ και οι δυο τους οφείλουν να δώσουν πίσω σε μια ομάδα που τους πίστεψε σε βάθος. Και ο έτερος σταρ του Μπρούκλιν, πάντως, πέρυσι πέρασε περισσότερο καιρό στην αποθεραπεία σε σχέση με το παρκέ και όταν το πατούσε έδειχνε νευρικός και έκανε δηλώσεις που δεν ταίριαζαν με την προσπάθεια που έκανε όλο το σύνολο των Νετς.

Πλέον τα πράγματα δείχνουν απλά. Ο Ντουράντ είναι ο μεγάλος σταρ, είναι εδώ, είναι καλά και οι Νετς έτσι θα πορευτούν. Το κατά πόσο ο Ίρβινγκ θα είναι χαρούμενος να είναι ο... Ρόμπιν στον Μπάτμαν θα πρέπει να κάνουμε υπομονή να το δούμε, αφού χρειάζεται άπαντες να καταλάβουν πως θα είναι τα δεδομένα.

Σε όλα αυτά ρόλο θα παίξει και η στάση του Στιβ Νας. Ενός ανθρώπου, που ήταν κορυφαίος παίκτης όταν πατούσε παρκέ, αλλά πλέον έχει άλλο ρόλο και σίγουρα πρέπει να σταθεί αντάξιος στις απαιτήσεις. Δεν πήγε σε μια ομάδα που έχει άπειρο χρόνο, πήγε σε μια ομάδα που έκανε υπομονή την περσινή σεζόν, αποφάσισε να πάει τις αλλαγές μέχρι το τέλος και τώρα θέλει να δει αποτελέσματα.

Η φιλία του με τον KD έπαιξε ρόλο, η απειρία του σίγουρα είναι ένα θέμα συζήτησης, όπως και ο χαρακτήρας του ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων που πρόκειται να προκύψουν. Οι Νετς είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση της φετινής σεζόν, τα φώτα είναι πάνω τους και η διαχείριση θα έχει ενδιαφέρον.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι μπαίνουν στην κούρσα ως διεκδικητές του τίτλου, σίγουρα όμως έχουν και ένα μεγάλο ερωτηματικό από πάνω τους, αφού η μοιρασιά των ρόλων αποτελεί πρόκληση. Σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και όλους εκείνους που πέρυσι πάλεψαν και έδειξαν ότι αξίζουν την προσοχή της ομάδας τους.

Θα καταφέρουν να βρουν ισορροπίες και να γίνουν μια ομάδα πρωταθλητισμού;

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα