Στίβος: Ξεκινά τη σεζόν η Στεφανίδη, συνεχίζουν στο εξωτερικό Καραλής και Δουβαλίδης

Newsroom
Στίβος: Ξεκινά τη σεζόν η Στεφανίδη, συνεχίζουν στο εξωτερικό Καραλής και Δουβαλίδης

bet365

Η αγωνιστική δράση ξεκινά για τη χρυσή Ολυμπιονίκη του επί κοντώ, από το δημοφιλές μίτινγκ της Βοστόνης.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, θα ξεκινήσει τους αγώνες της στον κλειστό για το 2023 από το δημοφιλές μίτινγκ της Βοστόνης new balance Indoor Grand Prix. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, που προέρχεται από μία ακόμη πολύ καλή σεζόν στον ανοιχτό του 2022, θα ξεκινήσει αγώνες από τις ΗΠΑ αφού στη συνέχεια θα αγωνιστεί και στη Νέα Υόρκη (11/2), ενώ στο μίτινγκ της Βοστόνης θα συναντήσει τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Τόκιο Κέιτι Μουν (πρώην Ναζότ). Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 4/2 (23:00 ώρα Ελλάδος). Η Στεφανίδη θα συνεχίσει τη σεζόν της με τα μίτινγκ του Λιεβάν (15/2) και Μπέρμιγχαμ (25/2) πειν ταξιδέψει για την Τουρκία και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Παράλληλα, ο πρωταθλητής του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής θα συνεχίσει τους αγώνες του στο εξωτερικό. Ο 23χρονος άλτης θα συμμετάσχει στο μίτινγκ του Λοτζ, στην Πολωνία, που είναι προγραμματισμένο για τις 4/2. Ο Καραλής θα επιδιώξει εκεί να βρει τον ρυθμό του καθώς μόλις 4 μέρες αργότερα (8/2) θα αγωνιστεί και στο μίτινγκ του Τόρουν.

Στο μίτινγκ του Λοτζ, και τα 60μ με εμπόδια, θα συμμετάσχει και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των εμποδίων, Αναΐς Καραγιάννη, που μετά από προετοιμασία στη Νότια Αφρική αποφάσισε να ξεκινήσει τη σεζόν του κλειστού έχοντας βλέψεις για το ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Επίσης, στο μίτινγκ του Μιραμάς στη Γαλλία και τα 60μ με εμπόδια θα αγωνιστεί την Παρασκευή 3/2 ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο πρωταθλητής των εμποδίων, μετά από δύσκολη προετοιμασία, έχει ξεκινήσει να μπαίνει όλο και πιο δυνατά σε αγωνιστικό ρυθμό. Την ίδια μέρα, στο Έρφουρτ της Γερμανίας, θα αγωνιστεί η Ειρήνη Βασιλείου στα 800μ με στόχο τη βελτίωση του ρεκόρ της (2:10.94).

Στο μίτινγκ κλειστού της Γάνδης το Σάββατο (4/2) θα υπάρξει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Η Ανθή Κυριακοπούλου μετά το ατομικό ρεκόρ στα 800μ (2:06.83) στο μίτινγκ της Βουδαπέστης θα τρέξει 1.500μ με στόχο να κυνηγήσει κι εκεί το ρεκόρ της. Ο Χρήστος Κοτίτσας θέλει να βελτιώσει το 1:51.12 στα 800μ από το μίτινγκ της Βαρκελώνης. Νωρίτερα στην ημέρα θα αγωνιστεί στο ίδιο αγώνισμα ο Χάρης Ξενιδάκης, που προέρχεται από το 1:50.48 (ατομικό ρεκόρ) της περασμένης εβδομάδας. Η Άρτεμις Αναστασίου άνοιξε τη σεζόν στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά με 7.54 στα 60μ και 17.35 στα 150μ και στη Γάνδη θα δοκιμάσει εκ νέου στα 60 μέτρα. Στα 800 μ. θα αγωνιστούν ακόμη η Κατερίνα Κουτλή και ο Χαράλαμπος Λαγός. Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει ο Μάριος Αναγνώστου. Ο ανερχόμενο αθλητής των αποστάσεων θα αγωνιστεί στα 3.000 μέτρα.

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα μετά το πέρασμα στις ημερίδες της Θεσσαλονίκης, θα κάνει το πρώτο της πένταθλο στο μίτινγκ του Ταλίν. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ προετοιμάζεται για τους αγώνες της θερινής περιόδου και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα