Authenic Talks: Η νέα καινοτομία του ΣΕΓΑΣ εν όψει μαραθωνίου

Newsroom
Authenic Talks: Η νέα καινοτομία του ΣΕΓΑΣ εν όψει μαραθωνίου

bet365

Ενα συνέδριο όπου αθλητές και φορείς του αθλητισμού θα μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους γύρω από το αντικείμενό τους, ξεκινά ο ΣΕΓΑΣ στο περιθώριο του Διεθνούς μαραθωνίου Αθηνών.

Μία καινοτομία που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι κάτι καινούργιο και «φρέσκο» στον ελληνικό αθλητισμό, φέρνει φέτος ο ΣΕΓΑΣ στο περιθώριο του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Μπορεί να πέρασε στα… ψιλά στην συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών του αγώνα που θα γίνει τον Νοέμβριο, όμως η ομοσπονδία ξεκινά ένα είδους φόρουμ (κάτι αντίστοιχο με τα περίφημα Ted Ex), με την ονομασία «Authentic Talks».

Πρόκειται για ένα event που φέτος θα γίνει στον «Φάρο», Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος «Σ. Νιάρχος» και θα πραγματοποιούνται ομιλίες με άξονα ένα κεντρικό θέμα.
Φέτος, έχουν ήδη εξασφαλίσει την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ως ομιλήτρια, καθώς και τον πρόεδρο της AIMS, ενώ συνολικά θα υπάρχουν 8 ομιλητές που για 10 λεπτά θα καταθέτουν τις εμπειρίες τους μέσα από τον ρόλο τους στα αθλητικά δρώμενα.

Πρόκειται για αθλητές, διοργανωτές, τοπικούς φορείς και πρόσωπα που εμπλέκονται με κάθε τρόπο σε ένα αθλητικό γεγονός και στην προκειμένη περίπτωση με μαραθώνιο. Θα υπάρχουν ομιλητές από όλο τον κόσμο, με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρη Κυρανάκο, να αναφέρει στο Gazzetta:

«Ουσιαστικά θέλουμε να φτιάξουμε ένα φόρουμ όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο, με διαφορετικές ιδιότητες, θα καταθέτουν τις προσωπικές τους εμπειρίες μέσω μίας θεματολογίας που θα βάζουμε. Φέτος θα είναι λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα και θα ασχοληθούμε κυρίως σε θεματολογία που αφορούν την “δύναμη της θέλησης”. Από του χρόνου και με αφορμή τα 40 χρόνια του Διεθνούς Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, ευελπιστούμε να έχουμε διοργανωτές μαραθωνίων από όλο τον κόσμο. Θέλουμε αυτό το φόρουμ που ξεκινάμε να γίνει θεσμός δύο ημέρες πριν τον αγώνα» είπε αρχικά.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ο Κλασικός μαραθώνιος δεν είναι απλά ο αγώνας, αλλά κάτι παραπάνω. Και επίσης θέλουμε η Αθήνα εκείνες τις ημέρες, εκτός από κέντρο αθλητικού τουρισμού, να γίνει και κέντρο συνεδριακού τουρισμού. Συνεργαζόμαστε με 40 φορείς για την διοργάνωση και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κλασικός μαραθώνιος φέρνει σημαντικά έσοδα κάθε χρόνο στην Αττική. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπολογίζονται περίπου 25.000 οι επισκέπτες το 4ημερο της διοργάνωσης. Αυτό αποφέρει κέρδος σε πολλούς τομείς για την χώρα και ιδιαίτερα την Αθήνα, καθώς αν δούμε τα ποσά, για κάθε ευρώ που επενδύει η Περιφέρεια Αττικής, υπολογίζεται ότι παίρνει πίσω γύρω στα 50» πρόσθεσε ο Σ. Κυρανάκος.

 

Τελευταία Νέα