Στίβος: Στον Ουκρανό κόουτς του Προτσένκο το βραβείο για το προπονητικό επίτευγμα του 2022

Newsroom
Στίβος: Στον Ουκρανό κόουτς του Προτσένκο το βραβείο για το προπονητικό επίτευγμα του 2022

bet365

Το βραβείο του προπονητικού επιτεύγματος της χρονιάς πήρε ο Ουκρανός προπονητής του Άντριι Προτσένκο, Τζενάντιι Ζουίεβ, από την Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics).

Το πρώτο από τα βραβεία της χρονιάς, που δίνει κάθε χρόνο η World Athletics μετά από ψηφοφορία, δόθηκε στον Ουκρανό προπονητή Τζενάντιι Ζουίεβ και αφορά στο κορυφαίο προπονητικό επίτευγμα του 2022.

Παρά την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, ο Ζουίεβ συνέχισε να προπονεί και να καθοδηγεί σωστά τον πρωταθλητή του ύψους Άντριι Προτσένκο ώστε μαζί να φτάσουν στην κατάκτηση δύο χάλκινων μεταλλίων σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Όρεγκον 2022) και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Μόναχο 2022).

Και οι δύο ζουν στη Χερσώνα και για περίπου πέντε εβδομάδες, μετά τη ρωσική εισβολή, παρέμειναν εκεί και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο και σπιτικό εξοπλισμό να κάνουν προπόνηση. Το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν τα δύο μετάλλια που αναφέρονται παραπάνω.

Ζουίεβ και Προτσένκο προπονούνται μαζί από όταν ο δεύτερος ήταν 13 ετών και... σπρίντερ. Μαζί κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτή τη μεγάλη συλλογή μεταλλίων, με μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωτθαλήματα, ενώ με την καθοδήγηση του Ζουίεβ ο Προτσένκο έχει τα εξαιρετικά ρεκόρ των 2.40μ στον ανοιχτό και 2.36μ στον κλειστό.

Τα υπόλοιπα βραβεία της World Athletics θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει γνωστό ποιος και ποια είναι οι κορυφαίοι αθλητές για το 2022.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα