Τεντόγλου: Γιατί το πρώτο του άλμα χρεώθηκε άκυρο

Τεντόγλου: Γιατί το πρώτο του άλμα χρεώθηκε άκυρο

bet365

Η αλλαγή κανονισμού από το 2021 για τα άλματα στο μήκος, έβγαλε άκυρο το πρώτο άλμα του Τεντόγλου.

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει το πρώτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Το πλάνο δείχνει ξεκάθαρα τον Ελληνα άλτη να μην πατάει την πλαστελίνη, ωστόσο χρεώθηκε άκυρο, προκαλώντας απορίες σε πολλούς, ακόμη και πρώην επαγγελματίες αθλητές.

Ωστόσο, το άλμα σωστά χρεώθηκε άκυρο καθώς ο κανονισμός έχει αλλάξει από τον Νοέμβριο του 2021. Μέχρι τότε, ο αθλητής θα έπρεπε να αφήσει σημάδι στην πλαστελίνη για να χρεωθεί με άκυρο άλμα.

Αυτό δεν ισχύει πλέον και άκυρο θεωρείται ένα άλμα όταν το πέλμα κατά την απογείωση, «διαπεράσει το κατακόρυφο επίπεδο που ορίζει η γραμμή απογείωσης με οποιοδήποτε τμήμα του ποδιού ή του παπουτσιού του, είτε τρέχοντας χωρίς να πραγματοποιήσει άλμα, είτε κατά την εκτέλεση του άλματος» όπως αναφέρει στον κανονισμό της η Παγκόσμια ομοσπονδία.

Το παπούτσι λοιπόν του Μίλτου, έστω και οριακά, φαίνεται να διαπερνά στον αέρα το όριο που χωρίζει την πλαστελίνη από την υπόλοιπη βαλβίδα και γι’ αυτό μετρήθηκε άκυρο.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα