Μαραθώνιος Βοστόνης: Ρομποτικό σκυλί στον αγώνα για την ασφάλεια

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τρομοκρατική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης. Ήταν 15 Απριλίου 2013 όταν από έκρηξη δύο βομβών στη γραμμή τερματισμού, έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 183 τραυματίστηκαν, αρκετοί από τους οποίους ακρωτηριάστηκαν.
Το πρωί της Δευτέρας (17/4), απόγευμα για την Ελλάδα, δόθηκε η εκκίνηση στον 127ο μαραθώνιο της Βοστόνης, με τον Ελίουντ Κιπσόγκε να δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στον ξακουστό μαραθώνιο.
Check it out: a Boston Dynamics robot has been deployed by law enforcement at the #BostonMarathon pic.twitter.com/KMj5HQZCyS
— The Boston Globe (@BostonGlobe) April 17, 2023
Τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια από τις τοπικές αρχές και την παράσταση από τους δρομείς να κλέβει ένα ρομποτικό σκυλί. Δημιούργημα της Boston Dynamics, ρίχτηκε στον αγώνα για τη μεγαλύτερη ασφάλεια στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού.
First across the start line today in Hopkinton? The FBI’s robotic dog. #WCVB pic.twitter.com/vUzTtqLbk7
— Josh Brogadir (@JoshBrogadirTV) April 17, 2023
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.