Μπακς - Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ είναι ο κακός... δαίμονας του Μιλγουόκι! (πίνακας)

Νίκος Καρφής
Μπακς - Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ είναι ο κακός... δαίμονας του Μιλγουόκι! (πίνακας)

bet365

Οι Μπακς θα παίξουν με τους Xιτ στον 2ο γύρο των playoffs και το gazzetta.gr γράφει για το Μαϊάμι που αποτελεί έναν από τους χειρότερους δυνατούς αντιπάλους για την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι Μπακς... καθάρισαν με 4-1 τους Μάτζικ και πλέον ετοιμάζονται για τα ματς με τους Χιτ, οι οποίο δεν είχαν πρόβλημα να... σκουπίσουν τους Πέισερς

Σίγουρα δεν είναι ευπρόσδεκτος αντίπαλος το Μαϊάμι για την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αποτελεί μια ομάδα που θα ήθελαν να αποφύγουν τα... ελάφια, αφού τους δυσκολεύει πάρα πολυ από τότε που ο Greek Freak βρίσκεται στο ρόστερ τους.

Μάλιστα φέτος το Μαϊάμι έχει καταφέρει να τους υποτάξει 2 φορές στα 3 ματς που έχουν παίξει οι 2 ομάδες. Για μια ομάδα που τις τελευταίες 2 σεζόν έχει το καλύτερο ρεκόρ της λίγκας, δεν είναι λίγο πράμα να αντιμετωπίζεις τόσα προβλήματα από έναν συγκεκριμένο αντίπαλο. Και σε αυτόν τον τομέα ο Έρικ Σποέστρα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Το gazzetta.gr γράφει για το... σταύρωμα των Μπακς με τους Χιτ, το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την πορεία τους στα playoffs.

Mέχρι το 2018 ο Γιάννης ήταν στο 3-7 στα εκτός έδρας με Χιτ

Όσον αφορά τα ματς που έγιναν στο Μαϊάμι (αν και αυτό δεν παίζει ρόλο τη φετινή σεζόν λόγω φούσκας) με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο παρόντα μέχρι το 2018, το Μιλγουόκι έχει 7 ήττες και 3 νίκες.

Ο Έλληνας φόργουορντ σε αυτά τα ματς, μέτρησε μέσο όρο 17.9 πόντους, ενώ σούταρε με 49.5% εντός πεδιάς.

Δείτε αναλυτικά τι έκανε ο Γιάννης στις 10 εκτός έδρας αναμετρήσεις του με τους Χιτ.

Ανέβηκε ο Αντετοκούνμπο, αλλά πάλι είναι πρόβλημα οι Χιτ

Tην τελευταία διετία φυσικά ο Γιάννης έχει ανεβάσει τον μέσο όρο του κόντρα στο Μαϊάμι και το ποσοστό ευστοχίας του, αλλά και πάλι οι Χιτ έχουν κάνουν... ζημιές στο Μιλγουόκι.

Από τις 7 αναμετρήσεις των 2 ομάδων, οι Μπακς έχουν πάρει τις 4 και οι Χιτ τις 3. Ωστόσο τη φετινή σεζόν η παρέα του Μπάτλερ και του Αντεμπάγιο είναι στο 2-1 απέναντι στα ελάφια.

Από την άλλη ο Γιάννης έχει 22.6 πόντους μέσο όρο με 52% εντός πεδιάς. Αναλυτικά, μέτρησε 20.2 πόντους με 48.7% τη σεζόν 2018-19, ενώ ανέβηκε στους 25 πόντους και το 55.3% φέτος.

ΣεζόνΜατςΠόντοι ΓιάννηΠοσοστό Γιάννη
2018-19Χιτ-Μπακς 94-87925%
2018-19Μπακς-Χιτ 124-861244%
2018-19Χιτ-Μπακς 98-1133363%
2018-19Μπακς-Χιτ 116-872763%
2019-20Μπακς-Χιτ 126-1312957%
2019-20Μπακς-Χιτ 130-1163376%
2019-20Χιτ-Μπακς 105-891333%
Μέσος όρος2555.3%

Mπροστάρηδες Μπάτλερ-Αντεμπάγιο

Αναμφίβολα οι Μπάτλερ και Αντεμπάγιο είναι οι 2 κορυφαίοι παίκτες αυτής της ομάδας. Ο Μπάτλερ είναι ο ηγέτης και ο άνθρωπος που έχει κολλήσει τέλεια στο νεανικό σύνολο των Χιτ. Ένας απίθανος two way player με εμπειρία στα playoffs και πάντα έτοιμος να διαλύσει τον αντίπαλο του και με το trash talking αν χρειαστεί. Βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και καθοδηγεί έξοχα την παρέα του Σποέλστρα. Στην άμυνα να χρειαστεί θα σε.. δαγκώσει για να βοηθήσει τους Χιτ.

Πάμε και στον Αντεμπάγιο. Ο Μπαμ έκανε το... μπαμ φέτος, στη χρονιά εκτόξευσης του. Έπαιξε στο All Star Game στην τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ. Η ομάδα του σιγά-σιγά τον ετοίμασε για να τον βγάλει στην πρώτη γραμμή. Και να του δείξει πως αυτός είναι το σημείο αναφοράς στη ρακέτα της ομάδας.

Οι Χιτ μπήκαν σε νέα εποχή και ο Μπαμ κάνει κουμάντο στο ζωγραφιστό, απαλαμβάνοντας και τη στήριξη του Πατ Ράιλι. Πανέξυπνος ψηλός με ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι και να βοηθάει και με τις ασίστ, εκτός φυσικά από το σκοράρισμα στο post.

Γεμάτο ρόστερ, εξαιρετική χημεία

Ο Σποέλστρα έχει πολλές λύσεις στο ρόστερ, ενώ οι παίκτες δείχνουν να έχουν ταιριάξει αρμονικά. Στα playoffs ο βασικός σε όλη τη σεζόν, o Κέντρικ Ναν έχει παίξει μόλις σε ένα ματς, αλλά οι Χιτ έχουν δει τον Ντράγκιτς να πραγματοποιεί εκπληκτικέ εμφανίσεις με 22.8 πόντους και 5 ασίστ.

Φυσικά η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και εκτός του Ναν, υπάρχει ο Χίροου και Ρόμπινσον

Ο 19χρονος shooting guard άρχισε να καταθέτει τα διαπιστευτήρια του και στα playoffs. Δεν διστάζει, θέλει να γίνει παράγοντας στο ματς ανά πάσα στιγμή και να βοηθήσει την ομάδα του. Mέσα στη σεζόν, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που σκόραρε 29 πόντους με λιγότερα από 10 σουτ.

Bέβαια ο καλύτερος σουτέρ της ομάδας είναι ο Ντάνκαν Ρόμπινσον που σουτάρει με το εντυπωσιακό 44.2 % τρίποντα στα playoffs και έχει ξεκινήσει να γράφει τη δική του ιστορία.

Σημαντικό ρόλο στη σειρά θα παίξει και ο πολύπειρος, άνθρωπος των ειδικών αποστολών, τρεις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Ουόριορς και ΜVP Finals το 2015, Αντρέ Ιγκουοντάλα.

 

NBA Τελευταία Νέα