Αναστασία Μαρινάκου στο Gazzetta: «Το κίνητρο μου είναι πάντα τα όνειρα και οι στόχοι μου»

Newsroom
Αναστασία Μαρινάκου στο Gazzetta: «Το κίνητρο μου είναι πάντα τα όνειρα και οι στόχοι μου»
Λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο της Αθήνας, η Αναστασία Μαρινάκου κάνει στάση στο Gazzetta και μας μιλά για το τρέξιμο, τη διατροφή, αλλά και τις σκληρές προπονήσεις.

Η Αναστασία Μαρινάκου θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού στίβου. Η 26χρονη αθλήτρια συμμετείχε πρόσφατα στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων στα πλαίσια του 39ου Μαραθωνίου της Αθήνας και μάλιστα κέρδισε για δεύτερη φορά. Το μυστικό της, όπως μας είπε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, εκτός από τη σκληρή προπόνηση ήταν και η σωστή διατροφή.

Η Αναστασία Μαρινάκου που σε ηλικία 19 ετών ανακηρύχθηκε κορυφαία νεανίδα αθλήτρια, και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500μ μετά από 30 χρόνια, θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού στίβου. Η 26χρονη αθλήτρια συμμετείχε πρόσφατα στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων στα πλαίσια του 39ου Μαραθωνίου της Αθήνας όπου κέρδισε με χρόνο 33:38 καταρρίπτοντας το περσινό της ρεκόρ διαδρομής. Το μυστικό της, όπως μας είπε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, εκτός από τη σκληρή προπόνηση ήταν και η σωστή διατροφή.

Δίπλα της άλλωστε βρίσκεται η Herbalife Nutrition, η νούμερο ένα εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά, η οποία την βοηθά να ανταπεξέλθει στις δύσκολες και απαιτητικές προπονήσεις.

Τι θυμάσαι από την πρώτη σου επαφή με το τρέξιμο; Σε ποια ηλικία ήταν;

Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι να είμαι ένα δραστήριο παιδί και μου άρεσε πάντα να τρέχω, αλλά νομίζω η ιδέα του αθλητισμού μου μπήκε όταν ήμουν 10 ετών. Στην Χαλκίδα, όπου και μεγάλωσα, είχαν έρθει στο σχολείο μία ομάδα γυμναστών για να μας κάνουν κάποια αθλητικά τεστ και με ξεχώρισαν ως ταλέντο. Στη συνέχεια έστειλαν επιστολή στο σχολείο μου ότι πρέπει να ξεκινήσω στίβο γιατί έχω την προδιάθεση να είμαι πολύ καλή. Η πορεία μου νομίζω ότι τους έχει επιβεβαιώσει καθώς σε ηλικία 19 ετών ανακηρύχθηκα κορυφαία νεανίδα αθλήτρια, ενώ κατέρριψα το πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500μ μετά από 30 χρόνια.

Πριν από λίγες μέρες κέρδισες για 2η φορά τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων στα πλαίσια του 39ου Μαραθωνίου της Αθήνας. Ποια είναι τα συναισθήματά σου και ποιο είναι το εσωτερικό σου κίνητρο;

Ο αρχικός μου στόχος στον διεθνή μαραθώνιο της Αθήνας ήταν να επαναλάβω το περσινό double στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα με ρεκόρ διαδρομής. Ωστόσο, πήρα την απόφαση να τρέξω μόνο τα 10 χιλιόμετρα γιατί το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα στο πόδι μου και δεν ήθελα να το επιβαρύνω περισσότερο με τα δυο αγωνίσματα. Βέβαια παρά τον τραυματισμό μου είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί κατάφερα να ξανά βρίσκομαι στο Kαλλιμάρμαρο και να κόβω πρώτη την κορδέλα του τερματισμού συντρίβοντας το ατομικό μου ρεκόρ, που είναι και ρεκόρ διαδρομής. Το κίνητρο μου είναι πάντα τα όνειρα και οι στόχοι που έχω θέσει να πραγματοποιήσω και σίγουρα ένας από αυτούς είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες το 2023 στο Παρίσι.

Πόσο καιρό είχες ξεκινήσει την προετοιμασία σου και τι περιλάμβανε;

Η προετοιμασία μου ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη με εντατικές προπονήσεις. Επιπλέον για ένα μήνα ταξίδεψα στην Ιταλία για να προπονηθώ στα 2100 μέτρα, διότι οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες λόγω υψομέτρου και για όσους ασχολούμαστε με τους αγώνες ημιαντοχής - αντοχής μας βοηθάει πάρα πολύ, και άλλωστε φάνηκε και από στην επίδοση που έκανα στα 10 χιλιόμετρα πριν λίγες μέρες.

....

Πόσο σημαντική είναι η διατροφή για έναν αθλητή δρομικών αγωνισμάτων;

Η διατροφή για ένα αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό είναι τόσο σημαντική όσο και η προπόνηση. Οι διατροφικές ανάγκες μου σε συγκεκριμένα συστατικά δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο από τα τρόφιμα και για αυτό χαίρομαι που έχω δίπλα μου την Herbalife Nutrition, η οποία είναι 1η εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά και με βοηθάει να ανταπεξέλθω στις δύσκολες και απαιτητικές προπονήσεις μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Herbalife Nutrition διαθέτει εξειδικευμένη σειρά αθλητικής διατροφής για αθλητές και αθλούμενους με μια ευρεία γκάμα προϊόντων για πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της κάθε προπόνησης μου καλύπτοντας τις ανάγκες μου όλο το 24ώρο.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου συμπληρώματα διατροφής;

Οι δικοί μου καθημερινοί σύμμαχοι από την σειρά αθλητικής διατροφής Herbalife24 της Herbalife Nutrition είναι το Rebuild Endurance το οποίο είναι πρωτεϊνούχο ρόφημα αποκατάστασης που λαμβάνω μετά από κάθε προπόνηση μου. Ωστόσο πολύ σημαντική είναι και η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων για έχω το ποτό ηλεκτρολυτών Hydrate και το CR7 Driveπου έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον Cristiano Ronaldo. Τέλος, συχνά χρησιμοποιώ το υποκατάστατο γεύματος Formula 1 Sport το οποίο με διευκολύνει στην καθημερινότητα μου γιατί είναι εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του. Η διατροφική κάλυψη που μου προσφέρει η σειρά αθλητικής διατροφής Herbalife24 είναι ολοκληρωμένη καλύπτωντας τις ανάγκες μου πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της προπόνησης μου εξασφαλίζοντας πολύ χρόνο τόσο για τις προπονήσεις μου όσο και για την ξεκούραση μου που είναι πολύ σημαντική.

Πόσο σημαντική είναι η χορηγία της αθλητικής σειράς διατροφής Herbalife24 της Herbalife Nutrition στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα;

Η Herbalife Nutrition με τη σειρά αθλητικής διατροφής Herbalife 24 ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των υποστηρικτών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως ''Επίσημος Υποστηρικτής Διατροφής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας. Η συγκεκριμένη χορηγία είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί ενισχύει τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών κάτι που το χρειαζόμαστε και το έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Η Herbalife Νutrition είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της διατροφής και έμπρακτα δίπλα στον αθλητισμό και είναι πολύ σημαντικό που την έχουμε δίπλα μας και μας υποστηρίζει.

....

Ποιο είναι το επόμενο αγωνιστικό σου ραντεβού;

Ο επόμενος στόχος είναι τον Φεβρουάριο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ, αλλά και η πρόκριση μου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχω ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία μου και ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στα αγωνιστικά τερέν.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που μισεί το τρέξιμο ώστε να τον πείσεις να ξεκινήσει;

Θα του έλεγα ότι το τρέξιμο είναι αναζωογόνηση και ταυτόχρονα ψυχοθεραπεία! Ας ξεκινήσει σήμερα και να τo εντάξει στο πρόγραμμά του και με συνέπεια και υπομονή θα δει την ψυχική και σωματική του υγεία να αλλάζει μέρα με τη μέρα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα