Τζαζ: Μην υποτιμάτε τους Μορμόνους! (pics & vids)

Τζαζ: Μην υποτιμάτε τους Μορμόνους! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Τζαζ: Μην υποτιμάτε τους Μορμόνους! (pics & vids)

bet365

Οι Τζαζ δεν πτοήθηκαν από την... κοιλιά τους, επέστρεψαν με 3 σερί νίκες και το gazzetta.gr γράφει την την ομάδα που έχει βάλει σταθερές βάσεις από πέρυσι με σκοπό να εκπλήξει κόσμο στα φετινά playoffs.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η περσινή σεζόν βρήκε τη Γιούτα στα playoffs, εκεί όπου δεν μπόρεσε να περάσει τον πρώτο γύρο και αποκλείστηκε από τους Ρόκετς.

Φέτος στο ξεκίνημα της σεζόν οι περισσότεροι περίμεναν να βρίσκεται πάλι στην postseason, όμως λίγοι φαντάζονταν να φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Το gazzetta.gr γράφει για την καλοδουλεμένη μηχανή του Σνάιντερ, η οποία με μπροστάρηδες τους Μίτσελ, Γκομπέρ και Μπογκντάνοβιτς, έδειξε ανεπηρέαστη από την κοιλιά των 5 ηττών και απάντησε με 3 στα 3 στα τελευταία ματς.

Οι Μορμόνοι θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά που άφησαν στη μέση πέρυσι και ψάχνουν τρόπο να κάνουν φασαρία στην φετινή postseason.

Οι τρεις σωματοφύλακες

Η Γιούτα βασίζεται κατά κύριο λόγο στους Μίτσελ Γκομπέρ και Μπογκντάνοβιτς. Είναι η μαγική τριάδα που κινεί τα νήματα.

Ο Μίτσελ είναι ο πιο χαρισματικός παίκτης της ομάδας και κορυφαίος σκόρερ. Μετρά 24.3 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ. Έχει στο μυαλό του παραπάνω το σκοράρισμα και αφήνει λίγο πίσω τη δημιουργία.

Κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος στη λίγκα και πλέον θεωρείται επιπέδου all star. Kαι όχι μόνο θεωρείται, είναι κιόλας. Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί στην γιορτή των κορυφαίων.

Eξαιρετικός κλέφτης που μετρά 1.2 ανά ματς και 2ος καλύτερος στο ranking πίσω από τον Γκομπέρ που κάνει θραύση και στην άμυνα.

Δεν μπορείς να μην σταθείς στον πύργο από τη Γαλλία. Ο Ρούντι έχει καθιερωθεί στη λίγκα σαν ένα σημείο αναφοράς κοντά στη ρακέτα που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος για όλους τους αντιπάλους.

Για 2 σερί σεζόν έχει πάρει στα χέρια του το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού.

Ο Γάλλος σέντερ σκοράρει 15.7 πόντους μέσο, ενώ κάνει θραύση σε ριμπάουντ (14.5) και μπλοκ (1.9). Με τον Γκομπέρ στο παρκέ, όλα είναι πιο εύκολα για την αρμάδα του Σνάιντερ. Η ρακέτα είναι ναρκοπέδιο για τους αντιπαλους

Πάμε και στον Μπόγιαν που ήρθε το καλοκαίρι και βελτίωσε ακόμα περισσότερο την ομάδα με το εξαιρετικό σουτ και την ικανότητα του στον επιθετικό τομέα.

Έχει 21.3 πόντους ανά παιχνίδι και σουτάρει με το εντυπωσιακό 42% τρίποντα, εκτελώντας δίχως έλεος τις αντίπαλες άμυνες.

Γουστάρει τρελά να παίρνει την ευθύνη, όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους.

Είναι ένας... φονιάς και το απέδειξε και κόντρα στο Χιούστον, αφού με το τρελό του τρίποντο χάρισε στους Μορμόνους τη νίκη.

Οι υπόλοιποι της καλοκουρδισμένης μηχανής

Πρώτα απ' όλα υπάρχει πανέξυπνος παίκτης που ακούει στο όνομα Τζο Ίνγκλς. Πρώτος πασέρ την ομάδα με 5.1 ανά ματς. Εξαιρετικός πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με 40.3% και έτοιμος να κάνει ότι χρειαστεί για να βοηθήσει την ομάδα του.

Πολλές φορές κατευθύνει όλη την επίθεση των Τζαζ. Σημαντικό ρόλο στο rotation παίζουν και οι Ο'Νίλ, Κλάρκσον, Μουντιέ.

Στον άσσο από τον Κόνλεϊ θα περίμεναν παραπάνω, ωστόσο σε μια ομάδα που έχει Μίτσελ, Γκομπέρ και Μπογκντάνοβιτς είναι δύσκολο να φανεί τόσο πολύ όσο φαινόταν στους Γκρίζλις.

Μετρά 13.5 πόντους και 4.2 ασίστ, αλλά σίγουρα στην postseason o Σνάιντερ περιμένει από αυτόν να ανέβει επίπεδο για να κάνει ακόμα πιο δυνατή την ομάδα.

Ο εξαιρετικός Κουίν Σνάιντερ

Δεν είναι τυχαίος προπονητής ο Σνάιντερ. Η Γιούτα είναι ξεκάθαρα ομάδα προπονητή. Αυτό που βλέπουμε φέτος, δουλεύεται εξαιρετικά αρκετά χρόνια. Ο Κουιν είναι στο τιμόνι των Μορμόνων από το 2014 και έχει βάλει τη σφραγίδα του στον οργανισμό. Τον έχει συμμαζέψει. Είναι άνθρωπος που προσέχει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, κάτι που φαίνεται στα όσα κάνει η ομάδα του στο παρκέ.

Η Γιούτα «καλοκουρδισμένη» μηχανή, η οποία δεν φοβάται την οποιαδήποτε κατάσταση μέσα στο ματς. Έχει δώσει σε όλους τους παίκτες την δυνατότητα να κατανοήσουν πλήρως τον ρόλο τους στην ομάδα. Ακόμα και ο Κλάρκσον που ήρθε πριν λίγο καιρό, προσαρμόστηκε πλήρως και οι Τζαζ έτρεξαν απίθανο σερί.

Οι Τζαζ είναι ομάδα που έχει ξεκάθαρες αρχές στο παιχνίδι της. Η μπάλα κυκλοφορεί πολύ γρήγορα, το passing game είναι ένα από τα μυστικά της. Δεν υπάρχει hero ball, όπως σε άλλες ομάδες.

Πρώτα είναι η ομάδα και για αυτό τον λόγο είναι τόσο ψηλά στην βαθμολογία του ΝΒΑ. Τον εμπιστεύονται πολύ στη Γιούτα και τον έχουν αφήσει από το ξεκίνημα να δουλέψει με απόλυτη ηρεμία για να οδηγήσει το franchise ψηλά. Θα τον έχουν για πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας.

Η κορυφαία ομάδα της λίγκας στα τρίποντα

Οι Τζαζ κάνουν παπάδες πίσω από τη γραμμή και σουτάρουν με 38.7%! Φυσικά είναι στην κορυφή της λίστας.

Αυτό το ποσοστό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο εξαιτίας των εξαιρετικών σουτέρ που διαθέτουν.

Σε αυτό κλειδί είναι η νοοτροπία της ομάδας στην επίθεση και η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας που βγάζει πολλά ελεύθερα σουτ.

Οι Τζαζ μοιράζονται εξαιρετικά της επιθέσεις και ποτέ δεν θα τσιγκουνευτούν την έξτρα πάσα.

Διαθέτουν 4 παίκτες που σουτάρουν με πάνω από 40% και άλλους 4 πάνω από 35%

Ο Νιανγκ σουτάρει με 42.1%, ο Μπογκντάνοβιτς 42.3, ο Ο'Νίλ 41.6%, ο Ίνγκλς 40.3%, ο Κλάρκσον με 37.4%, ο Μουντιέ 36.6%, ο Κόνλεϊ 36.1 και ο Μίτσελ 36%!

Αντέδρασαν έξοχα στις 5 σερί ήττες

Οι Μορμόνοι έκαναν... κοιλιά από τις 28 Γενάρη μέχρι τις 6 Φλεβάρη.

Σε αυτό το διάστημα έπαιξαν 5 ματς και δεν μπόρεσαν σε κανέναν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι.

Τα έχασαν όλα κατά σειρά με Ρόκετς, Σπερς, Νάγκετς, Μπλέιζερς και Νάγκετς. Πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται αν θα συνεχιστεί αυτό και θα βγουν στην επιφάνεια μεγαλύτερα προβληματα.

Όμως η Γιούτα έδωσε τις απαντήσεις της στο γήπεδο.

Κράτησε την ψυχραιμία της, έκλεισε τα αυτιά της και έγραψε 3 σερί νίκες, φέρνοντας και πάλι την ηρεμία στον πλανήτη των Τζαζ.

Καθάρισαν τους Μπλέιζερς (ένα ματς που ο Λίλαρντ φωνάζει και έχει δίκιο γιατί η διαιτησία έπαιξε τον ρόλο της στην διαμόρφωση του αποτελέσματος), τους Ρόκετς και τους Μάβερικς. Μάλιστα τους 2 τελευταίους του υπέταξαν εκτός έδρας.

Όποιος τους υποτιμήσει, θα το πληρώσει

Ακόμα έχουμε λίγο χρόνο για την έναρξη των playoffs, ωστόσο η συνολική εικόνα της Γιούτα, δείχνει πως θα είναι στην postseason, ενώ θα παλέψουν να πάρουν και το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Σνάιντερ έχει δημιουργήσει ένα... καλοδουλεμένο σύνολο που σίγουρα διψά για διάκριση στα playoffs και θα πληγώσει όποιον το υποτιμήσει.

Μην ξεγράφετε τους Μορμόνους, πέρασαν μια μίνι κρίση, επέστρεψαν δριμύτεροι και πλέον θέλουν να πατήσουν γκάζι για να μπουν με τον καλύτερο τρόπο στην postseason.

 

NBA Τελευταία Νέα