Το μέλλον του ΝΒΑ δεν θα μπορούσε να είναι πιο λαμπρό! (vids)

Αντωνία Σπανού
Το μέλλον του ΝΒΑ δεν θα μπορούσε να είναι πιο λαμπρό! (vids)

bet365

Η νέα γενιά του ΝΒΑ είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ και το μπασκετικό μέλλον φαντάζει πιο λαμπρό από οποιονδήποτε θα μπορούσε να το φανταστεί.

Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε λεπτό, με το Edit My Bet* της bwin ισχύει το ίδιο τώρα και για το στοίχημά σου! |21+ (*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)

Μετά το παιχνίδι των Πέλικανς με τους Λέικερς και τον ΛεΜπρον Τζέιμς να έχει απέναντι του το Νο.1 ρούκι του φετινού ντραφτ ο «Βασιλιάς» βγήκε στα μίντια με ένα σημαντικό συμπέρασμα. «Η λίγκα είναι σε σπουδαία χέρια με παίκτες όπως ο Ζάιον, ο Λούκα, ο Μοράντ, ο Τρέι Γιανγκ, ο Τέιτουμ και η λίστα δεν τελειώνει».

Ο 35χρονος ΛεΜπρον δεν βάζει καν σε αυτή την κουβέντα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι μόλις 25 ετών και MVP, τον Ντέιβις που είναι μόλις 26 και πολλούς άλλους που έρχονται για να κυριαρχήσουν στην λίγκα, αλλά η γενιά που έρχεται είναι το κάτι άλλο. Οι πιτσιρικάδες δεν μοιάζουν με... πιτσιρικάδες, φαίνονται πλέον σαν να μην χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και εκτός από τα όσα κάνουν μέσα στο παρκέ που είναι εντελώς εντυπωσιακά, δείχνουν πανέτοιμοι συνολικά να κυριαρχήσουν.

Σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, βάζουν τα ονόματα τους δίπλα σε αυτά του Τζόρνταν, του Σακίλ, του Κόμπι και πολλών άλλων και δείχνουν ότι το παιχνίδι έχει περάσει στα δικά τους χέρια. Μπορεί να μην είναι έτοιμοι να οδηγήσουν τις ομάδες τους, αλλά είναι πανέτοιμοι να κυριαρχήσουν με τις εμφανίσεις τους μέσα στο παρκέ.

Δίχως να ξεχνάμε τους υπόλοιπους και με το ταλέντο να ξεχωρίζει υπάρχει αυτή η συγκεκριμένη πεντάδα που αποτελεί ξεχωριστή κουβέντα μόνη της. Δεν είναι μόνο το ταλέντο που κάνει αυτά τα παιδιά να ξεχωρίζουν, αλλά φαίνεται πως πλέον ωριμάζουν πιο γρήγορα και είναι πανέτοιμοι να βγουν μπροστά. Το επιδιώκουν και αυτό είναι κάτι που «τραβάει» τα βλέμματα ειδικά την φετινή σεζόν στο ΝΒΑ.

  • ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Τα λόγια είναι λίγο φτωχά για να περιγράψουν αυτά που κάνει ο Λούκα στο ΝΒΑ. Το παιδί αυτό είναι ευλογημένο με ταλέντο και ο ουρανός είναι το ταβάνι του. Πήγε στο ΝΒΑ ως MVP της Euroleague, αποτελεί προϊόν του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μαζί με τον Αντετοκούνμπο είναι οι δύο που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση μας.

Ο Ντόντσιτς μετά την περσινή εξαιρετική του σεζόν και το βραβείο του καλύτερου ρούκι συνεχίζει με πατημένο το γκάζι και γράφει ιστορία κάθε βράδυ. Είναι μόλις 20 χρονών και αυτά που κάνει στο παρκέ δεν χωρούν σε λέξεις. Είναι αποτελεσματικός, κάνει τα triple double με τρομαχτική συνέπεια, προσφέρει θέαμα και αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της λίγκας.

Το δώρο που έγινε στους Μάβερικς είναι από άλλο επίπεδο και πλέον μετά τον Νοβίτσκι έχουν ακόμα έναν παίκτη από την Ευρώπη που δείχνει ικανός να γράψει ακόμα πιο λαμπρή ιστορία, αν αυτό είναι δυνατόν. Το Ντάλας επιστρέφει στην ελίτ των ομάδων του ΝΒΑ και ο βασικός λόγος είναι ο ξανθομάλλης Σλοβένος, που βάζει το όνομα του φαρδιά πλατιά δίπλα σε εκείνα των μύθων του ΝΒΑ και δείχνει πανέτοιμος από όλες τις απόψεις να κυριαρχήσει στην λίγκα, όντας ο επόμενος μεγάλος ηγέτης της.

  • ΤΡΕΙ ΓΙΑΝΓΚ

Ο... συνοδοιπόρος του Λούκα Ντόντσιτς στην λίγκα, αφού μαζί ξεκίνησαν πέρυσι την πορεία τους και μαζί πορεύονται στις προσωπικές επιτυχίες. Ο Γιανγκ είναι ένα όνομα που έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση, αφού... καταθέτει το ταλέντο του σε μια ομάδα που είναι κακή. Οι Χοκς δεν μπορούν να τον βοηθήσουν να λάμψει και εκείνος το κάνει μόνο μέσα από προσωπικές ενέργειες.

Ο Γιανγκ είναι αδιανόητα ταλαντούχος, χαίρεται το παιχνίδι και κάνει πράγματα μέσα στο παρκέ που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Έχει θράσος, έχει ικανότητες και ο συνδυασμός αυτός τον βοηθά να είναι απόλυτα ξεχωριστός.

Είναι ένας από τους πιο fun to watch παίκτες και πολλοί τον έχουν βάλει στην ίδια κουβέντα με τον Άλεν Άιβερσον, αφού το θράσος του στο παρκέ και η φιλοσοφία του πάνω στο παιχνίδι έχει κάτι από την ανεμελιά του θρύλου των Σίξερς. Σίγουρα χρειάζεται καλύτερους συμπαίκτες, αλλά και αυτός στα 20 του δείχνει το ταλέντο του και μάλιστα με θράσος. Άλλωστε σε ερώτηση που του έγινε για το πέρασμα της μπάλας κάτω από τα πόδια των αντιπάλων του, η απάντηση που έδωσε είναι... να τα κλείσουν.

  • ΖΑΙΟΝ ΟΥΙΛΙΑΜΣΟΝ - ΤΖΑ ΜΟΡΑΝΤ

Οι δύο φίλοι έχουν ξεκινήσει την πορεία τους μαζί από παιδιά και πλέον μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την λίγκα. Ο Ζάιον Ουίλιαμσον έδωσε νέα πνοή στους Πέλικανς το καλοκαίρι, αφού η φυγή του Άντονι Ντέιβις πλήγωσε την Νέα Ορλεάνη, αλλά στο πρόσωπο του νεαρού είδαν το μέλλον όλου του οργανισμού.

Τον επέλεξαν στο Νο.1 στο ντραφτ και πίστεψαν σε αυτόν και το ταλέντο του. Ο Ζάιον μπορεί να στάθηκε υπερβολικά άτυχος και να έχασε την έναρξη της σεζόν, αλλά επέστρεψε και είναι... ισοπεδωτικός. Ο νεαρός ρούκι δείχνει δείγματα του ταλέντου του σε κάθε ευκαιρία, δείχνει ικανός να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο και ήδη έχει προλάβει να βάλει και αυτός το όνομα του στην ιστορία.

Είναι σίγουρο ότι το μέλλον του ανήκει, αν και φροντίζει συχνά πυκνά να θυμίζει ότι είναι μόλις 19 ετών και χρειάζεται ψυχραιμία από τον περίγυρο. Η μετάβαση από το κολέγιο στο ΝΒΑ δεν είναι εύκολη και αυτό το συνειδητοποιεί άμεσα.

Η αδυναμία της σεζόν πάντως είναι ο Τζα Μοράντ και αυτά που κάνει μέσα στο παρκέ. Ο νεαρός είναι πολύ κοντά στο βραβείο του ρούκι της σεζόν και πως να το χάσει, αφού αυτά που κάνει μέσα στο παρκέ σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Ο πιτσιρικάς είναι ο βασικός λόγος που οι Γκρίζλις κάνουν μια σεζόν που ούτε οι ίδιοι θα πίστευαν και ο Τζα έχει καταφέρει με τις απίστευτες φάσεις που δημιουργεί να τραβήξει τα βλέμματα για τον εαυτό του και την ομάδα του.

Οι εντυπωσιακοί ρούκις δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά να ονειρεύονται, να πιστεύουν και να δουλεύουν σκληρά για να πάρουν την ευκαιρία τους.

  • ΤΖΕΙΣΟΝ ΤΕΙΤΟΥΜ

Ο Τέιτουμ μπορεί να είναι περίπου δύο χρόνια μεγαλύτερος από τους υπόλοιπους, αλλά και αυτός φέτος κάνει μια χρονιά μοναδική. Έγινε ντραφτ το 2017 και μέσα σε δύο χρόνια έχει καταφέρει να είναι εντυπωσιακός και να αφήνει τρομερές υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο νεαρός άσος των Σέλτικς οδηγεί την ομάδα του σε μια εξαιρετική σεζόν φέτος και σε αυτήν φροντίζει να είναι πρωταγωνιστής. Με 23.6 πόντους είναι 15ος σκόρερ της λίγκας, κατεβάζει 7.1 ριμπάουντ και έχει και 3 ασίστ, ενώ η Βοστόνη άφησε πίσω της τα περασμένα χρόνια και πλέον είναι εδώ για να παλέψει για τους Τελικούς.

Ο Τέιτουμ μπορεί να λάμψει στα επόμενα χρόνια και να είναι εκείνος που θα βοήθησε και τους λίγο μικρότερους, όλοι μαζί να οδηγήσουν την λίγκα σε μια νέα λαμπρή εποχή.

Σίγουρα η παραπάνω πεντάδα είναι μια πεντάδα παικτών μέχρι 22 ετών, με τον Τέιτουμ μόνο να κλείνει πριν από μερικές ημέρες τα 22 του χρόνια, ενώ που ξεχωρίζει με το ταλέντο και την ποιότητα της. Από κοντά και με... μπόλικο ταλέντο στις αποσκευές τους είναι ο Γκίλτσιους - - Αλεξάντερ, ο Τζάρεν Τζάκσον, ο Μπάρετ, που δυσκολεύεται στο περιβάλλον τον Νικς, ενώ ας μην ξεχνάμε και τους Φοξ, Ίνγκραμ, Μίτσελ, Μπεν Σίμονς, Εμπίντ, Αντεμπάγιο, που όλοι μαζί δημιουργούν μια βάση ταλέντου, που δείχνει ότι η λίγκα μπορεί να είναι αισιόδοξη για το μέλλον της.

 

NBA Τελευταία Νέα