Στίβος: Τέλη του 2024 θα μπει δοκιμαστικά ζώνης απογείωσης αντί βαλβίδας στο μήκος

Ο Μίλτος Τεντόγλου

bet365

Στα τέλη του 2024 θα δοκιμαστεί η ζώνη απογείωσης αντί της βαλβίδας στο μήκος, όπως ενημέρωσε η Παγκόσμια ομοσπονδία.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου έστειλε εγκύκλιο στις εθνικές ομοσπονδίες, άρα και στον ΣΕΓΑΣ, σχετικά με τις αλλάγες που σκοπεύει να εφαρμοσεί στους ερχόμενους αγώνες.

Σε αυτή την εγκύκλιο ανέφερε πως η ζώνη απογείωσης στο μήκος (take off zone), που θέλουν να αντικαταστήσει τη βαλβίδα, θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε αγώνα στο τέλος του 2024. Η ομοσπονδία τόνισε πως η εφαμοργή αυτής της ζώνης σε επίσημους αγώνες δεν θα γίνει πριν το 2026, οπότε και έχουν ανακοινώσει πως επιθυμούν να δουν αυτή τη νέα ιδεά να εφαρμόζεται καθόλικα αφού πρώτα τη δεχθούν οι αθλητές/τριες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως είναι αρκετοί αυτοί που έχουν ήδη διαφωνήσει με την εφαρμογή αυτής της ιδεάς και τη μεγάλη αλλαγή του αγωνίσματος, με πρώτο τον κορυφαία άλτη του μήκους αυτή τη στιγμή, τον Μίλτο Τεντόγλου ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως αν όντως βγάλουν τη βαλβίδα τότε ο ίδιος θα σταματήσει να κάνει μήκος και θα ξεκινήσει τριπλούν. Σημαντικό είναι πως με τη διαφωνία του Τεντόγλου συμφώνησαν αρκετοί συναθλητές του αλλά και ο θρυλικός Καρλ Λούις.

Παράλληλα, η Παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε πως από το επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου (Τόκιο 2025) οι τελικοί στα αγωνίσματα από τα 100μ έως και τα 800μ αλλά και τα εμπόδια θα γίνονται με εννιά αθλητές αντί για οχτώ, όπως ισχύει σήμερα. Στους τελικούς, πλέον, δεν θα ισχύει η πρόκριση με χρόνο αλλά θα γίνονται τρεις ημιτελικοί και θα περνούν απετυθείας οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά. Η συγκεκριμένη αλλαγή απαιτεί και στάδια εννέα διαδρομών, πράγμα που θα αποτελεί προϋπόθεση για να αναλάβει κάποια χώρα μία τέτοια διοργάνωση.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα