Aυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Μαρινάκου και Σταμούλης οι νικητές στα 10χλμ

Κώστας Ευθυμιάδης
Οι νικήτριες στο 10αρι του μαραθωνίου

bet365

Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε με πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου για τα 10χλμ τα οποία άνοιξαν την αγωνιστική αυλαία στον φετινό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Στο 10άρι των ανδρών, ο Νίκος Σταμούλης «έκοψε» πρώτος την κορδέλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Με χρόνο 31:19 o 21χρονος πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής, όσο ο Γιώργος Σταμούλης (AΟ Παλαιού Φαλήρου) τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 31:34 ενώ ο Τσέχος Γιάνις Μάτς τερμάτισε τρίτος με 33:41.

Ο Σταμούλης πανηγυρίζει

Νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Σταμούλης και ακολούθησε ο Μανώλης Πουρίκας (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 32.06 και στην τρίτη ο Αλέξανδρος Σούκουλης (Παναξιακός) 32.23.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μία από τις πιο ωραίες διοργανώσεις στη χώρα, ο κόσμος μας εμψύχωνε στον δρόμο και μας βοήθησε σε όλη τη διαδρομή. Ο επόμενος στόχος είναι ο ανώμαλος δρόμος την επόμενη εβδομάδα στα Τρίκαλα και για τη συνέχεια της σεζόν έχω στόχο να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ στα 5χλμ. και στα 10χλμ.» ανέφερε ο νικητής της κούρσας.

Three-Peat από Μαρινάκου

Η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, Αναστασία Μαρινάκου, ήταν αυτή που μπήκε πρώτη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και πήρε τη νίκη στον αγώνα δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ, απολαμβάνοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, που επανήλθε από τραυματισμό, διένυσε την απόσταση σε 34:10 και κατάφερε να νικήσει για τρίτη διαδοχική φορά τον τίτλο στο αγώνισμα, δείχνοντας πως παρά την ταλαιπωρία της από τον τραυματισμό έχει επιστρέψει και θα μας απασχολήσει μέσα στη σεζόν.

H Aναστασία Μαρινάνου τερματίζει

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παίρνω τη νίκη στο 10άρι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Είχα έναν τραυματισμό που τον είχα πραγματικά για έναν χρόνο, καθώς τη μισή χρονιά έτρεχα για τον τραυματισμό και την άλλη μισή έκανα αποκατάσταση γιατί… είχα πάρει το πόδι μου στο χέρι. Είχα φτάσει σε σημείο να νομίζω πως δεν θα ξανατρέξω. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είμαι με δυόμιση μήνες προετοιμασία. Στον ημιμαραθώνιο που έτρεξα πριν από τρεις εβδομάδες, που τον έτρεξα και πρώτη φορά, μου βγήκε πάρα πολλή κούραση και δεν κρύβω ότι είχα ένα άγχος για τον αγώνα και εν ήξερα καθόλου πως θα μου βγει. Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, θέλω πραγματικά να προσπαθήσω να πάω Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι το όνειρό μου. αλλά δυστυχώς δεν είμαι τόσο τυχερή. Γενικά είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δεν έχω κάνει ούτε το 50% από όσα μπορώ να κάνω και γι’ αυτό συνεχίζω. Θέλω να κάνω αυτό που μου αξίζει» ανέφερε η πρωταθλήτρια των αποστάσεων.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ειρήνη Τσουπάκη με χρόνο 34:55, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Κατερίνα Κουτλή με 35:56, η οποία πέρυσι ήταν τέταρτη και φέτος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

 

Τελευταία Νέα