Τεντόγλου: Επέστρεψε στην Ελλάδα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον (vid)

Newsroom
 Τεντόγλου: Επέστρεψε στην Ελλάδα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον (vid)

bet365

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο Μίλτος Τεντόγλου, που επέστρεψε από το Γιουτζίν και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, έχοντας στις αποσκευές του το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα από το Γιουτζίν των ΗΠΑ, έχοντας στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο ολυμπιονίκης του μήκους και τα άλλα μέλη της εθνικής ομάδας, που ταξίδεψαν από τη δυτική πλευρά των ΗΠΑ, μέσω Άμστερνταμ, έφθασαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με καθυστέρηση μιας και πλέον ώρας.

Εκεί ήταν για να τους υποδεχθούν οι δικοί τους άνθρωποι και από πλευράς ΣΕΓΑΣ η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Γιατρουδάκης, και ο ταμίας Γιάννης Λιουμπάς.

ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά θα κάνει ένα ολιγοήμερο διάλειμμα, πριν επιστρέψει στις προπονήσεις, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται με τα Diamοnd League και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου στο Μόναχο.

ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Μαζί με τον Μίλτο Τεντόγλου στην Αθήνα επέστρεψαν οι: Χρήστος Φραντζεσκάκης, Σπυριδούλα Καρύδη, Κυριακή Φιλτισάκου, Μιχάλης Αναστασάκης, Σταματία Σκαρβέλη, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Κωστής Παπαμαρκάκης, Φώτης Στεφανή και Μανώλης Καραγιάννης.

Τεντόγλου: «Τελικά είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου»


Στις δηλώσεις του ο Μίλτος Τεντόγλου, τόνισε πως βλέποντας μετά τον αγώνα ξανά τα άλματά του, τόνισε πως τελικά έμεινε ευχαριστημένος από την παρουσία του στον τελικό του μήκους.

«Έκανα έναν καλό αγώνα στο παγκόσμιο. Οι πρώτες μου δηλώσεις ήταν λάθος να πω την αλήθεια, μόλις είδα τα άλματά μου, τα οποία δεν είχα δει στις πρώτες μου δηλώσεις, ήμουν κι εγώ ευχαριστημένος με την εμφάνισή μου. Έκανα πολύ καλό αγώνα, σωστά άλματα, ήταν όλα τέλεια λίγο έχανα στην προσγείωση, αλλά δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή στον αγώνα. Και δεν το κατάλαβε ούτε ο προπονητής, γιατί δεν καθόταν σε καλό σημείο για να έχει σωστή ορατότητα.

Είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου τελικά. Οι προσγειώσεις δεν οφειλόταν μόνο σε μένα. Η άμμος ήταν η λευκή, είναι πολύ μαλακή και δυσκολεύτηκα πολύ να κάνω την προσγείωσή μου. Εμείς δεν έχουμε τέτοια άμμο. Βουλιάζει πάρα πολύ και χάνεις εκατοστά χωρίς λόγο“, είπε ο Τεντόγλου και σχολίασε για την απώλεια του χρυσού μεταλλίου.

Πιο πολύ με πείραξε που είχα την ευκαιρία να απαντήσω και δεν τα κατάφερα. Ήταν σταθερά τα άλματα μου και η φόρα μου, αλλά και η τεχνική μου στο διάδρομο. Χαίρομαι που κατάφερα να κατακτήσω το πρώτο μετάλλιο της χώρας μου στο αγώνισμα. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη. Όταν ξεκίνησα το έκτο άλματα σκέφτηκα πως μπορώ να το κάνω, ωστόσο δεν ήξερα πώς να σώσω το θέμα της προσγείωσης. Θα έπρεπε να κάνω κάτι πολύ ακραίο για να το σώσω, να πάω δηλαδή για άλμα στα 8,80μ. για να βγει το 8,40 μετρά. Ίσως αν είχα προπονηθεί σε αυτή την άμμο να ήξερα πώς να αντιδράσω».

Αναφορικά με τις μετέπειτα υποχρεώσεις του, είπε: «Συνεχίζω με τα δύο Diamond League και το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είμαι σε καλή κατάσταση και περιμένω να βγει μια καλή επίδοση».

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα