Kαραλής: Νέα «πτήση» με 6,00μ. στο Μondo Classic στην Ουψάλα (vid)

Δημήτρης Ντζάνης
O Εμμανουήλ Καραλής

bet365

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν υπέροχος και στο Μondo Classic στην Ουψάλα και στο μίτινγκ του Αρμάντ Ντουπλάντις, έχοντας άλμα στα 6,00μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει απτόητος τις υψηλές πτήσεις μέσα στο 2025. Ο 25χρονος πρωταθλητής έλαμψε και στο Μondo Classic στην Ουψάλα, το μίτινγκ επί κοντώ ανδρών που διοργανώνει ο Αρμάντ Ντουπλάντις και με άλμα στα 6,00μ. κατέλαβε τη 2η θέση.

Στον πρώτο του αγώνα μετά το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, o Καραλής ξεπέρασε για 4η φορά στην καριέρα του και 3η μέσα στη σεζόν τα 6,00μ.

Μένοντας μόνος στον αγώνα, με τον Ντουπλάντις, ο Καραλής δοκίμασε τρεις φορές στα 6,05μ., για να βελτιώσει ξανά το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ των 6.02μ., που πέτυχε στις 28 Φεβρουαρίου στο Κλερμόν-Φεράν.

Σε ένα πολύ δυνατό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Καραλής άρχισε από τα 5,65μ. και πέρασε εντυπωσιακά το ύψος στη 2η προσπάθεια και ήταν ο πρώτος που ξεπέρασε με το 1ο άλμα τα 5,80μ. Επτά αθλητές συνέχισαν στα 5,90μ., με τους Ντουπλάντις και Κέντρικς να περνούν με την 1η προσπάθεια.

Ο Καραλής και ο Αυστραλός, Μάρσαλ ακολούθησαν, περνώντας με το 2ο άλμα τα 5,90μ., με τον Τιμπό Κολέ να γίνεται ο 5ος της παρέας, ξεπερνώντας με την 3η το ύψος.

Το ξεκαθάρισμα έγινε στα 6,00μ., με τον Αρμάντ Ντουπλάντις να το «καθαρίζει» με την πρώτη. Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν ο μόνος που ακολούθησε τον Ντουπλάντις, ξεπερνώντας με την 3η προσπάθεια τo ύψος.

Ο πήχης στη συνέχεια ανέβηκε στα 6,05μ. με τον Ντουπλάντις να συνεχίζει τα αλάνθαστα άλματά του και τον Καραλή να μην τα καταφέρνει, αν και το 3ο άλμα του ήταν αρκετά καλό.

O Ντουπλάντις έπειτα δοκίμασε τρεις φορές στα 6.28μ., με στόχο το 12ο παγκόσμιο ρεκόρ στην καριέρα του, χωρίς να το πετύχει μπροστά στους συμπατριώτες του.

Το Top 5 του Καραλή

  • 6,02μ. Κλερμόν-Φεράν 28/2/2025
  • 6,01μ. Πειραιάς 22/2/2025
  • 6,00μ. Χορζόφ 25/8/2024
  • 6,00μ. Ουψάλα 13/3/2025
  • 5,94μ. Βερολίνο 14/2/2025

@Photo credits: eurokinissi, Αντώνης Νικολόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα