Στίβος: Πρεμιέρα Τεντόγλου, συνέχεια για Καραλή και τρεις ακόμη άλτες στη Σουηδία

Newsroom
Στίβος: Πρεμιέρα Τεντόγλου, συνέχεια για Καραλή και τρεις ακόμη άλτες στη Σουηδία

bet365

Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον και αρκετούς Έλληνες πρωταθλητές θα διεξαχθούν αύριο (2/2) δύο μίτινγκ στη Σουηδία.

Αύριο (2/2) κάνει την πρεμιέρα του στον κλειστό στίβο για το 2023 ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, μετά από ήδη δύο εβδομάδες στη Σπάλα της Πολωνίας όπου βρίσκεται για προετοιμασία, θα μεταβεί στο Γκέτεμποργκ για να δώσει τον πρώτο του αγώνα μαζί με τον γνωστό του αντίπαλο, τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ. Ο Τεντόγλου μέχρι στιγμής έχει κάνει άλματα μόνο σε προπονητικό πλαίσιο, με καλύτερο το 8.33μ στο κλειστό προπονητήτιο του ΟΑΚΑ ενώ στη Σουηδία έχει σκοπό να κάνει λίγα άλματα, για να «ζεσταθεί» για τη σεζόν που ακολουθεί. Ο Μόντλερ, από την άλλη, έχει ήδη πετύχει άλμα στα 8.19μ έχοντας δείξει σε πολύ καλή κατάσταση ενώ κορυφαία επίδοση στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι το 8.21μ του Αμερικανού Τζερεμάια Ντέιβις. Ο Τεντόγλου, μετά το μίτινγκ στο Γκέτεμποργκ, θα επιστρέψει στην Πολωνία ώστε να αγωνιστεί στο Τόρουν στις 8/2 και έπειτα θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, μετά από ένα φοβερό ξεκίνημα με νέο ατομικό ρεκόρ και την εξαιρετική επίδοση στα 5.83μ, συνεχίζει τους αγώνες του στην Ουψάλα. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί αύριο (2/2) στο μίτινγκ του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ, Μόντο Ντουπλάντις, μαζί με αρκετούς ακόμη κορυφαίους άλτες όπως τους Ολυμπιονίκες Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) και Σαμ Κέντριξ (ΗΠΑ), τους Κέισι Λάιτφουτ (ΗΠΑ), Ερνέστ Ομπιένα (Φιλιππίνες) και άλλους κορυφαίους άλτες. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή, μετά την Ουψάλα, θα συνεχίσει με δύο μίτινγκ στην Πολωνία και συγκεκριμένα το Orlen Cup στην πόλη Λοτζ (4/2) και το Orlen Copernicus Cup στο Τόρουν (8/2).

Παράλληλα, στο ίδιο μίτινγκ με τον Τεντόγλου στο Γκέτεμποργκ θα αγωνιστούν οι άλτες του τριπλούν Νικόλας Ανδρικόπουλος και Ανδρέας Πανταζής, οι οποίοι έχουν κάνει ήδη τα πρώτα επίσημα άλματα της σεζόν με φετινά ρεκόρ 16.32μ και 15.89μ αντίστοιχα. Επίσης, η άλτρια του ύψους Ελευθερία Χριστογεώργου, που είναι αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού όπως και οι δύο άλτες του τριπλούν, θα αγωνιστεί επίσης στο Γκέτεμποργκ με στόχο να βελτιώσει το φετινό ρεκόρ της που είναι 1.75μ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα